Αιχμάλωτοι του επικοινωνιακού παιγνιδιού

0
tsiabas

 

tsiabasΕπειδή όμως από την ιστορία μαθαίνουμε ¨πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία αλλά όλα έχουν τις αιτίες τους (Πολύβιος)¨ για να έχουμε μέλλον πρέπει να βρούμε αυτές τις αιτίες και να τις διορθώσουμε.
Οι αιτίες είναι πολλές όπως η αναξιοκρατία, η διαφθορά , η διαπλοκή , οι πελατειακές σχέσεις, ο λαϊκισμός και άλλες πολλές. Βρήκαν χώρο να γιγαντωθούν και να γίνουν καθεστώς επειδή οι πολιτικοί ενδιαφερόντουσαν πρωτίστως για το προσωπικό τους συμφέρον και δεν τους ενδιέφερε να λύσουν προβλήματα. Το μόνο που χειρίσθηκαν επιδέξια ήταν το επικοινωνιακό παιγνίδι, κοροϊδεύοντας στην ουσία τους πολίτες.
Δυστυχώς και σήμερα στο Δήμο μας ένα μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης χρησι-μοποιώντας το επικοινωνιακό παιγνίδι προσπαθώντας αφενός να μηδενίσει το έργο της διοίκησης, αφετέρου διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και χρησιμοποιώντας μειωτικές εκφράσεις προσπαθεί να μειώσει τους αντιπάλους τους, θεωρώντας ότι έτσι θα καταξιωθεί και θα κάνει αισθητή την παρουσία της , ενώ θα μπορούσε αυτό να το πετύχει ασκώντας καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική και σκληρή όπου χρειάζεται, για το καλό της πόλης μας.
Ζωντανό παράδειγμα αποτελεί η συμπεριφορά της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης στα παρακάτω θέματα:
– Εργαστήρια τέχνης, κήρυξε τον πόλεμο προσπαθώντας να μηδενίσει και να απαξι-ωσεις την προσπάθεια για διαφάνεια , νοικοκύρεμα, καλύτερη οργάνωση, δικαιοσύνη, ισότιμη και αντικειμενική μεταχείριση του προσωπικού και συνεχίζει και τώρα που απέδωσε οικονομικά (ξεχρεώθηκε πλήρως ) και συνεχώς αναβαθμίζουν το έργο τους.
– 4ο Νηπιαγωγείο, που εργασίες 5 ημερών τις καθυστέρησαν περίπου 21 μήνες και ευτυχώς που δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις τους και να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών.
– Το μετρό που με τις αποφάσεις τους καταδίκασαν την ανάπτυξη της πόλης μας.
– Το κτήμα Συστοβάρη που η διαχείρισή του ήταν απογοητευτική έως εγκληματική.
– Επικαλούνται κοινωνική αναλγησία και έλλειψη ευαισθησίας, την καθιέρωση και εφαρμογή στην πράξη κανόνων διαφάνειας και δικαιοσύνης στη λειτουργία του κοιμη-τηρίου, που οι πολίτες δεν χρειάζεται πλέον για να εκτελέσουν τις κοινωνικές τους υποχ-ρεώσεις να καταφύγουν σε εξευτελιστικές γι΄ αυτούς πράξεις.
– Στην εκτέλεση των έργων (Ελευθερίου Βενιζέλου, Βιοκλιματική Κυκλάδων- Σολωμού που με την τακτική τους προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να ισοπεδώσουν μια ακόμη έννοια την οικολογία, αντιδρώντας στην απελευθέρωση των πεζοδρομίων. Η απόφαση για ελεύθερα πεζοδρόμια στηρίχθηκε στους ισχύοντες νόμους, στο πρόγραμμά μας και στη βασική αρχή που ισχύει σε κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της, που λέει ότι στα πεζοδρόμια προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι όταν τα δένδρα εμποδίζουν, ενώ στις πλατείες –άλση –πάρκα-δάση- βουνά έχουν τα δένδρα. Όταν υπάρχει αυτή η αρμονική σχέση και ο αλληλοσεβασμός τότε τα προβλήματα ελαχιστοποιούνται και υπάρχει πρόοδος.
Η Αντιπολίτευση πρέπει να επιλέξει πια από τις παρακάτω εικόνες προτείνει για το μέλλον της πόλις μας και κατ΄ επέκταση των παιδιών μας:

Εικόνα 1.

DSC 8179

Εικόνα 2.

DSC 8202
Εικόνες 1-2.Τα ελεύθερα πεζοδρόμια για την ελεύθερη κυκλοφορία των πεζών, των ηλικιωμένων, της μητέρας με το καρότσι, των ΑΜΕΑ, φυτεύοντας για κάθε δένδρο που κόβεται, επειδή εμποδίζει, άλλο στη σωστή θέση, που ο φωτισμός τους βοηθάει την ασφάλεια των πολιτών που κυκλοφορούν και διατηρώντας τα πεύκα που είναι σήμα κατατεθέν του Δήμου μας. (Ελευθερίου Βενιζέλου νέα πεζοδρόμια )

Εικόνα 3.

DSC 8183

Εικόνα 4.

DSC 8205

Εικόνες 3-4. Τα πεζοδρόμια που για να κυκλοφορήσει ο πεζός πρέπει να κατέβει στο οδόστρωμα με κίνδυνο της ζωής σου ,για να αποφύγει τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τα ακανόνιστα φυτεμένα δένδρα, με πολύ κακό φωτισμό. ((Ελευθερίου Βενιζέλου παλιά πεζοδρόμια )
Πρέπει να αγαπάμε τη φύση πραγματικά και όχι επικοινωνιακά επειδή μας συμφέρει πολιτικά ή για να είμαστε ΙΝ ή προοδευτικοί. Ακόμα χειρότερο είναι όταν επικαλούμαστε την οικολογία για να εξυπηρετήσουμε επιθυμίες συγκεκριμένων πολιτών, στην περίπτωση αυτή, πρέπει να έχουμε κατά νου και την ρήση του Δημοσθένη ότι το ποιο δύσκολο είναι να αρέσεις στους πολλούς.
Τσιαμπάς Κων/νος
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση