Ανατολικά της ……Αγίου Ιωάννου

0
sovolos

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/5/2013,με ουσιαστική παρέμβαση του προέδρου της ΕΝΕΒΑΠ ,και σύμφωνη γνώμη όλης της αντιπολίτευσης χωρίς αποτέλεσμα ,λόγω της επίμονης άρνησης του κ Δημάρχου να να δώσει λύση στο θέμα.

sovolosΟι πληροφορίες που υπάρχουν για διπλή κυκλοφορία οχημάτων κυρίως της νυκτερινές ώρες παρά την απαγόρευση ,(και εκεί που εκτελείται το έργο) σε όλο το μήκος της Αγίου Ιωάννου ,μας φοβίζουν για το ενδεχόμενο σοβαρών ατυχημάτων.
Στην ανατολική πλευρά της συνοικίας του Αη Γιάννη (αριστερά στον ανερχόμενο) έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες λόγω της εκτέλεσης του έργου δυσανάλογη αύξηση της κυκλοφορίας οχημάτων παντός τύπου .
Η περιοχή βέβαια επιβαρύνεται διαχρονικά από την διαμπερή -υπερτοπική κυκλοφορία οχημάτων Δημοτών άλλων Δήμων ,που έρχονται από Χολαργό κυρίως μέσω των οδών Πελοποννήσου, Ελβετίας .διασχίζουν κάθετα την Αγίου Ιωάννου ,και μέσω της οδού Ασημακοπούλου ,πλατεία και οδό Υδρας καταλήγουν στην Μεσογείων.
Για το θέμα αυτό έχουμε αρθρογραφήσει επανειλημμένα στο παρελθόν χωρίς να παριστάνουμε τους ειδικούς ,καταθέτοντας και συγκεκριμένη εφικτή πρόταση λύσης του προβλήματος .
Το τελευταίο καιρό όμως λόγω της μονοδρόμησης της Αγίου Ιωάννου η κατάσταση εχει καταστεί δραματική γιατί η περιοχή δέχεται πλέον και οχήματα που από την οδό Γραβιάς (πιθανά και από την έξοδο της Αττικής οδού-περιφ Υμηττού) λόγω της αδυναμίας καθόδου στην Αγίου Ιωάννου εισέρχονται στην οδό Ασημακοπούλου και μέσω της οδού ¨Υδρας καταλήγουν στην Μεσογείων με οδυνηρές πλέον συνέπειες στην ηρεμία των κατοίκων πέρα από την έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση.
Επί τέλους η Δημοτική Αρχή ας ασχοληθεί σοβαρά ,ας σκύψει με επιμέλεια στο πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή, αξιοποιώντας ειδικούς επιστήμονες (συγκοινωνιολόγους κλπ) προκειμένου να καταστεί δυνατή η όσο είναι δυνατό ισομερής περιβαλλοντική επιβάρυνση των συνοικιών της πόλης μας από την κατασκευή του έργου της Αγίου Ιωάννου.
Με την ευκαιρία αυτή σημειώνουμε ότι στην περιοχή αυτή (Γαλλικό Σχολείο-πλατεία ΄Υδρας) τα τελευταία χρόνια κανένα έργο δεν έχει εκτελεσθεί ,κανένα πεζοδρόμιο δεν έχει διευρυνθεί κι αναπλαστεί ,και η πλατεία ΄Υδρας είναι ίσως η πιο άχαρη και μίζερη πλατεία της πόλης μας χωρίς κανενός είδους προσβασιμότητα χωρίς ,καμμιά προσπάθεια να καταστεί η πλατεία αυτή τόπος συνάντησης και αναψυχής των κατοίκων της περιοχής με κατάλληλες παρεμβάσεις.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση