Ανακοίνωση Δημάρχου για τους παιδικούς σταθμούς

0
stathopoulos 2010

Η Επιτροπή εργάσθηκε αρκετές ώρες και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, τα κριτήρια Κανονισμού Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, τις ευπαθείς ομάδες (μονογονεϊκές, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, ΑμΕΑ κ.ά.) και τα κοινωνικά – εισοδηματικά κριτήρια επέλεξε περίπου 720 παιδιά, στα οποία προστέθηκαν 164 παιδιά που «έρχονται» με πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Με βάση αυτή την κατάταξη, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε με ψηφοφορία την εισήγηση της Επιτροπής, με συμμετοχή και των μελών του Δ.Σ. της παράταξης του πρ. Δημάρχου κ. Β. Ζορμπά.
Σημειωτέον ότι έχουμε συνολικά 1.080 αιτήσεις, εκ των οποίων περίπου  510 αιτήσεις αφορούν επανεγγραφές και 570 νέες αιτήσεις, ενώ η χωρητικότητα των  Παιδικών μας Σταθμών πλησιάζει τον αριθμό 900 παρά τη μείωση προσωπικού στους Σταθμούς που αντιμετωπίζουμε.
Σημειώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει μέχρι στιγμής εγκρίνει τη φιλοξενία 85% των επανεγγραφών και 50% των νέων αιτήσεων.
Αυτή είναι η αλήθεια και επιθυμώ να διαβεβαιώσω ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή θα σεβαστεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με χαρά θα ικανοποιήσει όσες περισσότερες αιτήσεις από τα παιδιά μας «αντέξει» η συνολική μας δυνατότητα με τη δεύτερη διαδικασία επιλογής που θα γίνει εντός σύντομου διαστήματος.
Παράλληλα, θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία του νέου ιδιόκτητου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια, όπως και συνολικότερα στη στήριξη και αναβάθμιση όλων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση