Ανάπλαση Κοντοπεύκου: «Προεκλογικοί «Μύθοι» και «Πραγματικότητες».

0
Ανάπλαση Κοντοπεύκου

Όσο θα πλησιάζουν οι Δημοτικές εκλογές, τόσο θ΄αυξάνονται και οι «κορώνες» μεταξύ διοίκησης – αντιπολίτευσης αναφορικά με το «Τι» έγινε, το «Πως» έγινε ή δεν έγινε, κι όλα αυτά με υπαινιγμούς «αδιαφάνειας», «μεροληψίας υπέρ εργολάβων» κι ότι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν οι «εγκέφαλοι» που πλαισιώνουν τους επίδοξους υποψήφιους πρώην δημάρχους που επιμένουν να μας απειλούν κι αυτοί και τα ασκέρια τους, δηλώνοντας ότι θέλουν να επιστρέψουν για να μας «ξανασώσουν»!Στην πόλη μας, όσο θα περνούν οι μέρες οι αντιπαραθέσεις θα είναι οξύτερες, κι αυτό γιατί η ανικανότητα, τα ψέμματα, τα ρουσφέτια, και η ιδιοτέλεια, με την οποία χειρίστηκαν τα κοινά, οι κομματικά χρισμένοι δήμαρχοι του Πασοκ και της Νέας Δημοκρατίας, ώθησαν το λαό της Αγίας Παρασκευής στις τελευταίες εκλογές να γυρίσει την πλάτη στους «κομματικούς σωτήρες» και να εμπιστευτεί ένα «πολύχρωμο» δημοτικό σχήμα με υποψήφιους από όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

Αυτά γράφονται με αφορμή τις πρόσφατες τοποθετήσεις διαφόρων πολιτευτών αναφορικά με την κατά τη γνώμη μου, υπερκοστολογημένη ανάπλαση που έγινε στην περιοχή του Κοντοπεύκου, με τους βαρύγδουπους τίτλους της «Ανάπλασης» και της «Βιοκλιματικότητας»… με κατάληξη την ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού, ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δημήτρης Κονταξής και στην οποία αναφέρονται τα εξής:

« Επί των ημερών της σημερινής Δημοτικής Αρχής υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του έργου της Βιοκλιματικής ανάπλασης οδών στο Κοντόπευκο, έργου που επετεύχθη με σχεδιασμό, χρηματοδότηση και δημοπράτηση της Περιφέρειας Αττικής επί Δημαρχίας Β. Γιαννακόπουλου. Τα έργα ομβρίων των οδών Πεντέλης, Χίου, Ολυμπίας, η ανάπλαση των περισσοτέρων οδών, οι μεγάλου μήκους ρυμοτομήσεις, η ολοκλήρωση των ποδηλατοδρόμων κ.α. είναι εργασίες που έγιναν επί της θητείας μας.

Το έργο αυτό, που άλλαξε την όψη του Κοντόπευκου, έχει σημεία όπου υπάρχουν βλάβες οι οποίες προκλήθηκαν από την χρήση και πρέπει να αποκατασταθούν. Επειδή, όμως, έχει προκύψει σύγχυση όσον αφορά το θέμα της τακτοποίησης αυτών των βλαβών θα απαντήσουμε για άλλη μια φορά προς αποκατάσταση της αλήθειας:

1. Η Διοικητική παραλαβή του έργου από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, έγινε στις 11/7/2016 παρουσία της Τεχνικής του Υπηρεσίας, όπου και διαπιστώθηκαν βλάβες οφειλόμενες στην καθημερινή χρήση (Λαϊκή αγορά, Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας, παράνομη στάθμευση κλπ).

2. Η προσωρινή παραλαβή του έργου μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του αναδόχου ακολούθησε την Διοικητική και έγινε στις 3/8/2016.

3. Το πρωτόκολλο διαπίστωσης βλαβών στο έργο, ύψους 289.409€ το οποίο μας κοινοποιήθηκε από την Περιφέρεια, δεν μας βρήκε σύμφωνους και δεν έγινε δεκτό από τη Δημοτική Αρχή και την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου λόγω του ύψους της δαπάνης.

4. Πρέπει να αναδειχθεί ότι, μετά την παραλαβή του έργου, ο Δήμος μας είναι υπόχρεος να το συντηρεί χωρίς καθυστερήσεις (διότι το κόστος αυξάνεται) και να προβλέπει κάθε χρόνο την αντίστοιχη δαπάνη,

5. Το μεγαλύτερο ποσοστό των βλαβών που υπάρχουν οφείλεται στην καθημερινή χρήση του έργου και θα αποκατασταθεί με μελέτη – επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής και με μικρό κόστος στα πλαίσια των εργολαβιών του.

Στον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2018 εντάχθηκε ποσό 74.000€ ενδεικτικό για εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν στα πλαίσια των ανωτέρων εργολαβιών.

Όμως, ακόμη και αν η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας για τις εργασίες αυτές φθάσει σε αυτό το ύψος δαπάνης, αναμένεται από τον ανάδοχο του έργου μεγάλη έκπτωση όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις εργολαβίες.

Πέραν αυτού και επειδή μέρος των φθορών οφείλεται σε επεμβάσεις Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, ο Δήμος θα διεκδικήσει από τους Οργανισμούς την δαπάνη αποκατάστασης τους. Συνεπώς δεν υπάρχει ούτε οικονομική ζημία 289.409€, ούτε βέβαια στον Δήμο μας αποφασίζουν οι εργολάβοι.

Η χρηστή διαχείριση των Οικονομικών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή και πρακτική της Δημοτικής Αρχής. Με αυτή τη λογική θα λειτουργήσουμε όσο οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής μας εμπιστεύονται την διαχείριση των θεμάτων της Πόλης».

Ανδρέας Μπαλωτής

Απάντηση