Αλέξανδρος Μουστόγιαννης: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Βασίλης Σάρκουλας

0
moustogiannis 01

Ο κ. Σάρκουλας εξήγησε ότι η αιτία που έχουν κλείσει τα γήπεδα, από το Πάσχα και έπειτα, είναι ακριβώς επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και στο γεγονός ότι τόσα χρόνια ο έλεγχος περί του «Νομίμου» της λειτουργίας τους ανήκε στη Γενική διεύθυνση Γραμματείας και Αθλητισμού, όμως με τον Καλλικράτη υπεύθυνη πλέον είναι η «Αποκεντρωμένη Διοίκηση» η οποία μετά από επισκέψεις που έκανε στους αθλητικούς χώρους έκρινε ότι πολλοί απ’ αυτούς λειτουργούν αυθαίρετα.
Σε ερώτηση που υπέβαλλε ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» Γιάννης Σταθόπουλος για το από πότε ισχύει η απόφαση της «Αποκεντρωμένης Διοίκησης» ο κ. Σάρκουλας του ανταπάντησε λέγοντας: «Εσείς δεν ξέρετε κ. Σταθόπουλε;».
Φανερά ενοχλημένος ο κ. Σταθόπουλος, ρώτησε ειρωνικά τον κ. Σάρκουλα αν είχε το δικαίωμα να κάνει ερωτήσεις … καθώς και το « γιατί» απ’ όλη την αντιπολίτευση που ρώτησε για το συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ στοχοποίησε μόνο αυτόν.
Η απάντηση στην απορία του κ. Σταθόπουλου ήρθε από το δήμαρχο ο οποίος τον συμβούλεψε (ειρωνικά) ότι αν επιθυμεί να γίνει δήμαρχος θα πρέπει να γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της πόλης και ότι όλη η πόλη γνωρίζει και συζητά εδώ και 10 χρόνια (!) ότι τα γήπεδα στην οδό Νότου είναι αυθαίρετα και στερούνται αδείας λειτουργίας…
«Η ομάδα και ο αδερφός σας χρησιμοποιούσαν τα γήπεδα κ. Σταθόπουλε συνέχισε ο Βασίλης Ζορμπάς και αφού υπενθύμισε ότι και το μαγαζί που είχε λειτουργήσει στο συγκεκριμένο χώρο ήταν παράνομο… κατέληξε λέγοντας ότι οι χώροι στο συγκεκριμένο μέρος νομιμοποιήθηκαν με το «Νόμο περί αυθαιρέτων».
Ο δήμαρχος επεσήμανε επίσης ότι με εντολή του ιδίου παρέμειναν ανοιχτοί οι συγκεκριμένοι χώροι μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα των ομάδων και οι προπονήσεις των παιχτών και διευκρίνισε ότι μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής περιόδου θα κλείσουν.
Επίσης ο δήμαρχος θεώρησε ότι οι «Ελλείψεις» ήταν « τυπικά θέματα» που θα λυθούν, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα παιδιά.
Από την μεριά του ο κ. Σταθόπουλος απευθύνθηκε στο δήμαρχο λέγοντας ότι για πολλοστή φορά ανεβάζει τους τόνους εσκεμμένα διότι δεν μπορεί να του απαντήσει στις ερωτήσεις που του κάνει, μερικές από τις οποίες παραμένουν αναπάντητες πολύ καιρό.
Από την Λαΐκή Συσπείρωση ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης υποστήριξε ότι θα ‘πρεπε και «Με το παραπάνω» να υπάρχει ενεργητική πυροπροστασία υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ούτε το προηγούμενο δημαρχείο είχε αντίστοιχη.
O ανεξάρτητος επικεφαλής της παράταξης «Αγ. Παρασκευή – Νέα εποχή» κ. Κώστας Κουβόπουλος δήλωσε ξαφνιασμένος με την απόφαση του δημάρχου που έδωσε εντολή να παραμείνουν να ανοιχτά τα γήπεδα παρ’ όλη την απαγόρευση από πλευράς της Περιφέρειας και τον κάλεσε να ανακαλέσει.
Ο δήμαρχος αρνήθηκε να ανακαλέσει και εξήγησε ότι η Περιφέρεια τόνισε στην αναφορά της την έλλειψη τουαλετών για ΑμΕΑ, υψηλών κιγκλιδωμάτων και ενεργητικής πυροπροστασίας αλλά ο ίδιος επιμένει διότι υπάρχουν τέσσερις έξοδοι – κινδύνου και ο ίδιος επέτρεψε μόνο προπονήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις προπονήσεις… εξάλλου δεν έχουμε ούτε ΑμΕΑ, ούτε φιλάθλους»(sic)!

Σημείωση Σχολιαστή:

Υπενθυμίζουμε ότι ούτε το σημερινό δημαρχείο διέθετε όταν παραλήφθηκε ενεργητική πυροπροστασία (και ίσως ορισμένοι χώροι να μην διαθέτουν ακόμη), ούτε και τα σχολεία του Δήμου μας έχουν παραληφθεί από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου για το «καλώς έχειν» της ανέγερσης τους … Με λίγα λόγια ζούμε σ’ έναν Δήμο με αυθαίρετα γήπεδα, σχολεία που λειτουργούν χωρίς να έχουν παραληφθεί από τους μηχανικούς του Δήμου οι οποίοι προφανώς δεν έλεγξαν τις εργασίες κατά την πρόοδο της ανοικοδόμησης και βεβαίως φροντίζουν στην περίπτωση που απευχόμαστε να συμβεί κάτι οδυνηρό να μην έχουν οι ίδιοι ουδεμία ευθύνη έναντι του νόμου και να μείνουν μόνο οι «Πολιτικές ευθύνες» των Αιρετών της εποχής εκείνης… (τρέχα γύρευε δηλαδή) .
Ούτε το παλαιό Δημαρχείο διέθετε έξοδο κινδύνου… το καινούργιο παραλήφθηκε παρά την αντίθετη εισήγηση της επιτροπής καταλληλότητας, το υπόγειο του έχει δηλωθεί ότι ΔΕΝ χρησιμοποιείται… η Τεχνικός ασφαλείας ΔΕΝ υπέγραφε για το παλιό Δημαρχείο και απολύθηκε από τον κ. Γιαννακόπουλο… ουδείς γνωρίζει ΑΝ σήμερα το Δημαρχείο διαθέτει Τεχνικό Ασφαλείας κι Αν αυτός «υπογράφει» για όλους τους χώρους του… τα κτίρια που νοικιάστηκαν για να στεγάσουν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, παρότι διώροφα ΔΕΝ διαθέτουν εξωτερικές σκάλες κινδύνου και είναι προφανές ότι εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας ζούν από καθαρή ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ .
Χρόνια τώρα ο «Σχολιαστής» γράφει και ξαναγράφει και θα συνεχίσει να γράφει και να επαναλαμβάνει προς τους παριστάνοντας τους «κουφούς» Αιρετούς… ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ, ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ και πολύ περισσότερο αυτοί που ζητούν να τους εμπιστευτούμε για να διαχειριστούν επ΄ ωφελεία μας τα «Κοινά»

Χρήστος Ανδ. Μπαλωτής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση