Ανοικτή επιστολή του Αθλητικού ομίλου Πήγασος

0
pigasos

Για να δανειστούμε όμως και κάποιους όρους από την οικονομική επιστήμη και την αγορά, η παραπάνω σε βάρος μας συμπεριφορά, σίγουρα σε κάποιους θα θυμίζει συνειρμικά το φαινόμενο των εναρμονισμένων πρακτικών (κατά το κοινώς λεγόμενον «καρτέλ»)..

Αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί (εμείς πάντως όχι) ότι οι «μεγάλοι και παλιοί» της πόλης μας, θα ενοχλούνταν τόσο πολύ από την παρουσία, τη δραστηριότητα και την σταθερή ανάπτυξη ενός «μικρού και νέου» σωματείου, όπως θέλουν να μας παρουσιάζουν?

Εμείς από την πλευρά μας, αισθανόμενοι ειλικρινή σεβασμό προς όλα τα σωματεία και κυρίως τα παιδιά αθλητές τους, επιλέξαμε συνειδητά να μην «ρίξουμε λάδι στη φωτιά», να μην παρακολουθήσουμε όσους επιδιώκουν την πόλωση, αν και γνωρίζουμε καλά ότι ορισμένοι θα έχουν ήδη εκλάβει τη στάση μας αυτή ως αδυναμία. Αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι οι υγιώς σκεπτόμενοι συμπολίτες μας, έχουν εκτιμήσει την στωικότητα, την μετριοπάθεια και την ψυχραιμία που επιδείξαμε όλον αυτόν τον καιρό, παρά τις αντιξοότητες και τη λάσπη που δεχτήκαμε και συνεχίζουμε να δεχόμαστε.

Ακολουθήσαμε όμως αυτό το δρόμο και για έναν άλλο λόγο: είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος, οποιαδήποτε τυχόν διαφορά προκύπτει, πρέπει να επιλύεται μέσω των εκάστοτε θεσμοθετημένων και διαφανών διαδικασιών, μακριά από «υπόγειες διαδρομές», «διαρροές», «παπαγαλάκια», «ημέτερους», διαδικτυακές «εξυπνάδες», συκοφαντίες κλπ. Για αυτό το λόγο αναμέναμε με ανυπομονησία την παρθενική συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ, όπου με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση, ακούσαμε από τα αρμόδια χείλη ότι επιτέλους θα μπει μία τάξη στο θέμα της χρήσης των δημοτικών εγκαταστάσεων, με τη θέσπιση και αυστηρή εφαρμογή κριτηρίων που θα συγκεκριμενοποιηθούν εν καιρώ. Τα ίδια μάλιστα υποστήριξε και ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Σταθόπουλος προς μεγάλη μας ευχαρίστηση. Οι προθέσεις αυτές του ΠΑΟΔΑΠ εναρμονίζονται πλήρως με τις πάγιες θέσεις και αιτήματα του σωματείου μας και τις ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ, αρκεί να μην μείνουν απλώς προθέσεις και να γίνουν πράξη. Αξίζει μάλιστα ειδικής μνείας και πολλών επαίνων, η δέσμευση του ΠΑΟΔΑΠ ότι θα ζητείται ενημέρωση για τα οικονομικά των σωματείων σε σχέση με τις ληφθείσες επιχορηγήσεις (παρεμπιπτόντως σημειώνεται, αν και γνωστό σε όλους, ότι το σωματείο μας είναι το μοναδικό που ουδέποτε έλαβε έστω και ένα ευρώ από τα δημοτικά ταμεία).

Για το σκοπό αυτό, ο ΠΑΟΔΑΠ έχει μπροστά του το δύσκολο έργο αλλά και υποχρέωση, να διασφαλίσει την ορθή εφαρμογή νόμιμων και αντικειμενικών κριτηρίων (μακριά από «φωτογραφικές» πρακτικές και αντιλήψεις), ώστε να επιτύχει μία ισορροπημένη και δίκαιη απόφαση.
(Και επειδή τον τελευταίο καιρό, σχεδόν σε όλα τα διαδικτυακώς γραφόμενα, παρατηρούμε ότι οι συντάκτες τους έχουν μία ιδιαίτερη έφεση στη χρήση λαϊκών ρητών και παροιμιών, ας μας επιτραπεί ταπεινά να προσθέσουμε και εμείς μία, που πιστεύουμε ότι ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωσή μας: κάθε κατεργάρης στον πάγκο του..)     

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα σταθούμε σύμμαχοι σε αυτήν την επίπονη, αναγκαία αλλά και αξιέπαινη προσπάθεια του ΠΑΟΔΑΠ, επιζητώντας και μετέχοντας σε κάθε διαλεκτική πρωτοβουλία, που στόχο θα έχει τη συναίνεση και σύνθεση όλων των απόψεων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και από την άλλη, θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια άνισης μεταχείρισης, με όλες τις δυνάμεις που μας δίδουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Κλείνοντας και δεδομένης της έναρξης της νέας αθλητικής και σχολικής περιόδου, ευχόμαστε και πάλι σε όλα τα αθλητικά σωματεία την ευόδωση των στόχων τους, και στα μέλη-αθλητές τους (και κυρίως στα παιδιά) υγεία, δύναμη, οικογενειακή ευτυχία, πολλές αθλητικές επιτυχίες και καλή σχολική χρονιά. Όσον αφορά το δικό μας άμεσο στόχο για τον οποίον εργαζόμαστε και θα τον επιτύχουμε, είναι να πρυτανεύσει η λογική (μέσα από τον άνευ όρων διάλογο) και η καλοσύνη που κρύβεται σε όλους μας, ώστε όλα τα σωματεία να συνυπάρχουν και συλλειτουργούν αρμονικά προς όφελος της πόλης μας και των αθλητών μας.
 Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΙ.

Αγία Παρασκευή, 27-9-2014
Με εκτίμηση,
Σίμος Αντωνίου
Ο Πρόεδρος του «Α.Ο.ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση