Ανεξαρτητοποιήθηκε η δημοτική σύμβουλος Μαργαρίτα Δημητρίου– Καβρουδάκη.

0
dimitriou 02

dimitriou 02Η κ. Δημητρίου δεν διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου και αποτελεί την τρίτη κατά σειρά μετά τον κ. Γιάννη Γουργούλη και τον κ. Μιχάλη Γαβρά αποχώρηση δημοτικού συμβούλου από τη συγκεκριμένη παράταξη.
Μετά την πολιτική αυτή εξέλιξη και για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Αγ. Παρασκευής και ενδεχομένως της Ελλάδος (για να μην αναφερθούμε στην Υφήλιο και θεωρηθούμε ως υπερβολικοί…) στη σύνθεση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, υπάρχουν Επτά (7) Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι!
Μετά τις εξελίξεις αυτές, «Μείζων αντιπολίτευση» στο δημοτικό συμβούλιο είναι πλέον η παράταξη «Νίκη για την Αγ.Παρασκευή» του Γιάννη Σταθόπουλου με τέσσερις δημοτικούς συμβούλους (Γιάννης Σταθόπουλος, Γεράσιμος Βλάχος, Ζωή Φωτινού και Γιάννης Σιδέρης), «Ελλάσων αντιπολίτευση» η παράταξη του Βασίλη Γιαννακόπουλου με τρείς δημοτικούς συμβούλους (Βασίλης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κρητικίδης και Άννα Γάκη), Τρίτη σε «Δύναμη» παράταξη είναι η «Λαϊκή συσπείρωση» με τους κ. Ανδρέα Γκιζιώτη και Γιώργο Τσιμπουκάκη ενώ τα υπόλοιπα έδρανα καταλαμβάνουν οι επτά ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι (Κώστας Κουβόπουλος, Φώτης Αλεξόπουλος, Αλέξης Μουστόγιαννης, Μιχάλης Γαβράς, Γιάννης Γουργούλης, Ελένη Δάβαρη και Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη.
Από τους επτά ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, μόνο ο κ. Κώστας Κουβόπουλος είχε εκλεγεί ως ανεξάρτητος. Ο κ. Αλεξόπουλος ανεξαρτητοποιήθηκε σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές του 2010, αντιλαμβανόμενος ότι Δεν ήταν δυνατόν μια δημοτική παράταξη που είχε ως κορμό στελέχη της Ν.Δ και το χρίσμα του Αντώνη Σαμαρά, να εφαρμόζει μοντέλα άλλων πολιτικών χώρων γιατί όπως σωστά είχε προβλέψει το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την «Αδράνεια» που γεννά η «Ασυνεννοησία» που υπάρχει από την «Βαβέλ» της πολιτικής πολυγλωσσίας της παράταξης, αλλά και από την ύπαρξη «Δύο» κέντρων λήψης των πολιτικών αποφάσεων, εκείνο δηλαδή του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά κι εκείνο της αναπληρώτριας δημάρχου και αντιδημάρχου πολλών αρμοδιοτήτων Ελευθερίας Παπαδοπούλου.
Οι ίδιοι περίπου λόγοι, ανάγκασαν την τέως αντιδήμαρχο πρασίνου Ελένη Δάβαρη, να ανεξαρτητοποιηθεί μετά από «υπομονή» δύο χρόνων… ενώ ένα περίπου χρόνο νωρίτερα ο Αλέξης Μουστόγιαννης είχε αποπεμφθεί κατηγορούμενος από τον Βασίλη Ζορμπά για οικονομική «Ατασθαλία» την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα του προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου.
Από την παράταξη «Μαζί» του Βασίλη Γιαννακόπουλου, πρώτος είχε ανοίξει την πόρτα της εξόδου ο Γιάννης Γουργούλης, τον οποίο ακολούθησε αργότερα ο Μιχάλης Γαβράς και πρόσφατα η Μαργαρίτα Δημητρίου.
Είναι πασιφανές ότι το πολιτικό σκηνικό τοπικά αλλάζει… και πρέπει να αλλάξει γιατί στην πράξη αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι κομματικά χρισμένοι των δύο μεγάλων κομμάτων είχαν ως μοναδική φροντίδα να εξασφαλίσουν μέσω των βουλευτών της Β εκλογικής περιφέρειας Αθήνας το πολυπόθητο «Χρίσμα» με αντάλλαγμα την πριμοδότηση των πρωτοκλασάτων στις εθνικές εκλογές.
Μια σύγχρονη πόλη όμως έχει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα η λύση των οποίων πολλές φορές απαιτεί συγκρούσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση… αλλά ο «Χρισμένος» το τελευταίο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προχωρήσει σε μια «Μετωπική» με Υπουργούς και στελέχη.
Μια σύγχρονη πόλη, έχει ανάγκη από Μη- Χρισμένους, από ανεξάρτητες προσωπικότητες, από ανθρώπους πέρα και πάνω από το μοντέλο του «Κομματόσκυλου», που θα θέλουν και θα μπορούν να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται ν’ απολαμβάνουν οι σκληρά εργαζόμενοι και άδικα δοκιμαζόμενοι συμπολίτες τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση