Ανάγκη για άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας .

0
katalipsi dimarxeiou

Επιστολή αναφορικά με τα επίπεδα καθαριότητας και υγιεινής δημοσίευσε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ) κρούοντας τον κώδωνα για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια ζητώντας παράλληλα άμεση λύση του προβλήματος. Αναλυτικότερα το σωματείο των εργαζομένων είχε καταθέσει την ίδια επιστολή που θα διαβάσετε παρακάτω και το 2015 επισημαίνοντας την ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας ώστε να διατηρείται η καθαριότητα στους δημοτικούς χώρους.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή των εργαζομένων :

«Το θέμα της ανεπαρκούς καθαριότητας των κτιρίων του Δήμου (λόγω έλλειψης καθαριστριών εσωτερικών χώρων), είναι από τα πρώτα που θέσαμε ως Δ.Σ. από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας ως νέα διοίκηση.
Παρ’ όλο που έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, και αρκετές προφορικές ενοχλήσεις από μέρους μας αλλά και διαβεβαιώσεις από την πλευρά σας ότι θα επιλυθεί, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και να επιδεινώνεται.
Δημαρχείο, ΚΕΠ, Πρόνοια, Πολεοδομία, αθλητικοί χώροι, εργαστήρια Τέχνης, Ωδείο, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, ΑμεΑ, είναι χώροι που χρήζουν καθημερινής καθαριότητας, και αυτό δεν μπορεί να λυθεί με ημίμετρα (μεταφορά υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες ή κάλυψη των αναγκών με συμβασιούχους (5-μηνα), που σημειωτέον δεν έχουν την αντίστοιχη ειδικότητα).
Κατόπιν των ανωτέρω και διότι τίθεται πλέον ζήτημα δημόσιας υγείας αλλά και της υγείας των εργαζομένων που προκύπτει από τις έγγραφες καταγγελίες τους αλλά και τα κρούσματα ασθενειών που έχουν ήδη αναφερθεί, ζητάμε την άμεση επίλυση του θέματος της καθαριότητας όλων των χώρων των εργαζομένων και ειδικότερα:
· Πρόσληψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας εσωτερικών χώρων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών καθημερινής καθαριότητα σε όλους τους χώρους των Υπηρεσιών του Δήμου.
· Συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής σε όλους τους χώρους εργασίας.
· Είδη ατομικής προστασίας & υποδομή για τους εργάτες ανάλογων υπηρεσιών και ότι άλλο ορίζεται από το νόμο βάσει της μελέτης του τεχνικού ασφαλείας.

Ζητάμε άμεση και οριστική λύση ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, πριν οδηγηθούμε στο μονόδρομο καταγγελιών και άλλων ενεργειών για τη διεκδίκηση του αυτονόητου».