Αλλάζει η πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

0

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 2017, το πρώτο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε τη μετατροπή του τμήματος της οδού Γιαβάση, μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Στρ. Τόμπρα, σε οδό «ήπιας κυκλοφορίας» με ταυτόχρονη ανάπλαση της περιοχής, καθώς και την προώθηση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Παρασκευής για τον χαρακτηρισμό της εν λόγω οδού ως «πεζόδρομου».

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Δημήτρης Κονταξής

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δημήτρης Κονταξής, ο οποίος είπε ότι η διοίκηση προχωρεί στη συγκεκριμένη «ανάπλαση» της πλατείας μετά από συζητήσεις με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, την ΕΝΕΒΑΠ, τους επαγγελματίες της περιοχής, και όλους τους αρμόδιους φορείς που κλήθηκαν και επέλεξαν να συμμετέχουν στις σχετικές συζητήσεις.
Στόχος της «επέμβασης», είπε ο κ. Κονταξής, είναι να γίνει «ήπιας κυκλοφορίας» η οδός «Ευεργέτη Γιαβάση» στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Στρ. Τόμπρα… ότι οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εφαρμογή της είναι απλές και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στη κυκλοφορία, όπως άλλωστε διαπιστώθηκε όταν τα σχετικά μέτρα εφαρμοστήκαν πιλοτικά τα Σαββατοκύριακα τα Καλοκαίρια του 2015 και του 2016… και τέλος η αντιδρόμηση της οδού Κοντοπούλου.
Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στον συμπολίτη μας και τεχνικό σύμβουλο της συγκεκριμένης παρέμβασης Δημήτρη Δέλη, που διευκρίνισε ότι 1) το μικρό τμήμα της ««Ευεργέτη Γιαβάση» που θα γίνει «ήπιας κυκλοφορίας» θα αντιδρομηθεί ώστε να εξυπηρετεί μόνο οχήματα τροφοδοσίας των καταστημάτων, και 2) ότι η αντιδρόμηση της οδού Κοντοπούλου επιβάλλεται κυρίως για το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα για να συνεχίσουν προς την οδό Ναυπλίου, υποχρεώνονται να κινηθούν αντίθετα με τη ροή των οχημάτων της οδού Αιγαίου Πελάγους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ