Βασίλης Γιαννακόπουλος: « Ο κ. Ζορμπάς είναι ένας «Επικίνδυνος» δήμαρχος χωρίςόραμα, στόχους και ευαισθησίες»!

0
katia vergou

Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στα “Οικονομικά” του Δήμου τονίζοντας πως προεκλογικά ο κ. Ζορμπάς μιλούσε για χρέη της τάξεως των 20.000.000 ευρώ γεγονός που τον έκανε να αρνηθεί να παραλάβει το Δήμο χωρίς ελέγχους. Στη συνέχεια παρέλαβε το Δήμο ομολογώντας ότι είναι φερέγγυος και διαθέτει πιστοληπτική ικανότητα. 

Συγκεκριμένα μέχρι το καλοκαίρι του 2012 ο κ. Ζορμπάς έκανε λόγο για χρέος 18.500.000 ευρώ ενώ στη συνέχεια έβαλε δελτίο Τύπου βασισμένο σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Καθημερινή» το οποίο κατατάσσει το Δήμο μας στους Δήμους με ελάχιστο ή μηδενικό χρέος.
Μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι: “Ο κ. Ζορμπάς είναι ο μόνος που στο παρελθόν έκανε δυσμενή αναφορά για τα οικονομικά του Δήμου μας. Αντιθέτως το αρμόδιο Υπουργείο μας κατατάσσει στους υγιείς οικονομικά Δήμους όπως επίσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης ο ίδιος ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο τους ισολογισμούς των νομικών προσώπων που ήταν ισοσκελισμένοι!”. 
Όσον αφορά στα «Κοινωνικά» του Δήμου ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος επεσήμανε στην ομιλία του ότι ο κ. Ζορμπάς ισχυριζόταν στο παρελθόν πως ο Δήμος έχει ισχυρές κοινωνικές δομές και πως θα διατηρήσει ότι παρείχε η Διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου ενώ στη συνέχεια αναίρεσε όλα τα παραπάνω προχωρώντας:
1) Στο κλείσιμο των Δημοτικών Ιατρείων στα Πευκάκια και στην παράλληλη υποβάθμιση των άλλων δύο

2) Στο κλείσιμο του ΚΕΠ στην οδό Πελοποννήσου (Ενάμιση χρόνο μετά το κλείσιμο ο Δήμος πληρώνει ακόμα τα ενοίκια)

3) Στη μείωση των δράσεων του ΚΑΠΗ (έλλειψη γιατρών, παύση εκδρομών και διακοπή εκδηλώσεων) 

4) Στο κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών στις οδούς Κυκλάδων και Αγ. Γεωργίου στριμώχνοντας τα παιδάκια στους άλλους παιδικούς σταθμούς και

5) έπαψε να συνεργάζεται με τις τοπικές ενώσεις ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕ με σκοπό τη μείωση της ανεργίας! 

ekdilwsi giannakopoyloyΌσον αφορά στο θέμα της «Διαφάνειας» ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος τόνισε στην ομιλία του πως ο κ. Ζορμπάς στο παρελθόν κατηγορούσε τις «Απευθείας» αναθέσεις και τους «Πρόχειρους» διαγωνισμούς ενώ στη συνέχεια και συγκεκριμένα μέσα στο διάστημα δύο ετών 95% των προμηθειών – έργων του Δήμου αφορούν «Απευθείας αναθέσεις» και τις επιχορηγήσεις στους αθλητικούς συλλόγους, δίνοντας με ρουσφετολογικά κριτήρια χρήματα για μεταγραφές αθλητών .
Στο παρελθόν επίσης ο κ. Ζορμπάς ισχυριζόταν ότι θα διαχειριστεί με σύνεση το Δημόσιο χρήμα ενώ στη συνέχεια βρήκε έτοιμη ιστοσελίδα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη που κόστισε 135 ευρώ και την κατήργησε ενώ προκήρυξε «Πρόχειρο» διαγωνισμό ύψους 2.000 ευρώ.  Άλλη αδιαφανής ενέργεια είναι η επισκευή απορριμματοφόρου χωρίς διαγωνισμό. . 
Ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος επεσήμανε επίσης στην ομιλία του πως ο κ. Ζορμπάς στο παρελθόν κατηγορούσε τη Διοίκηση για υπερπροβολή ενώ ο ίδιος στη συνέχεια μετέτρεψε την ιστοσελίδα του Δήμου σε προσωπικό Blog εκδίδοντας για το παραμικρό προσωπική ανακοίνωση. Επίσης είναι ο μόνος δήμαρχος που έχει παραλάβει προσωπικό επικοινωνιολόγο (image maker).

Ο κ. Ζορμπάς ακόμη διατυμπάνιζε ότι θα συνεργαστεί με ΟΛΟΥΣ αλλά πλέον δεν απαντά καν σε βασικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια και δύο χρόνια μετά επιτίθεται μόνιμα με αοριστολογίες στην προηγούμενη Διοίκηση ενώ δεν έχει επίσης συνεργαστεί για κανένα σοβαρό θέμα με τις εκλεγμένες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο παρελθόν επίσης ο κ. Ζορμπάς ενώ κατηγορούσε την παλαιά διοίκηση για διορισμό συμβούλων στη συνέχεια ο ίδιος προσλαμβάνει συμβούλους με πρωταρχικά προσόντα την «Συγγένεια»! Ακόμη στο παρελθόν ο κ. Ζορμπάς κατηγορούσε την ένωση γονέων και επιφανείς συμπολίτες μας για τη λειτουργία του 4ου νηπιαγωγείου χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς εκφράσεις με αποτέλεσμα να διαταράξει τη σχέση γονέων και τεχνικών με όλους τους μαζικούς φορείς κάνοντας τελικά αυτό που η Ένωση γονέων και τεχνικών του είχαν υποδείξει από την πρώτη στιγμή!
Ακόμη ο κ. Ζορμπάς, σύμφωνα με την ομιλία του κ. Γιαννακόπουλου δήλωνε και δηλώνει υποστηρικτής του κ. Αντώνη Σαμαρά με την πρωθυπουργία του οποίου θα επιλύονταν όλα τα θέματα, ενώ μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου συγκάλεσε έκτατο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τις απολύσεις των εργαζομένων, το οποίο όμως και αυτό ακύρωσε στη συνέχεια αποχωρώντας από το Δ.Σ. προκαλώντας αναταραχή τόσο στο Σώμα όσο και στους υπαλλήλους καθώς δεν λειτούργησε ούτε η επιτροπή διαβούλευσης απ’ όλους τους συλλόγους, ούτε λειτούργησε καν στον προϋπολογισμό το Συμβούλιο Νέων.
Ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα των “Ελεύθερων χώρων τονίζοντας πως ο κ. Ζορμπάς έλεγε στο παρελθόν ότι δεν κινδυνεύει κανένας δεσμευμένος χώρος κι ότι θα μετέτρεπε κι άλλους χώρους σε κοινόχρηστους δεν προχώρησε στην απαλλοτρίωσης του οικοπέδου στην οδό Πελοποννήσου με τη δικαιολογία ότι ο συγκεκριμένος χώρος μπαίνει σε… περιπέτειες!
Επίσης ο κ. Ζορμπάς δεν ασχολήθηκε με το θέμα «Μπαρμπίκα» ούτε καν με το οικόπεδο στην οδό Τήνου και Δερβενακίων κι έτσι αναγκάστηκε τόσο ο ίδιος ο κ. Γιαννακόπουλος όσο και μέλη της Δημοτικής του παράταξης να προσφύγουν μόνοι τους στον ΟΣΚ.
Ο κ. Ζορμπάς επίσης, έλεγε ότι θα αγωνιστεί για τη ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής με σκοπό να αποφευχθεί η μεταστέγαση της ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται μόνος του στο Υπουργικό Συμβούλιο και με εντολή του συμβούλου του Υπουργού μεταφέρει τη ΔΟΥ στο Χολαργό λέγοντας απλά ότι… «Είναι καλυτέρα να πάει εκεί», να μεταστεγαστεί δηλαδή σε άλλο Δήμο!
Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των “Έργων τονίζοντας πως στο παρελθόν ο κ. Ζορμπάς χαρακτήριζε έργο «Μαϊμού» το έργο της βιοκληματικής ανάπλασης και ενίσχυσης αστικού πρασίνου στην περιοχή του Τσακού, ενώ στη συνέχεια το μετέφερε στον προϋπολογισμό του έτους 2012 με αποτέλεσμα σήμερα το έργο να εκτελείται με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου.
Όσον αφορά επίσης στο θέμα της Αγ. Ιωάννου, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε πως ο κ. Ζορμπάς εξήγγειλε πως το έργο θα ξεκινήσει τελικά το Φεβρουάριο του 2013!
Όσον αφορά στο κομμάτι του “Αθλητισμού ο κ. Γιαννακόπουλος επεσήμανε στην ομιλία του πως ο κ. Ζορμπάς στο παρελθόν βρήκε μια σειρά αθλητικών προγραμμάτων (δωρεάν) στα πλαίσια  στήριξης του μαζικού αθλητισμού ενώ αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού στο Δήμο μας και δεν έχει καν συντηρήσει τα όργανα γυμναστικής που βρίσκονται στο στρατόπεδο τα οποία παρέλαβε δωρεάν από την προηγούμενη διοίκηση .
Στον τομέα του Πολιτισμού ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε στην ομιλία του πως ο κ. Ζορμπάς παρέλαβε τα καλύτερα εργαστήρια Τέχνης στην Ελλάδα και στη συνέχεια τα οδήγησε σε πλήρη διάλυση αναγκάζοντας μαθητές και καθηγητές να αποχωρήσουν.
Τώρα πια γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από το σύλλογο των σπουδαστών όσο και του προέδρου του συλλόγου για να ξαναστηθούν από την αρχή αλλά δεν είναι εφικτό.
Ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε επίσης πως στο παρελθόν ο κ. Ζορμπάς κατηγορούσε τη Διοίκησή του για πολυδάπανο «Δεκαήμερο» στη βιβλιοθήκη ενώ στη συνέχεια έκανε ο ίδιος ένα «Δεκαήμερο» το οποίο φέτος ήταν ακριβότερο και σε περίοδο κρίσης απ’ αυτό της προηγούμενης Διοίκησης.
Επίσης το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου υπολειτουργεί ενώ στόχος του κ. Ζορμπάς είναι να μεταφέρει το Δημοτικό Κινηματογράφο (Cine – Σχολείο) στο χώρο του Στρατοπέδου «Σπυρούδη».
Η προηγούμενη Διοίκηση επίσης παρέδωσε στον κ. Ζορμπά το Ωδείο με 400 περίπου μαθητές και ο ίδιος τους μείωσε στους 200 το έτος 2011 και τώρα που ο αριθμός των μαθητών πήγε στους 250 μιλάει για αύξηση, ενώ το ίδιο έγινε και στα εργαστήρια Τέχνης τα οποία ο κ. Ζορμπάς παρέλαβε με πάνω από 700 μαθητές το έτος 2011 και τώρα που είναι 500 στον αριθμό κάνει λόγο για αύξηση.
Ακόμη έλαβε απόφαση ( ο κ. Ζορμπάς) για άρση της απαγόρευσης νέων καταστημάτων, δεν προχώρησε τη διαδικασία των «Χρήσεων γης», δεν ολοκλήρωσε ακόμα κυκλοφοριακή μελέτη ενώ αντίθετα προχώρησε στην αποδιοργάνωση των υπηρεσιών χωρίς κανένα όραμα!
Ο κ. Γιαννακόπουλος ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος της ομιλίας του καταλήγοντας στην άποψη πως ο κ. Ζορμπάς είναι ένας δήμαρχος χωρίς όραμα, στόχους, ευαισθησίες, συμμάχους στους μαζικούς φορείς και στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και με αποχωρήσεις από την παράταξη χαρακτηρίζοντάς τον «Επικίνδυνο» δήμαρχο καθώς κάθε δομή που χάνεται σήμερα στο Δήμο είναι δύσκολο να επανέλθει στο μέλλον.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναφορά του κ. Γιαννακόπουλου στον προϋπολογισμό και στο σχέδιο δράσης για το έτος 2013.
Συγκεκριμένα επεσήμανε στην ομιλία του ότι : 
«Εμείς ως δημοτική παράταξη τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όλο το πολιτικό σκηνικό. Η εποχή των χρισμάτων πρέπει να τελειώσει. Εμείς ως δημοτική παράταξη παρόλο που είχαμε χρίσμα ποτέ δεν συμπεριφερθήκαμε κομματικά ούτε στα όργανα, ούτε στους πολίτες, ούτε ιδιαίτερα στις διεκδικήσεις.
Αντιθέτως διεκδικήσαμε:
1) 45 στρέμματα για το Στρατόπεδο «Σπυρούδη» (25 δισεκατομμύρια ευρώ για την εστία πολιτισμού)
2) Την Αγ. Ιωάννου (χρηματοδότηση τριών εκατομμυρίων ευρώ από το συντοπίτη μας τ. Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά
3) Τα όμβρια των οδών Πατριάρχου Γρηγορίου και Ελευθερίου Βενιζέλου, έργο χρηματοδοτούμενο από τη Νομαρχία Αθηνών με 3,5 εκτομμύρια ευρώ. 
4)  Τη Διαδημοτική συγκοινωνία (τα mini bus 406, 407 και 408 που συνέδεαν το Δήμο μας με το σταθμό του Μετρό).
5) Την κατασκευή του 5ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου 
6)  Ολοκληρώσαμε τη μελέτη και δημοπρατήσαμε σε συνεργασία με τη Νομαρχία το έργο στο Κοντόπευκο (8,5 χλι ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμια συνδέοντας την πλατεία μας με το σταθμό του Μετρό)
Και αυτή ήταν η λογική των επαφών μέσω χρισμάτων».
« Ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε στην ομιλία του πως δεν υπάρχει πλέον κανένα σύστημα να στηρίξει τους Δήμους και τους Δημότες, αντιθέτως γίνεται συνέχεια προσπάθεια υποβάθμισης. Ζούμε σε μια εποχή κατάρρευσης όλων των βεβαιοτήτων που είχαμε ως κοινωνία και αντέχουμε να μένουμε απαθείς και αμέτοχοι. Πρέπει να ενεργοποιηθούν οι πολίτες γιατί δεν υπάρχει πλέον άλλος δρόμος για να βγούμε από το αδιέξοδο. Ο ενεργός, ο ενημερωμένος, ο υπεύθυνος πολίτης με βάση πάντα την κοινωνική αλληλεγγύη θα δημιουργήσει νέες αξίες χτίζοντας νέα νοοτροπία θεώρησης και αντιμετώπισης της ίδιας μας της ζωής».
Ο κ. Γιαννακόπουλος ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας ότι «Με τις νέες ολοκληρωμένες θέσεις, με την ενεργοποίηση μας ως δημοτική παράταξη και με την άποψη μας ότι το κόμμα μας είναι η «Αγία Παρασκευή» προχωράμε για το καλό της πόλης μας. Ο κ. Ζορμπάς δεν γνωρίζει καν ότι η λέξη διεκδίκηση είναι αλληλένδετη με τη λέξη Δήμος, δεν έχει διεκδικήσει τίποτα, παραμένει κολλημένος στη Νέα Δημοκρατία και όπου αυτή πάει».
Η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου έκλεισε με την προσωπική του τοποθέτηση ότι ο επικεφαλής κ. Γιάννης Σταθόπουλος είναι μάλλον μετανιωμένος για τη στήριξη του Ζορμπά στο δεύτερο γύρο, γεγονός που ο ίδιος ο κ. Σταθόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει επικαλεστεί αποκαλώντας τον κ. Ζορμπάς ως «Η χειρότερη περίπτωση δημάρχου» αλλά δεν μπορεί να συνεργαστεί με την παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου ούτε και να συνδιαμορφώσει προτάσεις μαζί του γιατί παραμένει κολλημένος στον κομματικό του φορέα που βλέπει ότι με άρμα το ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί την 5η φορά δήμαρχος.
«Μόνο με τη δημοτική παράταξη «Μαζί για την Αγ. Παρασκευή» με επικεφαλή τον κ. Γιαννακόπουλο θα μπορέσει να αρθεί το σημερινό πολιτικό σκηνικό και χτίσουμε αξίες για την πόλη μας».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση