“Άδειασαν” τα ιδιωτικά σχολεία “Σπαντίδος” στην Ραφήνα

0
spantidos listeia

Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά.
Την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, το απόγευμα , στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων, δόθηκαν οι βαθμοί στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Πολύς κόσμος πέρασε την πόρτα των εκπαιδευτηρίων εκείνη την ημέρα. Μάλιστα ήταν και ένα γεγονός σαν “open day”. Όλες οι αίθουσες ήταν ανοιχτές, προκειμένου οι επισκέπτες να δουν τον πλούσιο και εξειδικευμένο εξοπλισμό που διαθέτουν τα εκπαιδευτήρια για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκ   των οποίων ένας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας για μαθητή με δυσκολίες εκμάθησης. Φορητοί υπολογιστές, εκτυπωτές, notebook , γραφική ύλη, τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, προτζέκτορας και πολλά άλλα εκπαιδευτικά μέσα εντυπωσίασαν του επισκέπτες, αλλά ενδεχομένως να αποτέλεσαν και τον μαγνήτη για τους διαρρήκτες  όταν έμαθαν για εξοπλισμό τόσο μεγάλης αξίας.
Την Παρασκευή το πρωί, όταν ο πρώτος καθηγητής μπήκε μέσα στα εκπαιδευτήρια, το πρώτο που αντίκρισε ήτα συρτάρια και ντουλάπια ανοιγμένα, και όταν πήγε στην αίθουσα με τους υπολογιστές, είδε ότι από τον πλούσιο εξοπλισμό είχαν απομείνει μόνο δύο μικρά ηχεία πεταμένα πάνω σ’ ένα θρανίο.
 Άδεια ράφια και προθήκες, άφησαν πίσω τους οι διαρρήκτες!
Ειδικότερα οι δράστες αφαίρεσαν επτά (7) σταθερούς υπολογιστές με οθόνες, δύο (2) φορητούς υπολογιστές, δύο (2) notebook, δύο(2) υπολογιστές από τα γραφεία της διοίκησης των εκπαιδευτηρίων μαζί με δύο οθόνες, τρεις (3) εκτυπωτές και ένα «ειδικό» υπολογιστή ιδιαίτερα μεγάλης αξία που κάλυπτε ανάγκη ενός μαθητού με μαθησιακές δυσκολίες.
 Απο αυτόν τον “φοριαμό” που βρίσκεται στο γραφείο του Ιδιοκτήτη, οι δράστες, αφαίρεσαν ένα μικρό χρηματικό ποσό
Επίσης οι δράστες αφαίρεσαν , ένα προτζέκτορα, γραφική ύλη, προσωπικά αντικείμενα μαθητών και καθηγητών και ένα μικρό χρηματικό ποσό που ήταν στο γραφείο του ιδιοκτήτη.
 Οι δράστες, δεν άφησαν ούτε κάποια – μικρής αξίας- προσωπικά αντικείμενα καθηγητών και μαθητών και ότι γραφική ύλη υπήρχε!
Το rpn.gr μίλησε με τον Γεώργιο Σπαντίδο , ο οποίος μέσα στη στενοχώρια του, έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του.
«Τώρα τελευταία μαθαίνω για ανήλικους ληστές, για συμμορίες από μικρά παιδιά και παρά τη μεγάλη ζημιά που έχω υποστεί θα ήθελα να κάνω σε όλους γνωστό, ότι εφόσον οι διαρρήκτες είναι ανήλικοι, δεν επιθυμώ την ποινική τους δίωξη. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας και τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι έφθασαν στα εκπαιδευτήρια, άμεσα από τη στιγμή που ειδοποιήθηκαν και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα διακριτικοί στην υπηρεσία τους, διότι στο χώρο υπήρχαν παιδιά. Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω τους δράστες να μου επιστρέψουν τα έγγραφα – γι’ αυτούς είναι άχρηστα – που υπάρχουν μέσα σε δύο χαρτοφύλακες τους οποίους άρπαξαν μέσα από ένα γραφείο του πρώτου ορόφου. »
Το Σάββατο το πρωί, στα εκπαιδευτηρία Γ. Σπαντίδου στην Ραφήνα, είχαμε άμεσες επεμβάσεις, προκειμένου το μάθημα της Δευτέρας να γίνει κανονικά και να μην λείψει τίποτα από τους μαθητές.
Τα εκπαιδευτήρια Γ. Σπαντίδου στη Ραφήνα, παρέχουν εκπαίδευση Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ και μεταξύ των εκπαιδευτικών υπάρχουν καθηγητές με εξειδίκευση για παροχή εκπαίδευσης σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και σύντομα στο rpn.gr θα επανέλθουμε με νεότερο ρεπορτάζ που θα αφορά την εκπαίδευση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση