Ανοιχτά τα Εργαστήρια του Δημόκριτου για τους μαθητές των Σχολειών μας!

0
dimokritos 02

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του «Δημοκρίτου» κ. Κανελλόπουλος χαρακτήρισε το κέντρο ερευνών ως το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, δήλωσε ότι ο «Δημόκριτος» δεν αποτελεί ξένο σώμα για την Αγία Παρασκευή καθώς ο ίδιος αλλά και πολλοί υπάλληλοι είναι κάτοικοι και δημότες του Δήμου και κατέληξε λέγοντας ότι : «Είμαστε η καλύτερη διαφήμιση της Αγίας Παρασκευής στο εξωτερικό καθώς όπου πάμε στο εξωτερικό ο Δήμος αναφέρεται».
Ο κ. Κανελλόπουλος έκανε λόγο για διεκπεραίωση 1.800 μεταπτυχιακών διπλωμάτων τα τελευταία χρόνια μέσα από τα εργαστήρια του Δημόκριτου καθώς και για εκατοντάδες εκπονήσεις διδακτορικών και συνέχισε αναφερόμενος στο πρόγραμμα που θα αρχίσει σε συνεργασία με το Δήμο λέγοντας τα εξής: «Πολλά παιδιά δεν έχουν κάνει ούτε ένα πείραμα στο σχολείο…».
Ο πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» μίλησε επίσης για ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον για μαθητές, γονείς και φοιτητές,  καθώς επίσης και για προγράμματα που θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης, ενώ εξήγγειλε και πρόγραμμα με το οποίο το ερευνητικό κέντρο θα έρχεται σε επικοινωνία, μέσω διαδικτύου, με χιλιάδες επιστήμονες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό με στόχο την καλύτερη συνεργασία με τη χώρα που γεννήθηκαν.
Από την πλευρά του ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας κ. Παναγιώτης Γκόνης χαρακτήρισε ως «Ανεκμετάλλευτο θησαυρό» το Δημόκριτο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συνεργασίας με το Δήμο και μίλησε για την πιθανή δημιουργία στο μέλλον δύο διαδραστικών αιθουσών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εντός του Δημοκρίτου που θα χρησιμοποιούν και οι μαθητές για την καλύτερη εξοικείωση τους με την επιστήμη.
Από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανδρέας Γκιζιώτης άσκησε κριτική αναφορικά με το «Ποια» έρευνα ωφελεί το συμφέρον της βιομηχανίας κι όχι του λαού. Ο κ. Γκιζιώτης μετέφερε τη συζήτηση της εκδήλωσης και στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 2015 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, καταγγέλλοντας προχειρότητα από πλευράς του Δήμου στην όλη διοργάνωση και σχολίασε το ότι δεν είχε κληθεί η ΕΛΜΕ, το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων. dimokritos 01
«Δεν αναφέρθηκαν καθόλου οι δάσκαλοι» δήλωσε ο κ. Γκιζιώτης και συνέχισε λέγοντας ότι περίμενε από τον κ. Γκόνη, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εκτός των άλλων, να διατυπώσει τον πολιτικό λόγο του κόμματος και να ασκήσει κριτική στον πρόεδρο του Δημοκρίτου που με τις δηλώσεις του έκανε λόγο για άμεση σύνδεση της έρευνας με την βιομηχανία δείχνοντας  φωτογραφίες από ξένες χώρες που απεικόνιζαν γειτνιάζοντα μεγάλα οικόπεδα που στέγαζαν εργαστήρια έρευνας και βιομηχανίας
Από την πλευρά του ο κ. Γκόνης δήλωσε ότι η ΕΛΜΕ όπως και όλοι οι φορείς είχαν κληθεί, ότι ο ρόλος του δεν είναι η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδηλώσεις που αφορούν το Δήμο επισημαίνοντας ότι: «Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση ρόλου και ιδιότητας»…κατηγόρησε τον Ανδρέα Γκιζιώτη για εμπάθεια απέναντι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ… καθώς επίσης και για μη βράβευση σχολείου όταν καλέστηκε να το πράξει…και αναρωτήθηκε (ρητορικά)λέγοντας: «Δηλαδή τι να κάνουμε, να αρνηθούμε την έρευνα ή την βιομηχανία;».
Ο κ. Γκιζιώτης αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες και επέμεινε στις απόψεις του λέγοντας: «Αν ήταν να κυβερνήσω αύριο θα μίλαγα για αυτά τα θέματα», ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος τόνισε ότι σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν μιλάνε κομματικά αναπτύσσοντας για παράδειγμα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε ότι στην ομιλία του ξέχασε να αναφέρει την παρουσία των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ αλλά αρνήθηκε το γεγονός ότι δεν είχαν κληθεί.

Απάντηση