Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης αξίας 7.300.000 ευρώ.

0
Κανονικά εξελίσσονται τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Αγίας Παρασκευής
Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης αξίας 7.300.000 ευρώ.

Κανονικά εξελίσσονται τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Αγίας Παρασκευής καθώς το αντιπλημμυρικό έργο όμβριων προϋπολογισμού 550 χιλ. ευρώ, που είχε διακοπεί για μικρό χρονικό διάστημα λόγω τυπικών διαδικασιών, εξελίσσεται κανονικά στην περιοχή των Πευκακίων.
Το έργο ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου 2017 από την οδό Αγίων Αναργύρων και θα συνεχιστεί στην οδό Γ. Παπανδρέου στην κατεύθυνση της προς την οδό Κλεισθένους κι εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι η εργολαβία σχεδιάστηκε βάση των επισημάνσεων που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής και τις υποδείξεις του Δήμου για καλύτερη και ασφαλέστερη περίφραξη των σημείων εργασιών.

Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη την πόλη

Παράλληλα πραγματοποιείται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ, που κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Αττικής περιλαμβάνοντας οδούς της περιοχή του Τσακού, του Κοντοπεύκου και των Πευκακίων.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εργασίες στις οδούς Θήρας, Χρυσοστόμου Σμύρνης Πλαταιών, Δημοσθένους, Γούναρη και Πατρόκλου στο Κοντόπευκο. Αυτό το διάστημα γίνονται εργασίες στις οδούς Καραϊσκάκη, Μπουμπουλίνας και Μεγ. Σπηλαίου στην περιοχή του Τσακού και αναμένεται να συνεχιστούν στις οδούς Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού στα Νότια Πευκάκια.

Νέοι σχεδιασμοί

Η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου σχεδιάζει επίσης ένα νέο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων στα Πευκάκια προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ στις οδούς Επαμεινώνδα, Καραγάτση, Βρεττάκου, Χρυσοβαλάντου Αριστοφάνους, Λουκή Ακρίτα Φθιώτιδος, Ορχομενού, Τυρνάβου, Αταλάντης, Μακαρίου, Αγαπήνωρος, Κρήτης, Κάδμου και Αγίας Θέκλας, έργο που εντάχθηκε στο φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αίτημα του Δήμου.