Όλη η πόλη, μια γειτονιά, μία καμπάνια από την Ένωση Γονέων.

0
Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής

Στην καμπάνια «Όλη η πόλη, μια γειτονιά» ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018 στο φιλόξενο χώρο του 3ου Δημοτικού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου: «Στόχος της καμπάνιας είναι να αγαπήσουμε και να προστατεύσουμε τα σχολεία και τη γειτονιά μας, να γίνουμε « Όλη η πόλη, μια γειτονιά».

Σ΄αυτό το πλαίσιο , ο σκοπός της φετινής εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουμε τα σχολεία μας και τις γειτονιές μας μέσα από το «φωτογραφικό φακό» και τη «ματιά» των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες ομορφιές τους και να πάρουμε ιδέες από αυτές αλλά και να αποκαλύψουμε τα προβλήματά τους ώστε να δρομολογηθούν προς επίλυση.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της Προέδρου κ. Εύης Ματιάτου-Χατζοπούλου και σύντομη αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στην ιδέα της διενέργειας της καμπάνιας στα σχολεία μας.

Ακολούθησε προβολή video με μικρή αναδρομή στην ιστορία της Αγ. Παρασκευής και τις φωτογραφίες από τα σχολεία και τις γειτονιές. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την αντιπρόεδρο της Ένωσης κ. Ηλέκτρα Σωτηράκου για την επιμέλεια του video και τον Ενωσίτη μας κ. Σπύρο Καμινάρη για τα μηχανήματα και την τεχνική υποστήριξη.

Στη συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, με μεγάλη αγάπη και συγκίνηση, παρουσίασαν μια έκπληξη που επεφύλασσαν για την Πρόεδρό τους , την οποία τίμησαν για τα 21 χρόνια αδιάλειπτης και ουσιαστικής προσφοράς της στην Ένωση και το γονεϊκό κίνημα και της πρόσφεραν 21 τριαντάφυλλα, όσα και τα χρόνια προσφοράς της!

Τη διάχυτη συγκίνηση «έσπασε» η χορευτική ομάδα μαθητών από το Σύλλογο Τσακού που μας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και οι ευχές για την Καλή Χρονιά. Η Πρόεδρος έκοψε την πίτα και μοίρασε τα κομμάτια με την βοήθεια των παρευρισκομένων προσκεκλημένων, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό και αφιέρωσαν τα κομμάτια τους.
Η εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα , χορούς και τραγούδια.

Ξεχωριστή είναι η παρουσία των μελών, των Συλλόγων Γονέων καθώς και των αντιπροσώπων των Συλλόγων στην Ένωση , που είναι και η πραγματική δύναμη της Ένωσης.

Χωρίς τη βοήθεια των Συλλόγων μας άλλωστε δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής. Σας ευχαριστούμε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, μιας και είναι αδύνατο να παραθέσουμε όλα τα ονόματα.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τα παλαιά μέλη της Ένωσης που πάντοτε μας τιμούν με την παρουσία τους και υπογραμμίζουν τη συνέχεια και τη σημασία της Ένωσης.
Η φετινή μας πίτα είχε 4 φλουριά και ισάριθμα δώρα.

Το φλουρί από την κεντρική πίτα των σχολείων κέρδισε το 4ο Γυμνάσιο και το δώρο παρέλαβε η πρόεδρος κ. Αγγ. Γκουντάρα, ενώ τα υπόλοιπα φλουριά κέρδισαν το 13ο Νηπιαγωγείο, μαθητής του 3ου ΓΕΛ και ο ηχολήπτης της εκδήλωσής μας..

Η επιλογή του δώρου – ένα βιβλίο με την ιστορία της πόλης μας – έγινε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ένωσης, στο πλαίσιο της Ετήσιας Καμπάνιας, δεδομένου ότι για να αγαπήσουμε την πόλη μας πρέπει πρωτίστως και κυρίως να τη γνωρίσουμε.

Απάντηση