Απαξίωση της περιοχής του Αϊ – Γιάννη από τον Β. Ζορμπά

0


Απολύτως απογοητευτικός απολογισμός ενός επί τρία χρόνια Δημάρχου ήταν η ομιλία του Β. Ζορμπά στην κοπή πίτας του Συλλόγου Κατοίκων Αϊ-Γιάννη την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τη δική μας ιεράρχηση, τα κυριότερα προβλήματα της περιοχής είναι τα εξής:

α) Οι διαμπερείς κυκλοφορίες από την οδό Γραβιάς (με προέλευση την Τρικάλων) που διαχέονται μέσω των οδών Αγ. Ιωάννου και Ασημακοπούλου με κατάληξη τον Χολαργό-Παπάγου και Κατεχάκη, αλλά και από την οδό Δήμητρος που, σε συνάρτηση με τις διευθετήσεις της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, έχουν επιβαρύνει τις οδούς Δήμητρος, Θεμιστοκλέους και Αρτέμιδος.
β) Το παρκάρισμα επί των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της Αγ. Ιωάννου.
γ) Τα σε κακή κατάσταση πεζοδρόμια στο πάνω κομμάτι της Αγ. Ιωάννου.
δ) Η αναγκαιότητα ανάπλασης στον Πολυχώρο Στ. Κώτσης (πρώην Στρατ. Σπυρούδη) με κατασκευή διαδρομής στίβου και ανακαίνιση παλαιών κτισμάτων.
ε) Η έλλειψη συνεργασίας και ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων στην οδό Αγ. Ιωάννου.
ζ) Αναπλάσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης με ήπιες πεζοδρομήσεις.
η) Το περίπτερο που τοποθετήθηκε επί της Αγ. Ιωάννου και Ελευθερίας, με ψήφους της παράταξης του Δημάρχου, όπως και άλλα θ) περίπτερα που καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο.
ι) Η ηχορρύπανση που υπάρχει από συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
ια) Ενέργειες για απόδοση του Στρατοπέδου Κυρίτση της οδού Γραβιάς στον Δήμο.
ιβ) Η δίοδος πούλμαν των Κολλεγίων στην οδό Αγ. Ιωάννου και δ’ αυτής σε άλλες οδούς.
ιγ) Ανάπλαση της περιοχής της Πλατείας Ύδρας.
ιδ) Οι Συγκοινωνίες στις περιοχές του Αϊ-Γιάννη και Ν. Ζωής.
ιε) Το κτήμα Σιστοβάρη με τα προβλήματα που προέκυψαν από την λειτουργία της επιχείρησης.
ιζ) Πολλά άλλα «μικρότερα» ζητήματα (πανσπερμία πλακιδίων στην Αγ. Ιωάννου, διαφορετικός φωτισμός άνω και κάτω, ελεγχόμενη στάθμευση και άλλα).

Κανένα από όλα αυτά τα προβλήματα δεν απασχόλησε την Δημοτική αρχή. Ακούσαμε μία ομιλία από τον Δήμαρχο που το μόνο έργο που ανέφερε είναι η ανάπλαση των πεζοδρομίων της Αγ. Ιωάννου και ακολούθως «θυμήθηκε» το Μετρό και το Νεκροταφείο στον Τσακό. Μια ομιλία με καταγγελίες, λάσπη κατά πάντων και απουσία ηθικής.

Η νέα Δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες τις περιοχής του Αϊ-Γιάννη και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της συνοικίας με σχεδιασμό, έμπνευση και εργατικότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση