Απαλλαγή δημοτικών τελών για έξι κοινωνικές ομάδες στο Δήμο Αγίας Παρασκευής!

0
dimotika teli

Τις κοινωνικές ομάδες που απαλλάσσονται από την καταβολή Δημοτικών τελών αυτές ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Σπύρος Παπαγεωργίου και αναφέροντας τα «άτομα με αναπηρία», τους μακροχρόνια άνεργους, τους άπορους, τις πολύτεκνες και τις μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και στους τρίτεκνους.  
Ο κ. Παπαγεωργίου έκανε λόγο για μέτρα στήριξης της κοινωνίας αλλά και της τοπικής αγοράς ενώ ανέφερε ότι μέσω του αποθεματικού του Δήμου (σε ότι αφορά τα ανταποδοτικά) θα αγοραστεί ο πολυπόθητος χώρος για το αμαξοστάσιο με ανώτατο χρηματικό όριο το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Επιπλέον ο κ. Παπαγεωργίου μίλησε για μια σειρά από αγορές που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του τομέα της καθαριότητας, περαιτέρω συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία  ανέφερε ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας κ. Σκουλουδάκης.
Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι «Απόδειξη» της καλής διοίκησης του τομέα των οικονομικών επί θητείας του αποτελεί το αποθεματικό των ετών 2013 και 2014 και με βάση αυτά τα στοιχεία (του μεγάλου πλεονάσματος) κάλεσε τη σημερινή διοίκηση να προβεί σε πιο «γενναία» οριζόντια μείωση, ανάλογη της τάξεως του 8%, πρόταση που έθεσε και στη διαδικασία της ψηφοφορίας.  
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Ανδρέας Γκιζιώτης επέκρινε τη διοίκηση  λέγοντας ότι οι βυθιζόμενοι κάδοι που προβλέπεται να τοποθετηθούν φέτος στην κεντρική πλατεία έχουν ακριβό κόστος (200.000 ευρώ) και αποτελεί πολυτέλεια για μια εποχή που άλλες συνοικίες της χώρας έχουν έλλειψη σε πιο βασικά αγαθά. Ο κ. Γκιζιώτης συμπλήρωσε επιπλέον ότι οι μειώσεις των δημοτικών τελών στις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση Σταθόπουλου και παλαιότερα η διοίκηση Ζορμπά οφείλονται στις μεγάλες μειώσεις των μισθών των Δημοτικών υπαλλήλων καθώς και στην απόλυση ή διαθεσιμότητα αυτών.
«Οι βυθιζόμενοι κάδοι δεν είναι πολυτέλεια αλλά πολιτισμός» είπε με τη σειρά του ο κ. Κρητικίδης («Συμμαχία Ευθύνης») που συνεχάρη τον αντιδήμαρχο οικονομικών και τις υπηρεσίες για την «φοβερή» παρουσίαση της αναπροσαρμογής των Δημοτικών τελών. Μόνη παρατήρηση του κ. Κρητικίδη ήταν ότι στο μέλλον πρέπει να εξαιρεθούν από τα δημοτικά τέλη για τους υπόγειους χώρους και τις πιλοτές.
Ο πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Σωτήρης Ησαΐας είπε ότι «λεβέντικα» η Δημοτική Αρχή υλοποίησε προτάσεις που ο ίδιος είχε δημοσίως κάνει κατά το παρελθόν και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή σε επόμενα έτη να αυξήσει αυτούς τους δείκτες σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και τράπεζες.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιάννης Σιδέρης υπερασπίστηκε των ενεργειών του σχετικά με την για πρώτη φορά αγορά και τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων, ενώ σε ότι αφορά την αγορά χώρου για το αμαξοστάσιο του Δήμου δήλωσε ότι αυτός θα είναι ο ίδιος που τώρα, παράνομα, ήδη στεγάζονται τα φορτηγά του Δήμου στην οδό Παναγούλη στην περιοχή των Πευκακίων, και κατέληξε λέγοντας ότι είναι απαραίτητο να δοθεί  ένα τέλος στο μακροχρόνιο αυτό πρόβλημα με την αγορά του χώρου και την εκ νέου διαμόρφωσή του.     
Λίγο πριν την ψηφοφορία παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ κ. Βασίλης Τσαγκάρης «χαιρετίζοντας» τη νέα αναπροσαρμογή και τόνισε την ανάγκη μείωσης των τελών για τα καταστήματα του Κοντοπεύκου που επλήγησαν από τις εργασίες της βιοκλιματικής ανάπλασης κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.
Ο κ. Ζορμπάς είχε δηλώσει ότι θα κατέθετε την δική του πρόταση για μείωση 8%, αν όμως αυτή καταψηφιζόταν, θα ψήφιζαν θετικά στην πρόταση του Δημάρχου. Ωστόσο παρότι καταψηφίστηκε η πρότασή του, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας η παράταξη του κ. Ζορμπά τελούσε υπό σύγχυση καθώς τα μέλη δεν αντιλήφθηκαν ποια πρόταση είχε τεθεί σε ψηφοφορία με αποτέλεσμα τελικά να καταψηφίσουν την αναπροσαρμογή των τελών εκτός από τον κ. Ησαΐα που ψήφισε θετικά.

Σημ. Σχολιαστή
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα γίνουν γνωστά τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό των ανωτέρω ομάδων ούτως ώστε όσοι εμπίπτουν σ’ αυτά, να προχωρήσουν στις ανάλογες ενέργειες. Μπορείτε να ενημερωθείτε καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου (213 – 2004 500)

Απάντηση