«Έχουμε αστυνομικούς της γειτονιάς και είναι έξι».

1
Έχουμε αστυνομικούς της γειτονιάς

Την επιβεβαίωση ότι έχουμε αστυνομικούς της γειτονιάς προβάλλει η πλευρά της διοίκησης του Δήμου σε σχετικό δελτίο Τύπου σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για θέματα ασφάλειας στο Δήμο Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο της πόλης.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου και συμμετοχή των Διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος Αναστ. Μαργέτη και του Τμήματος Ασφαλείας Αλέξ. Μπαβέλη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη αφορούσαν την σημερινή εικόνα της παραβατικότητας στην Αγία Παρασκευή, με βάση την ενημέρωση και τα στοιχεία των Αστυνομικών αρχών, τρόπους για την βελτίωση της προστασίας των πολιτών όπως και την επιδίωξη ενίσχυσης του κοινού αισθήματος ασφαλείας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τον κοινωνικό ρόλο των έξι (6) Αστυνομικών της Γειτονιάς, την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων (όπως αυτές που έχουν γίνει στα ΚΑΠΗ) για τους τρόπους αποφυγής κλοπής ή απάτης όπως και για την βελτίωση της συνεργασίας Δήμου και Αστυνομικών αρχών.

Οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών αρχών της πόλης διαβεβαίωσαν ότι παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό (προσωπικό που αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο) και τις ακόμη μεγαλύτερες σε μέσα, καταβάλλεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και την προστασία της περιοχής που διατηρούνται σε καλά επίπεδα (τα στατιστικά κλοπών και διαρρήξεων παραμένουν σταθερά την τελευταία 5/ετία), ενώ παράλληλα εξυπηρετούνται στο σπίτι για θέματα βεβαιώσεων, ταυτοπροσωπειών, κ.λ.π. πολίτες ανήμποροι να μετακινηθούν (τον τελευταίο χρόνο εξυπηρετήθηκαν περισσότερα από 1.800 αιτήματα πολιτών) και επιπλέον γίνονται ενημερώσεις και διαλέξεις σε σχολεία και ΚΑΠΗ.

Η πλευρά της διοίκησης του Δήμου έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση και ερμηνεία που έδωσε για τη συζήτηση στη σύσκεψη ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς. (τη δήλωσή του μπορείτε να διαβάσετε εδώ)

1 ΣΧΟΛΙΟ

Απάντηση