Έριξε μια «τουφεκιά», αστόχησε… κι έφυγε!

0

Κατά τη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2017, και κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, έκανε την εξής δήλωση.
«κ. Δήμαρχε, με την υπ΄αριθμ. 31429/14—9- 2017 απόφαση σας, ορίσατε ως εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο τον κ. Γεράσιμο Βλάχο, ο οποίος τυγχάνει και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Δηλαδή κ. δήμαρχε του αναθέσατε και διοικητικά καθήκοντα.
Η άποψη μου την οποία στηρίζω στο άρθρα 69 του «Καλλικράτη», στις διατάξεις του άρθρου 2 παράγραφος 2 του κανονισμού λειτουργίας του Δήμου μας, σε συνδυασμό με τα άρθρα 1,4,9 αλλά και με το άρθρο 59 του«Καλλικράτη» , είναι ότι όλα αυτά απαγορεύουν την «διπλή» και αλληλοεξαρτώμενη σε διοικητικά θέματα θέση και ως εκ τούτου θεωρώ ότι υπάρχει «ασυμβίβαστο» στην απόφαση σας αυτή και σας ζητώ τη γραπτή γνωμάτευση από τον ελεγκτή νομιμότητας της Περιφέρειας, κι αν δεν την έχετε ζητήσει θα ζητήσουμε εμείς».
Στη διάρκεια των απαντήσεων του δημάρχου, ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι ο κ. Βλάχος έχει οριστεί εδώ και δυόμιση χρόνια ως εντεταλμένος σύμβουλος στην «κοινωνική πολιτική» και ότι δεν μπορούσε να κατανοήσει το «γιατί» θυμήθηκε ξαφνικά ο κ. Τσιαμπάς το «Ασυμβίβαστο» και παρατήρησε ότι είχε αποχωρήσει χωρίς να περιμένει τις απαντήσεις…
Από την πλευρά του ο κ. Βλάχος είπε ότι, μερικές φορές του ήταν δύσκολο να εξηγεί το «αυτονόητο» σε ανθρώπους που θα έπρεπε να γνωρίζουν… ή αν δεν γνώριζαν θα ήταν καλό να ρωτούσαν και να μάθουν… ή που κάνουν κατ’ επίφαση ερωτήσεις για να δημιουργήσουν εντυπώσεις στο δημοτικό συμβούλιο.
«Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, είπε ο κ. Βλάχος, κι έχουμε ακούσει vlaxos newπολλά περί νομιμότητας των αποφάσεων που τελικά δεν ευσταθούσαν, αλλά με ξενίζει η δήλωση –ερώτηση του κ.Τσιαμπά, για την «διπλή» , κι εγώ θα έλεγα «τριπλή» ιδιότητα μου αφού με την συγκεκριμένη απόφαση που ανέφερε ο κ.Τσιαμπάς, ο δήμαρχος ανέθεσε στον κ. Κονταξή και σε μένα την ευθύνη των τομέων της τεχνικής υπηρεσίας.
Θέλω να ενημερώσω τον κ.Τσιαμπά. ότι δεν χρειάζεται καμία γνωμάτευση της Περιφέρειας, συνέχισε ο κ. Βλάχος, κι αυτό γιατί ο «Καλλικράτης» είναι σαφής και «λέει» συγκεκριμένα το «Τι» δεν επιτρέπεται και καλό θα ήταν ο κ.Τσιαμπάς «να του ρίξει μια ματιά» καθότι τυγχάνει πολυγραφότατος, μελετηρός και αριθμολάγνος, και θα μπορούσε να γίνει και «νομολάγνος» για ν’ ασκεί καλύτερα τα καθήκοντα του.
Ο «Καλλικράτης» λοιπόν, κατέληξε ο κ. Βλάχος, ορίζει επακριβώς ποιες είναι οι αρμοδιότητες του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου, «ποιες» αρμοδιότητες ΔΕΝ μπορεί να ασκήσει και είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι μπορεί ν’ ασκήσει όλες όσες ΔΕΝ του απαγορεύονται…