Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για να φτάσει το κτήμα Σιστοβάρη στα χέρια των κατοίκων».

0
sistovari 001 01
Το εθνικό κληροδότημα Σιστοβάρη όπως ήταν πριν κατεδαφιστεί η βίλα και ανεγερθεί το DaVinci

Τη δυναμική της παρουσία έκαναν μέλη της Ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων στη συζήτηση για την ανάκληση της άδειας του DaVinci (υπόθεση «Σιστοβάρη») στις δύο συνεδριάσεις της επιτροπής «ποιότητας ζωής» που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής στις 27 Ιουλίου 2016 και 2 Αυγούστου 2016.

Τα μέλη της συνέλευσης δεν έδωσαν μόνο το παρών αλλά τοποθετήθηκαν σε ότι αφορά το θέμα της ανάκλησης ενώ παράλληλα άσκησαν κριτική και στη στάση των Δημοτικών Συμβούλων που είναι μέλη της επιτροπής.
Το περιεχόμενο της τοποθέτησης των μελών περιέχεται στις δύο ανακοινώσεις της ανοιχτής συνέλευσης, που εκδόθηκαν λίγες μέρες μετά τις αντίστοιχες συνεδριάσεις της επιτροπής «ποιότητας ζωής».
Συνοπτικά η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων θεωρεί ότι το αίτημα αναβολής που έθεσε η εταιρεία του κ. Σαμουρέλη στις 27 Ιουλίου 2016 ήταν «προσχηματικό εφόσον η γνωμοδότηση είχε δημοσιευτεί σε τοπικά sites  ήδη από τον Απρίλιο» και εκφράζει την άποψη ότι : «Η εταιρεία συνεχίζει να εξαπατά τους κατοίκους της πόλης ,όπως έκανε και όταν παρανόμως κατεδάφισε τη βίλα που βρισκόταν εντός του κτήματος για να φτιάξει το σημερινό DA VINCI».

Σε ότι αφορά τη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου 2016 η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων αναφέρει επί λέξει τα εξής:
«Την Τρίτη 2.8 έγινε η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του δήμου Αγίας Παρασκευής, σχετικά με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Da Vinci.
Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη συνεδρίαση είχε αναβληθεί, ύστερα από αίτημα της εταιρίας, τυπικά προκειμένου αυτή να ασκήσει το «δικαίωμα ακρόασης», αλλά ουσιαστικά με σαφή πρόθεση να κωλυσιεργήσει.

Τελικά η εν λόγω εταιρία υπέβαλε ένα υπόμνημα, όπου –ανάμεσα σε πολλά άλλα- προέβαλε και τον ισχυρισμό ότι η βίλα στο κτήμα δεν κατεδαφίστηκε ακριβώς, αλλά κατέρρευσαν οι τρεις από τους τέσσερις τοίχους της (τυχαία και ταυτόχρονα)!! Μάλιστα, ως δείγμα «καλής θέλησης»,  πρότεινε να παραχωρεί στο δήμο μία αίθουσα- μία φορά το μήνα, για να γίνεται καμιά εκδήλωση …

Η επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, όπως ανάλογα είχαμε τοποθετηθεί ως Ανοιχτή Συνέλευση Αγίας Παρασκευής, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η δημοσιότητα.  Θα έχει πράγματι ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα παρευρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο και τι θα προτείνουν και  ποιοι θα επιλέξουν να απουσιάσουν ώστε να μην τοποθετηθούν ανοιχτά. Η δημοτική αρχή επανέλαβε ότι θα προτείνει την ανάκληση της άδειας.

Ωστόσο η επιτροπή απέφυγε να κάνει συγκεκριμένη εισήγηση ως όργανο κατά την παραπομπή του θέματος, περιοριζόμενη σε ατομικές τοποθετήσεις μόνο για τα πρακτικά.  Αυτό το αξιολογήσαμε ως ευθυνοφοβία, είναι όμως ακόμα μια απόδειξη ότι τελικά είναι οι κινητοποιήσεις των κατοίκων που πιέζουν τους θεσμούς, διαμορφώνουν τους κατάλληλους συσχετισμούς και προκαλούν τις εξελίξεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να φτάσει το κτήμα Σιστοβάρη στα χέρια των κατοίκων.
Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Da Vinci».