Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής: “Να μην εκδοθούν οι πέντε φοιτητές της πόλης μας στις ιταλικές αρχές”

0
dikastiria1

Έξι μήνες μετά, οι Ιταλικές αρχές αποφασίζουν να βγάλουν Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, με το οποίο ζητούν την έκδοση των 5 συναγωνιστών μας στην Ιταλία με μόνο στοιχείο ότι ‘’εθεάθησαν’’ να συμμετέχουν στα επεισόδια της πρωτομαγιάτικης απεργίας (χωρίς να διευκρινίζεται από ποιόν και τί εθεάθησαν να κάνουν). Αιχμή της απεργίας ήταν η εναντίωση στην Expo (παγκόσμια έκθεση που διοργανώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη διαφημιση προιοντων της βιομηχανιας και του καπιταλισμου).
Στις 12/11, μέρα της γενικής πανελλαδικής απεργίας, διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για την πόλη μας. Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές εισβάλουν, τα χαράματα, στα σπίτια των 5 φοιτητών και τους οδηγούν στη ΓΑΔΑ όπου και κρατούνται για ένα 24ωρο. Την ίδια μέρα το μεσημέρι καταλαμβάνεται συμβολικά το δημαρχείο της αγίας παρασκευής από την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων αγίας παρασκευής και αλληλέγγυους. Ακολουθεί μαζική συνέλευση το απόγευμα και στη συνέχεια πορεία 300 ατόμων στους δρόμους της πόλης. Την επόμενη μέρα το δημοτικό συμβούλιο ζητά με ψήφισμα τη μη έκδοση των φοιτητών ενώ παράλληλα φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία εκδίδουν παρόμοια ψηφίσματα συμπαράστασης. Στο μεταξύ, με παρουσία μεγάλου πλήθους αλληλέγγυων στο εφετείο, αφήνονται ελεύθεροι απ’ την εισαγγελέα με περιοριστικούς όρους (παρουσία 3 φορές την εβδομάδα στο ΑΤ Αγ. Παρασκευής και απαγόρευση εξόδου απ’ τη χώρα), ενώ αναμένεται η σύγκλιση του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφασίσει αν τελικά θα εκδοθούν οι φοιτητές στην Ιταλία.
Εμείς, ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων, καταγγέλουμε αυτή την πρωτοφανή σκευωρία με στόχο τη δίωξη και έκδοση των 5 φοιτητών συναγωνιστών μας που συνελλήφθησαν δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης στην Ιταλία, κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε διαδηλωτές. Επιχειρείται έτσι η σύνδεση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων με πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου (εμπόριο ναρκωτικών, trafficking), κάτι που δείχνει μια κατεύθυνση των κρατών μελών της ΕΕ προς την καταστολή, την ποινικοποίηση της συλλογικοποίησης των ανθρώπων και της διεθνοποίησης των αγώνων τους, ώστε να ενταθεί η εκμετάλλευση και ο φόβος.
Κάνουμε πράξη την έννοια της κοινότητας. Δεν αφήνουμε κανένα και καμία ανυπεράσπιστο/η απέναντι στη βαρβαρότητα της εξαθλίωσης και της συνεχούς υποτίμησης των ζωών μας. Αυτή η δίωξη βαραίνει όλους και όλες εμάς που επιλέξαμε να μη μείνουμε απαθείς σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Να αντιδράσουμε μαζί ενάντια σε αυτούς που χτίζουν τις πολιτικές τους καριέρες και κερδοφορούν πάνω στις πλάτες και τις ανάγκες των καταπιεσμένων.
Υπερασπιζόμαστε την επιλογή των 5 εκζητούμενων φοιτητών να ενώσουν τις φωνές τους με τους καταπιεσμένους της Ευρώπης.
Καλούμε όλους και όλες να κινητοποιηθούν ώστε να μπλοκάρουμε την έκδοση τους στην Ιταλία.
Παραμένουμε μέχρι τέλους στο πλευρό των 5 συναγωνιστών μας έως ότου πάψει κάθε δίωξη εις βάρος τους.

Σάββατο 21/11 Ανοιχτή Συζήτηση στο 1ο Δημοτικό Αγ. Παρασκευής  (Αγ. Ιωάννου 27 ) στις 18.00
Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην Ιταλική πρεσβεία (Βας. Σοφίας & Σέκερη) στις 18.00
Σάββατο 28/11 Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης & ΠΟΡΕΙΑ. Μοναστηράκι στις 12.00
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση