Βασίλης Γιαννακόπουλος: «Δεν θα είμαι υποψήφιος για τη Δημαρχία το 2019».

0
giannakopoulos paraitisi

Οι ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο και οι δηλώσεις των μελών του συμβουλίου προηγούνται των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου, αν κατά τη γνώμη συντρέχουν σοβαροί λόγοι, να τις εντάξει στο τέλος της διαδικασίας, όπως και τελικά έγινε.
Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν αποδέχτηκε την απόφαση του προέδρου και αποχώρησε, αφού πρώτα  κατηγόρησε τη διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου ότι δεν έχει προσκαλέσει την αντιπολίτευση σε «συμπόρευση» για την επίλυση θεμάτων της πόλης.
Ο κ. Γιαννακόπουλος είπε επίσης ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποτελούν την πλειοψηφία και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται από τον Δήμαρχο ως «υπολογίσιμη δύναμη».
Απαντώντας ο κ.  Γεράσιμος Βλάχος, διευκρίνισε ότι τα προς συζήτηση θέματα ήταν σημαντικά… ότι υπήρχαν παρόντες κάτοικοι, υπάλληλοι του Δήμου και διάφοροι συνεργάτες οι οποίοι περίμεναν τη συζήτηση των θεμάτων που τους αφορούσαν και κατέληξε λέγοντας ότι το σώμα θα έπρεπε να τους σεβαστεί και να μην τους αναγκάσει να επιστρέψουν  ξημερώματα στα σπίτια τους…
Ο  Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος έκανε έκκληση να πέσουν οι τόνοι λέγοντας ότι δεν έχει διαπιστώσει καμία διάθεση συναίνεσης από την όλο αυτό το διάστημα από την πλευρά της αντιπολίτευσης και δήλωσε ότι θα θελε να ακούσει ένα θέμα που θα αποτελούσε αιτία για συνάντηση και περαιτέρω συζήτηση εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημ. Σχολιαστή.
Η δήλωση αυτή του πρώην Δημάρχου και νυν υποψήφιου Βουλευτή Β΄ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ,  επιβεβαιώνει και τα σενάρια που τον ήθελαν εκτός διεκδίκησης της  Δημαρχίας το 2019, αλλά  και το σχετικό άρθρο του «Σχολιαστή» ο οποίος είχε επισημάνει προ μηνός ότι «Νέα πρόσωπα»  προσπαθούν ν΄ αναδειχθούν στην τοπική μας κοινωνία, ιδιαίτερα μετά το πέρας των εκλογών.
Σε κάθε περίπτωση η δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου ανοίγει το δρόμο των διαδικασιών για τη διαδοχή της ηγεσίας της παράταξης της οποίας ηγήθηκε μετά το θάνατο του Σταύρου Κώτση,  μια «διαδοχή» που μόνο «ανέφελη» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση