Βασίλης Γιαννακόπουλος: «Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και μεσαία τάξη τα εύκολα θύματα της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

0

   Με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ο πρώην Δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:
«Φέτος η πρωτομαγιά βρίσκει το εργατικό κίνημα σε  όλο τον κόσμο με σημαντικές υποχωρήσεις και τους εργαζόμενους να χάνουν  τις  κατακτήσεις τους και δικαιώματα τους που με αγώνες χρόνων είχαν επιτύχει. 
Στην χώρα μας   -που εδώ και έξι  χρόνια περνά ιδιαίτερα σκληρή οικονομική κρίση-  οι εργασιακές σχέσεις,  οι μισθοί και οι συντάξεις, η κοινωνική ασφάλιση και η πρόνοια,  έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.
Η σημερινή κυβέρνηση  είναι δέσμια των υπερβολικών προεκλογικών υποσχέσεων και έχει  εγκλωβιστεί  στη δημαγωγία και στην ανικανότητα της να διαχειριστεί στοιχειωδώς την σημερινή κρίσιμη κατάσταση στην οποία  βρίσκονται οι Έλληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Τα απανωτά  λάθη της και οι άσκοπες καθυστερήσεις της οδηγούν στη λήψη  σκληρότερων μέτρων  και αυτά έχουν ως συνέπεια την  καταστροφή της παραγωγικής οικονομικής βάσης της χώρας  μας.
Οι εργαζόμενοι,  οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη σήμερα  είναι τα εύκολα θύματα της φορομπηχτικής της επιδρομής  και της ολοένα και μεγαλύτερης περικοπής των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.
Όλοι μαζί –  με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή –  συντασσόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους,   έτσι ώστε να συμβάλουμε καθοριστικά στην κοινωνική εξέλιξη και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας,  με τις δημοκρατικές δυνάμεις που εκπροσωπούν  τον ρεαλισμό και τη λογική,  ενάντια στον σημερινό λαϊκισμό που βιώνουμε όλοι μας».