Συζήτηση σχετικά με τον «αστυνομικό της γειτονιάς» και την εφαρμογή του εν λόγω θεσμού προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Ιανουαρίου 2018.
Συγκεκριμένα ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς στη διαδικασία των ερωτήσεων – δηλώσεων κατηγόρησε τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο για επικοινωνιακά τρικ σε ότι αφορά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015 περί εφαρμογής του μέτρου στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής.

«Ο αστυνομικός της γειτονιάς δεν υφίσταται πουθενά» δήλωσε με στόμφο ο κ. Ζορμπάς και κατηγόρησε τον Γιάννη Σταθόπουλο για απάθεια απέναντι στην κυβέρνηση, όταν κατά την άποψή του όφειλε να την είχε καταγγείλει.

«Έχουμε έξι αστυνομικούς της γειτονιάς» ήταν η άμεση απάντηση του Δημάρχου που εξήγησε ότι ο θεσμός λειτουργεί και βάση των συζητήσεων που είχε κάνει με τον αρμόδιο υποδιοικητή του τοπικού τμήματος της Αστυνομίας κ. Λιανό, οι ένστολοι που τον απαρτίζουν αναλαμβάνουν επικουρικό ρόλο σε ότι αφορά πιστοποιητικά κατοίκων, ψυχολογική στήριξη και επίσκεψη σε σχολεία.

«Δεν ξέρω αν είναι αόρατοι οι αστυνομικοί της γειτονιάς αλλά δεν τους βλέπω» δήλωσε από τη μεριά του ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι είναι άμεση ανάγκη να καλύψουν θέσεις που αφορούν κλοπές, διότι κατά την άποψή του τα κρούσματα έχουν αυξηθεί.

«Δεν υπάρχει αύξηση των κλοπών» απάντησε ξανά ο Δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι ο θεσμός έχει εφαρμοστεί κι απόδειξη του γεγονότος είναι οι ευχαριστήριες επιστολές που έχει δεχθεί ο κ. Λιανός για το ρόλο του αστυνομικού της γειτονιάς.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ανδρέας Γκιζιώτης αμφισβήτησε με τη σειρά του την ύπαρξη του αστυνομικού της γειτονιάς και τόνισε ότι την παλιά μορφή του θεσμού – των δύο δυο αστυνομικών που βάδιζαν συγκεκριμένα ωράρια τους δρόμους της πόλης – πιθανόν να μην την ξαναδούμε.

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε ότι ο Δήμαρχος έχει «Μαύρα μεσάνυχτα» αναφορικά με την ασφάλεια της πόλης ενώ ρώτησε σε τι ενέργειες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή για την περαιτέρω αστυνόμευση της πόλης.

Ο Δήμαρχος κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι οι δηλώσεις που έκανε δεν είναι βάση δικής του εκτίμησης αλλά απαντούν σε στοιχεία της Αστυνομίας που του έχουν δοθεί από επίσημα χείλη.

Σημ. Σχολιαστή

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του www.newsit.gr που δημοσιεύτηκε περίπου πριν ένα χρόνο, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη είχαν παρουσιάσει τον θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.