Ανακοίνωση μετά την απόφαση του Εφετείου για την μη έκδοση των 5 συναγωνιστών μας στις Ιταλικές Αρχές.

0
pente foitites 01

Οι πέντε γείτονες μας είναι φοιτητές και εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στην Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, στο φοιτητικό κίνημα καθώς και σε ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες. Από τις πρώτες ώρες, ως ανοιχτή συνέλευση, βρεθήκαμε στο πλευρό των πέντε οργανώνοντας διάφορες δράσεις υποστήριξης τους και καλώντας όλους τους κατοίκους της πόλης να τους συμπαρασταθούν.

Η ανταπόκριση που βρήκε αυτό το κάλεσμα ήταν σημαντική. Πρωτοβουλίες κατοίκων, σύλλογοι γειτονιών, η ένωση γονέων ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο έβγαλαν ψηφίσματα συμπαράστασης ενώ ο σύλλογος εργαζομένων στον δήμο και ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης προχώρησαν σε στάσεις εργασίας τις ημέρες που εκδικαζόταν η υπόθεση στο Εφετείο. Παράλληλα ένα πολύμορφο κύμα αλληλεγγύης απλώθηκε σε πολλές περιοχές. Εκείνες λοιπόν τις τρείς ημέρες (7,8 και11 Ιανουαρίου), η μεγάλη προσέλευση κόσμου μέσα και έξω από το Εφετείο κατέδειξε ότι οι πέντε δεν ήταν μόνοι απέναντι στην καταστολή αλλά ότι δίπλα τους βρισκόταν μια κοινότητα αγωνιζόμενων συμπαραστατών. Οι πέντε δικαιώθηκαν και η έκδοσή τους αποτράπηκε.

 Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων θεωρούμε ότι η υπόθεση των πέντε και οι δίμηνες κινητοποιήσεις που την συνόδεψαν αποτέλεσαν αφορμή να συναντηθούν εκ νέου ή και για πρώτη φορά άνθρωποι με διάθεση να αγωνιστούν. Αντλούμε δύναμη από την δικαίωση των πέντε και προσδοκούμε αυτό το πεδίο συνάντησης να διευρυνθεί σε όσο το δυνατό περισσότερα ζητήματα. Μόνο έτσι θα στηθούν αναχώματα στην συνεχιζόμενη υποτίμηση των ζωών μας , στο φόβο και στην υποταγή.

Να παύσουν οι πολιτικες δίωξεις για την πορεία “NO EXPO” της 1ης Μάη στο Μιλάνο σε Ελλάδα και Ιταλία

Κανένας μόνος πότε και πουθενά. Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής
http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr/
(Δημοκρατίας 2 & Αγ. Τριάδος, Παράδεισος)

Απάντηση