Αγανάκτηση και θυμός των κατοίκων για τις αποφάσεις του Βασίλη Ζορμπά!

0
veta

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, η πρόταση Βασίλη Ζορμπά δίνει τη δυνατότητα στα μαγαζιά του Δήμου μας τρεις ημέρες της εβδομάδας (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) καθώς και τις παραμονές αργιών να διατηρούν τη μουσική μέχρι τις 3:00 π.μ. ενώ μέχρι πρότεινος τους επιτρεπόταν μέχρι τη 1:00 π.μ. 

Η συγκέντρωση αυτή που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση αυτή του δημάρχου, αποτέλεσε εφαλτήριο συζήτησης και αναζήτησης τρόπων ώστε να προστατευθούν (με δικές τους ενέργειες) οι κάτοικοι από την όχληση της μουσικής ορισμένων «Καφετεριών».
Πριν την έναρξη της συζήτησης οι παρευρισκόμενοι αφηγούντο ο ένας στον άλλο περιπτώσεις που κατά καιρούς είχε ο καθένας ζήσει… αναφερόμενοι στις πολλές και απέλπιδες προσπάθειες τους να κοιμηθούν ή να βρουν το δίκιο τους καλώντας την αστυνομία που είτε δεν εμφανιζόταν, είτε περιοριζόταν σε ρόλο «Παθητικού παρατηρητή».
Υπήρξαν πολλές προτάσεις κατοίκων που αποτύπωναν γλαφυρά την αγανάκτησή τους είτε απέναντι στη δημοτική αρχή και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου είτε απέναντι στην Αστυνομία. Μερικές απ’ αυτές που προξένησαν εντύπωση ήταν:
1) «Να παίρνουμε τηλέφωνο τους Δημοτικούς Συμβούλους στις 3:00 και στις 4:00 το πρωί να δούμε αν θα μπορούν και αυτοί να κοιμηθούν»
2) «Η αστυνομία δεν έχει ντεσιμπελόμετρο για να μετράει τη μουσική των μαγαζιών οπότε ν’ αγοράσουμε εμείς ένα και να τους το δωρίσουμε για να κάνουν τη δουλειά τους»
3) «Οι μαγαζάτορες ειδοποιούνται από «Κάποιους» κι όταν καταφθάνει το περιπολικό έχουν κατεβάσει την ένταση της μουσικής».
4) «Αφού πέρασαν το θέμα στις 3:00 το πρωί χωρίς παρουσία κατοίκων, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μύνηση..σε όλους.. στον δήμαρχο, στους συμβούλους και την Αστυνομία αν χρειαστεί..»
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι της περιοχής του Αη Γιάννη συναθροίζονται με αιτία την όχληση που δημιουργείται είτε από την μουσική των καφετεριών είτε από τους θαμώνες, αλλά είναι η πρώτη φορά που εξέφρασαν όλοι τόσο έντονο θυμό για την κατάσταση που επικρατεί και την αδιαφορία που επιδεικνύει η δημοτική αρχή στην άναρχη λειτουργία των νυχτερινών καταστημάτων.
Ο τ. δήμαρχος κ. Αντώνης Σιδέρης χαρακτήρισε τη σημερινή Δημοτική Αρχή ως «Εχθρική προς τους κατοίκους του Αη Γιάννη» και συνέχισε λέγοντας ότι η παράβαση των ορίων της μουσικής (δηλαδή τα 80 ντεσιμπέλ) ξεπερνιούνται καθημερινά, και πολλές φορές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
«Δεν είμαι αντίθετος στο να υπάρχουν καφετέριες αλλά ορισμένες τα βράδια μετατρέπονται σε κέντρα διασκέδασης και πρέπει να μπουν κάποια όρια» είπε μεταξύ άλλων ο τ. Δήμαρχος και πρότεινε να συγκροτηθεί μία ομάδα από τους παρευρισκόμενους και όσους άλλους θελήσουν… και ν’ ακολουθήσουν το δρόμο των δικαστηρίων, υπενθυμίζοντας ότι οι αντίστοιχες κινήσεις πολιτών που ενήργησαν με τον ίδιο τρόπο κατάφεραν να δικαιωθούν, όπως στο Δήμο Χολαργού και Κηφισιάς.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ο οποίος τόνισε ότι γίνεται μία προσπάθεια από τη δημοτική αρχή για να νομιμοποιηθεί η ηχορύπανση και να παρανομηθεί η ησυχία των κατοίκων!!!
Ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος υπενθύμισε τα δυσάρεστα γεγονότα που έχουν συμβεί στον γύρω χώρο της πλατείας του Αη Γιάννη, όπως τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, την πυρκαγιά στο «Μαχαραγιά» και την βόμβα στο «North».
«Κάποτε ο κ. Ζορμπάς είχε παρευρεθεί σε αντίστοιχη συζήτηση» συνέχισε ο κ. Παπαμιχαήλ , ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους ότι λίγους μήνες πριν τις εκλογές, το Νοέμβρη 2010 είχε πραγματοποιηθεί μία κοινή συνέντευξη Τύπου όλης της τότε αντιπολίτευσης με τον κ. Ζορμπά να πρωτοστατεί στον «Αγώνα» των κατοίκων που ζητούσαν το δικαίωμα στην ανάπαυση τους.
Στο σημείο αυτό θα κάνουμε μία παρένθεση και θα σας παραπέμψουμε ένα κομμάτι από το τεύχος Απριλίου 2010 του «Σχολιαστή», αριθμό 101, σελίδα 3, όπου αναγράφεται το ρεπορτάζ της συνέντευξης Τύπου που ανέφερε ο κ. Παπαμιχαήλ και στην οποία τότε ο κ. Ζορμπάς για το θέμα των καφετεριών είχε πει τα εξής:
«Για να γίνεις δήμαρχος πρέπει να τα έχεις καλά με τις «Καφετέριες», με τη «Ζωή» και με «άλλα»… Όποιος παρανομεί πρέπει απλά να κλείνει η δημοτική αρχή το μαγαζί του ή να συμμορφώνεται»… Θεωρούμε ότι περαιτέρω σχόλια δεν χρειάζονται και αφήνουμε στην κρίση σας να ερμηνεύσετε και να συγκρίνεται τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Ζορμπά για το συγκεκριμένο θέμα και τις εκ διαμέτρου αντίθετες «πολιτικές» που εφάρμοσε ως δήμαρχος .
Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαμιχαήλ, κατήγγειλε ότι στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν σύμβουλοι που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των νυχτερινών καταστημάτων και ότι είναι «ισχυρότεροι» απόν αυτούς που εκπροσωπούν τους κατοίκους!

Χρήστος Α. Μπαλωτής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση