Αγίου Ιωάννου: « Εργασίες τέλος». Ίχνος Ντροπής;

0

Ταφόπλακα στα «όνειρα» του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής ότι θα μπορούσαν να κάνουν ένα έργο «Μαϊμού» με υλικά «από άλλο πλανήτη» και κόστος «Λονδίνου» έβαλε η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την «Πράξη 2» που απέστειλε στα τέλη Μαρτίου 2010 στις Υπηρεσίες του Δήμου μας.

Όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Κώστας Κρητικίδης και Μιχάλης Γριβέας έδωσαν έναν ύστατο αγώνα για να πείσουν τους συμπολίτες τους, ότι «όλα πήγαιναν καλά» και ότι σε λίγες μέρες οι κάτοικοι θα απολάμβαναν έναν δρόμο υψηλών προδιαγραφών – καμάρι που θα μετέτρεπε κατά την ορολογία του κ. Γιαννακόπουλου την Πόλη σε «κούκλα».
Βεβαίως σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας, σε μια περίοδο που όλοι καλούνται για άγνωστο χρονικό διάστημα όχι απλά να σφίξουν το ζωνάρι αλλά κυριολεκτικά να αλλάξουν τρόπο ζωής από αυτόν που είχαν μάθει να ζουν…δεν έχει το δικαίωμα κανένα αιρετός να «παίζει» με το Δημόσιο χρήμα και να σπαταλά τα ευρώ σαν να είναι χαρτιά τουαλέτας.
Η Αγ. Ιωάννου το μόνο που χρειαζόταν και σ΄ αυτό συμφωνούν σχεδόν όλοι, ήταν 1) Να αντικατασταθούν οι φθαρμένες πλάκες των πεζοδρομίων. 2) Να φυτευτούν δέντρα κατά μήκος τους 3) Να απελευθερωθούν οι πρασιές από τα τραπεζοκαθίσματα της κάθε καφετέριας και 4) ν΄ αστυνομευτούν  καλύτερα  τα πεζοδρόμια από τα τροχοφόρα οι επιβάτες των οποίων εάν μπορούσαν να μπουν μαζί τους στα καταστήματα θα το έκαναν με μεγάλη ανακούφιση…
Αντί αυτών ο δήμαρχος και οι κ Κρητικίδης και Γριβέας αποφάσισαν να μετατρέψουν τον εμπορικό και κυκλοφοριακό άξονα σε «παράδεισο» για τις καφετέριες μετατρέποντας την Αγ. Ιωάννου σε «Μπουρνάζι».
Σκέφτηκαν λοιπόν οι μεγάλοι αυτοί «εγκέφαλοι» ότι επειδή οι «άλλοι» είναι κάποιοι ηλίθιοι με μοναδικό σκοπό και προορισμό να πληρώνουν… ότι μπορούν ν’ «αναπλάσουν» την Αγ. Ιωάννου κοροϊδεύοντας τους πάντες και τα  πάντα.
Ο νόμος περί δημοσίων έργων προβλέπει ότι για να γίνει οποιαδήποτε δημοπράτηση δημόσιου έργου, ο φορέας  δηλαδή στην περίπτωση μας ο Δήμος, θα έπρεπε να έχει βάλει σε ένα συρτάρι του ταμείου του (που ονομάζεται «κωδικός») τα απαραίτητα για να τελειώσει το έργο αυτό χρήματα.
Αυτό αποτελεί πρώτιστο μέλημα διότι αν κάποιος ανεύθυνος καλή ώρα δήμαρχος, ξεκινούσε ένα έργο χωρίς να έχει όλο το απαραίτητο χρηματικό ποσό, κάποια στιγμή ο απλήρωτος εργολάβος θα σταματούσε να «χρηματοδοτεί» το έργο, θα σταματούσε δηλαδή τις εργασίες και θα τα παράταγε όλα «στη μέση» καλή ώρα όπως τώρα…με αποτέλεσμα όλοι εμείς να πρέπει να βιώνουμε αυτόν τον Γολγοθά για ΑΓΝΩΣΤΟ χρονικό διάστημα!
Επειδή λοιπόν το συγκεκριμένο έργο θα κόστιζε βάσει της μελέτης του 4.400.000 περίπου ευρώ και στα ταμεία του Δήμου «δεν υπήρχε σάλιο»…Οι δημοτικοί μας  «φωστήρες» άρχισαν να διαδίδουν ότι τάχα ο κ. Σουφλιάς που αγαπά την πόλη μας υπόγραψε με το δήμαρχο σύμβαση με την οποία του έδινε 3.500.000 περίπου ευρώ για να σουλουπωθεί η Αγ. Ιωάννου. Αλλά και πάλι επειδή τα λεφτά δεν έφταναν…πρόσθεσαν και μια επιχορήγηση από το πρόγραμμα «Θησέας» ύψους 900.000 ευρώ. οπότε «στα χαρτιά» τα λεφτά έφτασαν τον «μαγικό αριθμό» 4.400.000ευρώ που χρειάζονταν το έργο για να φτιαχτεί.
Έτσι λοιπόν ένα ωραίο μεσημέρι αποφάσισαν σε μια Δημαρχιακή Επιτροπή (στην οποία και λίγοι σύμβουλοι μετέχουν και οι πολίτες επειδή συνήθως γίνεται μεσημέρι είναι στις δουλειές και δεν πάνε ν΄ ακούσουν τι ψηφίζεται εκεί…) προχώρησαν στην Δημοπράτηση του έργου χωρίς βεβαίως στο ταμείο να υπάρχει ούτε ευρώ!
Όταν κάποια στιγμή ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές «ρυθμίσεις» που τρέλαναν την πόλη κι άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα της εφημερίδας από αγανακτισμένους πολίτες αρχίσαμε κι εμείς να ψάχνουμε για να μάθουμε Τι γίνεται.
Όταν έγινε αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής που θα επακολουθούσε, με πικρία διαπιστώσαμε ότι οι μεν σύμβουλοι του κ. Γιαννακόπουλου πανηγύριζαν μέσα στην «πολιτική τους αφασία» χαρούμενοι που θα γινόταν ένα έργο και θα εξασφάλιζαν τη θεσούλα και το μισθό τους για μια ακόμα τετραετία…οι δε σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων  προσποιούνταν  ότι «όλα πάνε καλά» εκτός ίσως κάποιων «λαθών» στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις!!!
Εμείς ξεκινήσαμε έναν αγώνα, πιστεύοντας ότι δεν άξιζε σ΄ αυτήν την περιπαθή πόλη αλλά και σε όλους εμάς μία ακόμα «περιπέτεια». Ξεκινήσαμε έναν αγώνα να πείσουμε τη δημοτική αρχή ότι δεν μπορεί να «παίζει» ούτε με τις περιουσίες των ανθρώπων. Ούτε με τα νεύρα των οδηγών. Ούτε με την αγωνία των καταστηματαρχών. Μάταια όμως. Βρήκαμε «πόρτες κλειστές». Γράφαμε κάθε μήνα προσπαθώντας έστω και την τελευταία στιγμή να αποτρέψουμε το δράμα που θα ζούσαν για άγνωστο χρονικό διάστημα οι συμπολίτες μας. Γράψαμε και ξαναγράψαμε ότι δεν μπορεί να γίνει ένα έργο χωρίς να υπάρχουν χρήματα αλλά αντί να ευαισθητοποιήσουμε τους «δημοτικούς φωστήρες» τους κάναμε «εχθρούς» μας με αποτέλεσμα όπου βρεθούν κι όπου σταθούν να λένε ότι: «ο Κουβόπουλος κι ο Μπαλωτής θέλουν να σταματήσουν το έργο για να μην βγει ο Γιαννακόπουλος δήμαρχος…». Η αλήθεια όμως είναι ότι κάποια στιγμή ο εργολάβος θα ζητούσε να πληρωθεί τα πρώτα τιμολόγια που είχε ήδη εκδώσει κατά την πάγια τακτική όλων των επιχειρηματιών κι όταν κατάφερε η δημοτική αρχή να πείσει επίορκους δημοτικούς υπαλλήλους να υπογράψουν χρηματικά εντάλματα πληρωμής για ένα παράνομο έργο με ανύπαρκτη χρηματοδότηση τα εντάλματα αυτά ήταν φυσικό επόμενο να σταματήσουν στην ελεγκτική αρχή που είναι ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου.
Αυτόματα  στόχος των «λασπολόγων» πια «φωστήρων» έπαψε να είναι το δίδυμο «Κουβόπουλος – Μπαλωτής» και «στοχοποιήθηκε» ο «κακός επίτροπος».
Οι «πληρωμένες πένες» των οικονομικά εξαρτώμενων από το Δήμο τοπικών εφημερίδων έχυσαν τόνους μελανιού κατηγορώντας και σπιλώνοντας τους έντιμους δημόσιους υπαλλήλους του ελεγκτικού συνεδρίου ότι τάχα σαμποτάριζαν το «μεγαλειώδες» έργο που η «υψηλή διάνοια» και «αισθητική» του κ. Μιχάλη Γριβέα είχε «συλλάβει» και του κ. Κώστα Κρητικίδη «υλοποιήσει».
Πως όμως να υπογράψουν εντάλματα πληρωμής οι 4 – 5 διαφορετικοί υπάλληλοι που πέρασαν από το συγκεκριμένο πόστο του επιτρόπου μετά τις διαμαρτυρίες και τα συλλαλητήρια των «φωστήρων»; Πως θα μπορούσε ένας δημόσιος υπάλληλος να εγκρίνει ένα ένταλμα πληρωμής ενός έργου για το οποίο δεν υπήρχε χρηματοδότηση και δεν υπήρχε χρηματοδότηση αγαπητοί αναγνώστες επειδή όλο αυτό το διάστημα οι «λασπολόγοι – φωστήρες» που μας διοικούν έλεγαν ψέματα ότι τάχα είχαν υπογράψει σύμβαση με τον κ. Γ. Σουφλιά. Τέτοια σύμβαση δεν είχε υπογραφεί ποτέ. Οι ανεύθυνοι «φωστήρες» εξέθεσαν με τα ψέματά τους τον Υπουργό. Επίσης, οιω 900.000 ευρώ που εμφάνισαν από το «Θησέα» ως επιδότηση του έργου δεν υπήρχε.
Όλα τα σχετικά οικονομικά στοιχεία που αναφέρονται στα χαρτιά που υπογράφτηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για να γίνει η σχετική δημοπρασία είναι ανύπαρκτα. Αυτό δε το γεγονός τελεί εν γνώσει και του κατασκευαστή του έργου και υπάρχουν στοιχεία που το αποδεικνύουν αυτό και το επισημαίνουμε, διότι εάν αύριο προσφύγει στα δικαστήρια η ανάδοχος εταιρεία και ζητήσει τα χρήματά της επειδή με ευθύνη του Δήμου σταμάτησε το έργο, τα χρήματα αυτά που θα πρέπει να καταβληθούν δεν θα τα πληρώσουν οι κ. Γιαννακόπουλος – Κρητικίδης και Γριβέας αλλά θα πρέπει να τα καταβάλλει ο Δήμος Αγ. Παρασκευής και όποιος δήμαρχος θα δημαρχεύει όταν τελεσιδικήσει αυτή η απόφαση. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν μπορεί να πληρώσουμε όλοι εμείς τις απατεωνιές τριών ανθρώπων. Θα κάνουμε τις απαραίτητες δικαστικές διαδικασίες για να καταλογιστούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ, τόσο σ’ αυτούς όσο και στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής τους οι οποίοι χωρίς ίχνος ντροπής ψήφισαν έξι διαφορετικούς και ψευδείς τρόπους χρηματοδότησης του έργου, αποδεικνύοντας με την πράξη τους αυτή ότι όχι μόνον δεν μοχθούν και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον αλλά είναι κατάπτυστοι επίορκοι και τα ονόματά τους θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή για τις μελλοντικές γενεές αν θέλουμε να επιζήσει αυτή η χώρα κι αυτό το έθνος ελεύθερο και ανεξάρτητο, όπως γεννήθηκε κι όχι όπως πάνε να το καταντήσουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ