Έρχονται τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά… Θα είναι πάλι… «ιδιωτικές» οι πλατείες του δήμου μας;

0
fisaei kontra logo

 

Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ δηλώσαμε πως θεωρούμε το ποσό υπερβολικό, ειδικά σε μια εποχή που η κοινωνία πλήττεται με τόσο σκληρό τρόπο και οι δαπάνες του δήμου για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μειώνονται συνεχώς.

Γενικότερα, πιστεύουμε πως η ανάγκη όλων μας, άσχετα από θρησκευτικές πεποιθήσεις, να χαρούμε και να απολαύσουμε την πολιτιστική δημιουργία, την παρέα και μια ανέμελη βόλτα, η ανάγκη κυρίως των παιδιών να χαρούν αυτές τις μέρες δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει εμπόρευμα στο «παζάρι του ληστή», για να θυμηθούμε και τον Σαββόπουλο. Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων είναι ενδεικτική, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εκμετάλλευση της κεντρικής πλατείας του δήμου που παραχωρείται σε ιδιώτη. Στήνεται παγοδρόμιο (κακόγουστη μίμηση άλλων πόλεων του εξωτερικού) με υπέρογκο εισιτήριο δημιουργώντας και πρόβλημα στις οικογένειες αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό στους μικρούς επαγγελματίες – καταστηματάρχες της περιοχής μας.

Η δική μας λογική είναι εντελώς διαφορετική. Θεωρούμε πως στην πόλη μας υπάρχει εξαιρετικό δυναμικό στον τομέα του πολιτισμού και της ερασιτεχνικής δημιουργίας που, αν στηριχθεί και αξιοποιηθεί, μπορεί προσφέρει πολλά. Προτείνουμε ο δήμος Αγίας Παρασκευής ΑΜΕΣΑ να καλέσει σε σύσκεψη:
– Τους σπουδαστές/ες των εργαστηρίων τέχνης
– Τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα ερασιτεχνικά πολιτιστικά σχήματα
– Τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες μαθητών
– Τους εργαζόμενους στα πολιτιστικά τμήματα της ΕΡΤ
και μαζί να συνδιαμορφώσουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα καλύψει όλες της γειτονιές της πόλης, θα αναδείξει τους ανθρώπους που με τόσο μεράκι υπηρετούν τον πολιτισμό αλλά και μια άλλη λογική για τη δημιουργία του. Ο Δήμος θα αναλάβει μόνο την τεχνική και οικονομική υποστήριξη.

Ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ καταθέτουμε αυτήν την πρόταση στην κοινωνία της πόλης μας, θα την καταθέσουμε και στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε κάθε συνέλευση γειτονιάς. Ακόμα κι αν οι «άρχοντες» της πόλης» δεν την αποδεχθούν, θα προσπαθήσουμε μαζί με όσες συλλογικότητες επιθυμούν να κάνουμε έστω μικρά βήματα για τις δικές μας γιορτές…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση