Ανδρέας Γκιζιώτης: «Το πρόβλημα υπάρχει επειδή Σιδέρης, Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος δέχτηκαν τότε ως συνομιλητή τους τον Λάμπρο Σαμουρέλη και πίστεψαν τις υποσχέσεις που τους έδωσε…».

0
giziotis 001

Θα σας πω επίσης ότι όλα αυτά τα χρόνια που προσπάθησε να βρει νομική άκρη ο Δήμος, η διοίκηση, η κάθε διοίκηση του Δήμου, πάντα είχε ερωτηματικά. Αν θα πρέπει να ήταν έτσι, ή όχι έτσι, υπήρχαν ερμηνείες επί ερμηνειών, υπήρχανε…
Επειδή θα αποδώσω πολιτικές ευθύνες, πες στους πολιτικούς προϊστάμενους να είναι παρόντες λοιπόν, να ακούσουν να μου απαντήσουνε μετά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ να έρθουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι.

sisto ekswtifΜε την καλή έννοια εννοώ προϊστάμενοι. Λοιπόν άρα αφού προσφύγαμε και στον καθηγητή Σταθόπουλο να δώσει αυτός ερμηνεία και την ακριβοπλήρωσε ο Δήμος τότε. Έτσι; Πάει να πει ότι όντως υπήρχαν δυσκολίες ερμηνείας και υπήρχε και μία νομική διαπάλη, όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά εν πάση περιπτώσει ακόμα και τώρα μπορεί κάποιος να το ερμηνεύσει έτσι ή αλλιώς. Να πει ότι μπορούσε να γίνει το τάδε βήμα γρηγορότερα ή αργότερα, σωστότερα ή όχι σωστότερα και πάντα υπάρχει και η κρίση του δικαστηρίου, το οποίο να μην κάνω εγώ καμία υπόθεση ότι μπορεί και κάποιος να το πήγε στο δικαστήριο και αυτά γίνονται καμιά φορά, αλλά οπωσδήποτε και αυτό μπορούσε να κρίνει κατά περίπτωση, σωστά ή λάθος.
Αλλά, εγώ θα σταθώ στις πολιτικές ευθύνες γιατί πολιτικό Σώμα είμαστε και τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουμε κατά την κρίση μου είναι αυτά τα σημαντικά. Είχα μάλιστα τότε γράψει και ένα κείμενο το οποίο το είχα τιτλοφορήσει, τα πέντε θανάσιμα αμαρτήματα, κατά την ταινία που πιθανώς πολλοί να έχετε δει. Επτά ήτανε εκείνα, εγώ πέντε είχα μετρήσει.
Λοιπόν, τα αναφέρω. Πρώτο, το σχέδιο του Αντώνη του Σιδέρη με προτροπή γνωστού μηχανικού σε όλους τους κύκλους μας, για κατασκευή του Δημαρχείου, να πάρουμε δηλαδή το οικόπεδο του Σιστοβάρη, να κάνουμε το Δημαρχείο εκεί. Το οποίο ήτανε μια ανεπάρκεια και τεχνική και πολιτική και από όλα, ένα μεγάλο λάθος, ούτε χώραγε, ούτε γινότανε, ούτε ο σκοπός της απαλλοτρίωσης εδώ που είχαμε στο χώρο που πάμε να γείρουμε το Δημαρχείο, γινότανε να αλλάξει, τίποτε από όλα αυτά.

Αφού προέκυψε όμως και κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σαν ιδέα, βρε δεν παίρνουμε από τώρα το Σιστοβάρη γιατί να το έχουμε, θα τον πληρώσουμε τον άνθρωπο που το διαχειρίζεται τώρα να πάρει την αποζημίωση ο Σιστοβάρης και να το πάρουμε να το δώσουμε στον κόσμο της Αγ. Παρασκευής, στο λαό για να το έχει σαν ελεύθερο χώρο. Σωστά ακουγόταν ας πούμε αν μπορούσε να γίνει και αν το τίμημα ήτανε τέτοιο που να συνέφερε.
Δεύτερο βασικό λάθος. Ούτε ο Γιάννης είναι εδώ; Θα του τα μεταφέρετε όμως. Βρεθήκαμε στο γραφείο του κ. Γιαννακόπουλου τότε που ήτανε πίσω από το Flocafe ακριβώς, από τις λίγες φορές που πάω σε τέτοιου είδους συναντήσεις, για να δούμε σαν αντιπολίτευση πως θα χειριστούμε το θέμα του Σιστοβάρη. Εκεί λοιπόν ήτανε θετικοί στο να το πάρουμε και να το επεκτείνουμε κτιριακά. Αυτή την πρόταση έκανε και ο Σταθόπουλος και ο Γιαννακόπουλος. Εγώ ήμουνα κάθετος τότε και λέω, τελείως αρνητικός, το χώρο θα τον πάρουμε όπως είναι, θα τον αναπαλαιώσουμε, αυτό που είναι το κτίσμα και θα το διαθέσουμε σαν χώρο πρασίνου, ούτε να πάμε να το εκμεταλλευτούμε σαν κάτι άλλο. Αυτή λοιπόν η άποψή τους πρυτάνευσε.

Τρίτο και γνωστό αυτό, γιατί άμα ανατρέξετε στα αρχεία των Δημοτικών Συμβουλίων θα τα δείτε αυτά. Το «παζάρι» να μου επιτραπεί η έκφραση που γινότανε ανάμεσα στον Σιδέρη, τον Γιαννακόπουλο και τον Σταθόπουλο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο διάλειμμα στο Γραφείο του Δημάρχου του Σιδέρη του τότε, για τα πόσα μέτρα θα επεκταθεί, 200, 300 ή 500, που ενώ τα είχαν συμφωνήσει εντωμεταξύ, διαφωνήσανε μετά στο Συμβούλιο και δεν ξέρω για ποιους λόγους, έγινε πυρ και μανία ο τότε Δήμαρχος Σιδέρης και ναυάγησε η προσπάθεια εξαγοράς του χώρου, αλλά άνοιξε την όρεξη και στον Σιστοβάρη ο οποίος απέβλεπε στο να πάρει τις 200.000, 300.000, 400.000 πόσες ήτανε αυτές, αλλά και σε αυτούς που το βλέπανε εμπορικά, όπως ο Σαμουρέλης, που ήρθε και είπε, εγώ δίνω άλλα τόσα και ξεκίνησε και χάθηκε και από τον Δήμο η διαδικασία αυτή που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και πέρασε στην εμπορευματοποίηση καθαρά ο χώρος όπως και έγινε.
Τέταρτο βασικό σφάλμα. Τελειώνει μια Δημαρχιακή Επιτροπή, εγώ ανεβαίνω τα σκαλιά, δεν ήμουνα σε καμιά τέτοια Δημαρχιακή Επιτροπή, τέλειωνε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου να σας την θυμίσω. Μπαίνω μέσα μου λένε, Ανδρέα για έλα κοντά να σου πούμε μια ιδέα ας πούμε. Λίγο πολύ βάζανε τον Σαμουρέλη πλέον ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι, συνομιλητή για το πώς θα γίνει ο χώρος. Μας εγγυάται, τον φέρανε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με κάτι γραφικούς εκεί νομικούς του, που αραδιάσανε ένα σωρό ψέματα βέβαια, ότι θα σεβαστούμε το χώρο και στο κάτω-κάτω τι θα κάνει ο Σαμουρέλης κατά τα λεγόμενά του, όχι ότι έφταιξε τελικά, κατά τα λεγόμενά του, θα έκανε ότι προτείνανε και οι άλλοι να γίνει. Να ήσουνα από την αρχή να άκουγες Βασίλη. Τι να κάνω εγώ τώρα; Εγώ τα είπα και θα συνεχίσω και θα τελειώσω.

Λοιπόν, τον βάλανε σαν συνομιλητή λοιπόν, γιατί έτσι και αλλιώς το σχέδιο Σαμουρέλη ήτανε περίπου το σχέδιο που είχε προτείνει και ο Γιαννακόπουλος και οsistovari 05 Σταθόπουλος, να επεκτείνει λίγο τον χώρο, να τον εξωραΐσει και μάλιστα από ότι ακούσατε και εδώ, σε όφελος του Δήμου είναι ο εξωραϊσμός, αφού στον Δήμο θα περιέλθει, το περιουσιακό στοιχείο αυξήθηκε. Γιατί το περιουσιακό στοιχείο είναι το πόσο εμπορικό είναι, όχι το πόσο πράσινο είναι, πόσο ελεύθερο είναι. Αυτή η άποψη κυριαρχεί στο μυαλό των περισσοτέρων εδώ.
Λοιπόν, εγώ τότε είχα πει ακριβώς το ανάποδο. Λέω, πόλεμος στον Σαμουρέλη, άμα ανοίξετε τον δρόμο της δήθεν συνεννόησης του να βρούμε ένα τρόπο και αφού το πήρες τώρα να το φτιάξουμε κάπως κ.λπ., αυτό δεν θα έχει όρια μετά. Δεν θα έχει όρια ποτέ στο κέρδος του καθενός στο πως θα το διαχειριστεί. Τώρα αν του κάνουμε σαφές ότι θα έχει απόλυτο πόλεμο από την πρώτη ενέργεια που θα κάνει, εμπόδια συνεχώς, θα το ανοίξουμε το θέμα στην Αγ. Παρασκευή και στον λαό της Αγ. Παρασκευής, στο κάτω-κάτω δεν θα μπορεί να έρθει τώρα ο Σαμουρέλης, θα έλεγε τι έγινε, του πατέρα του ήτανε; Είχε κανένα ηθικό αυτό; Θα το άφηνε αυτό να πήγαινε σε κάποιο άλλο, μπίζνες έκανε ο άνθρωπος, δικαίωμά του.
Επιλέχθηκε λοιπόν αυτή η τακτική που ήταν απόλυτα λάθος και φάνηκε στην πορεία. Όταν λοιπόν στην πορεία αδειάστηκανε αυτοί όλοι που δώσανε εμπιστοσύνη στον Σαμουρέλη, μπήκαν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ μετά και ξεκίνησαν όλοι δικαστικούς αγώνες. Εγώ να σας πω κάτι, ακολούθησα, όχι για τους τύπους, γιατί δεν πιστεύω ότι κανείς δικαστικός…, εδώ είπε ένα θέμα μπορεί να τραβήξει 4-5 χρόνια, να δούμε ποιος θα ζει και ποιος θα υπάρχει τώρα, να δούμε μετά από 1.000 εφέσεις ποιον θα βάλει ένοχο και αν θα το θυμάται και κανείς. Αλλά όλη η Αγ. Παρασκευή έτσι χάθηκε. Όλη.

Ποιος μπορεί να μου πει γιατί η Αγ. Ιωάννου έγινε έτσι; Που είναι οι ευθύνες; Που αποδοθήκανε; Σε ποιον; Γιατί δεν ρυμοτομήθηκε η Ζώνη ποτέ και έχει ένα Ο.Τ. 15 στρέμματα; Που ήτανε οι ευθύνες; Ποιος της θυμάται τώρα, να μας πει ποιος ήτανε Δήμαρχος τότε, ποια ήταν η Νομική Υπηρεσία και πως τα διαχειρίστηκε; Ο κ. Παπακωνσταντίνου. Σωστά. Αυτά λοιπόν πρέπει να κατέβουν όλοι αυτοί που είναι από πάνω, να κατέβουν κάτω να μας τα θυμίσουν λίγο. Ένας θα έπρεπε να κατέβει πιο νωρίς βέβαια και να μην ξανά ανέβει, αλλά δεν έχει σημασία.

Λοιπόν θα ολοκληρώσω Κώστα και άμα θέλεις κάτι να πεις μετά. Άρα λοιπόν μετά λοιπόν επειδή είχε αρχίσει το προεκλογικό παιχνίδι και κάποιος Κώστας μηχανικός είχε πει, αλλοίμονο άμα φτάσουμε με το Σιστοβάρη στην ατζέντα, στις εκλογές κύριοι, φώναζε πάνω στις Συνελεύσεις του Άη Γιάννη.
Έτσι λοιπόν ο Γιαννακόπουλος αδειοδοτεί το χώρο, κάνει και το Μυστικό Δείπνο που δεν είναι καθόλου ψέματα, είναι πραγματικότητα και το ξέρουν όλοι αυτό, όπου ο Σαμουρέλης τον στηρίζει πολιτικά, με το επιτελείο του και τον κόσμο του, ο Σιδέρης εκτεθειμένος και αυτός τον διώχνει από την πολιτική του συγκέντρωση σαν ανεπιθύμητος και ξεκινάει έναν δικαστικό αγώνα χωρίς αποτέλεσμα βέβαια, δηλαδή εντάξει για τα μάτια του κόσμου. Το ίδιο εκτεθειμένος και ο Σταθόπουλος πολιτικά πάντα μιλάω. Γιατί δείξανε όλοι αυτοί ανεπάρκεια πολιτική στο να διαχειριστούν τα συμφέροντα της πόλης. Αυτό είναι το πολιτικό συμπέρασμα που βγαίνει κατά εμένα και τα άλλα γεγονότα τα ζήσαμε και τα βιώσαμε. Τα υπόλοιπα νομικά τώρα, να τα βράσω δεν ξέρω.
Είπα ότι μπορώ να ακολουθήσω χωρίς να τα θεωρώ πανάκια και όντως ακολουθήσαμε σαν παράταξη, ορισμένα βήματα για να δείχνουμε τουλάχιστον απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται και θα επιβουλεύονται διαρκώς τα συμφέροντα του Δήμου και του λαού της Αγ. Παρασκευής, να δείξουμε μία σύμπνοια στο θέμα αυτό’’.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση