Ανίκανοι ακόμη και για μια σωστή μεταφορά «περιπτέρου»!

0
periptero 02


periptero 02Δείγματα γραφής για το «πώς» κι «από ποιους» διοικείται η πόλη μας… έδωσε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13ης Νοεμβρίου 2013 όταν συζητήθηκε στη διαδικασία των «εκτός ημερησίας θεμάτων» η απομάκρυνση του περιπτέρου που βρίσκεται σ το ταχυδρομείο της οδού Αγίου Ιωάννου και η μεταφορά του μπροστά στην είσοδο του υπό ανέγερση(;) Δημαρχείου!

Tο θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς ο οποίος είπε, ότι ως ο Νόμος ορίζει, «μίλησε» με τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου και συμφώνησαν να μετακινηθεί από το ταχυδρομείο που βρίσκεται τώρα στην (μελλοντική) είσοδο του δημαρχείου που σχεδιάζει ο Βασίλης Ζορμπάς! δηλαδή στην είσοδο του σημερινού δημοτικού πάρκινγκ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής!! λίγα μόλις μέτρα από το περίπτερο που η ίδια δημοτική αρχή είχε απομακρύνει από την αφετηρία των λεωφορείων προ ενός μόλις έτους !!!
Άμεση φυσικά ήταν η αντίδραση μελών της αντιπολίτευσης με πρώτο τον σύμβουλο της «Νίκης» Γεράσιμο Βλάχο ο οποίος υπογράμμισε ότι το μέρος που σχεδιάζει η διοίκηση να τοποθετήσει το εν λόγω περίπτερο «συμπίπτει» με την είσοδο του υπό ανέγερση δημαρχείου!
Από την πλευρά της, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Δάβαρη χαρακτήρισε τον όλο σχεδιασμό «αντιαισθητικό» και κάλεσε τη δημοτική αρχή να «ξανασκεφτεί» την απόφαση της αυτή…
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ανδρέας Γκιζιώτης συμφωνώντας με τον κ. Βλάχο, επεσήμανε ότι η είσοδος του δημαρχείου «πρέπει να είναι άδεια»… και προχώρησε στην πρόταση που λέει ότι: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο Δημοτικού συμβουλίου» με στόχο να μπουν κανόνες αισθητικής σε όλο το μήκος της κεντρικής οδού της πόλης μας.
Απαντώντας για λογαριασμό της διοίκησης ο κ. Τσιαμπάς διαβεβαίωσε τα μέλη της αντιπολίτευσης ότι η Τεχνική Υπηρεσία θεωρεί πώς δεν θα ενοχλεί το περίπτερο στην είσοδο του καινούργιου δημαρχείου!!! ενώ ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς διασαφήνισε ότι η διαδικασία της ανέγερσης του δημαρχείου δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν τα μέσα του 2015 και σε περίπτωση που τότε διαπιστωθεί πρόβλημα θα βρεθεί η λύση!
Σχόλιο «Σχολιαστή»
Πολλές φορές ο κ. Ζορμπάς έχει κατηγορήσει εκτός των άλλων και για «τσαπατσουλιά» τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές των Γιαννακόπουλου και Σιδέρη λέγοντας ότι: « Μια διοίκηση κρίνεται από τα πολύ μικρά μέχρι και τα πολύ μεγάλα έργα που εκτελεί ή σχεδιάζει για να κληροδοτήσει στην επόμενη Δημοτική Αρχή» .
Με βάση λοιπόν τις καταγγελίες του αυτές αλλά και με πρόσφατη τη «θέση» του:
« θα δούμε το 2015 τι θα γίνει αν δημιουργεί πρόβλημα…» γεννιέται το ερώτημα που λέει: «Δεν αποτελεί «τσαπατσουλιά» η χωρίς σχεδιασμό μεταφορά ενός περιπτέρου; Και δεν αποτελεί τουλάχιστον «Μνημείο προχειρότητας» – για να μη χρησιμοποιήσουμε βαρύτερη έκφραση – η προσπάθεια δικαιολόγησης της συγκεκριμένης απόφασης η απάντηση του δημάρχου που λέει: « Μπορεί να ξαναμετακινηθεί, αν χρειαστεί στο μέλλον, σε περίπτωση που εμποδίζει στην είσοδο του δημαρχείου ;».
Δεν καταδεικνύεται τέλος, για μια ακόμη μια φορά , το γεγονός ότι η παρούσα διοίκηση είναι ΑΝΙΚΑΝΗ να υλοποιήσει όχι μόνο μεγάλα έργα , αλλά ούτε μια «σωστή μεταφορά» ενός περιπτέρου;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση