Βασίλης Γιαννακόπουλος: «Θα καταψηφίσουμε τον φετινό προϋπολογισμό»

0

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος με τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Κρητικίδη, παρουσία μελών της παράταξης «Συμμαχία Ευθύνης» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου – στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής – την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017.
Ο πρώην Δήμαρχος ανέφερε ότι αφορμή για τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ήταν να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό για το έτος 2018 ο ίδιος και ο Κώστας Κρητικίδης ως Δημοτικοί Σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Ο κ. Γιαννακόπουλος έκανε λόγο για «κακό απολογισμό έργων» της διοίκησης του Γιάννη Σταθόπουλου αναφέροντας μία σειρά θεμάτων που κατά την δική του άποψη καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι από το 2011 και μετά (όταν απώλεσε τη Δημαρχία) η πόλη δεν έχει κάνει καμία πρόοδο.
Συγκεκριμένα ο πρώην Δήμαρχος δήλωσε ότι ακόμα και μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται έργα που η δική του διοίκηση είχε προγραμματίσει, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί ούτε μία δέσμευση ελεύθερου χώρου υπενθυμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για διεκδίκηση του χώρου που ανήκει στο Υπουργείο Γεωργίας.
Ο κ. Γιαννακόπουλος συνέχισε μιλώντας για την αδυναμία επίλυσης στο ζήτημα της διεκδίκησης του Ο.Τ. 118 στην περιοχή του Τσακού, για τη μη υλοποίηση έργων υποδομής ενώ ανέπτυξε τις απόψεις του για τους λάθους χειρισμούς της σημερινής διοίκησης στο ζήτημα της αγοράς του κτήματος Ιόλα και τους λόγους για τους οποίους συμφωνεί στην χρηματοδότηση της ανέγερσης του Δημαρχείου από την Περιφέρεια.
Ο κ. Γιαννακόπουλος ωστόσο δεν κατηγόρησε τη διοίκηση Σταθόπουλου για οικονομικές ατασθαλίες καθώς όπως δήλωσε «δεν έχουμε να κατηγορήσουμε τον Δήμαρχο για κάτι μεμπτό στα οικονομικά». Ο πρώην Δήμαρχος μίλησε για τα μείζονα ζητήματα της ολοκλήρωσης του δημοτικού κολυμβητηρίου, της ανάπλασης του χώρου του δημοτικού κοιμητηρίου και κατέκρινε την Δημοτική Αρχή στην πολιτική που ακολουθεί αναφορικά με την παραγωγή του Πολιτισμού στην πόλη μας, ζητήματα που θα διαβάσετε αναλυτικά στο τεύχος Δεκεμβρίου 2017 που θα κυκλοφορήσει μετά τις 15 του τρέχοντος μηνός.