Βασίλης Ζορμπάς: «Ακόμη κι αν ψηφίσει το Δημοτικό συμβούλιο απόφαση για «Διπλή κυκλοφορία» στην Αγ. Ιωάννου, Εγώ δεν θα την εφαρμόσω!».

0
xar 01

xar 01

Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, για λόγους που μόνο εκείνος και ενδεχομένως η αναπληρώτρια δήμαρχος Ελευθερία Παπαδοπούλου γνωρίζουν… τάχθηκε ευθύς εξ’ αρχής εναντίον της πρότασης αυτής ξεκαθαρίζοντας  ότι δεν δέχεται ουδεμία συζήτηση περί του αιτήματος της ΕΝΕΒΑΠ.

Η άρνηση του αυτή να λάβει υπ΄ όψιν του τόσο τις προτάσεις των βαριά δοκιμαζόμενων λόγω ύφεσης επαγγελματιών αλλά και των κατοίκων που δεν μπορούσαν να καταλάβουν το «Γιατί» θα έπρεπε να κάνουν το γύρο της πόλης αντί να κυκλοφορούν  κανονικά από την οδό Αρτέμιδος και κάτω που δεν γίνονταν έργα, είχε δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά στις συνεδριάσεις πριν το Πάσχα με το συγκεκριμένο θέμα να είχε συζητηθεί άλλες τέσσερις φορές και πάντα στα «Γρήγορα».

Από την πλευρά τους οι επαγγελματοβιοτέχνες  έχοντας βιώσει ένα «Μαύρο Πάσχα» κι ενθυμούμενοι τις «Μέρες  Γιαννακόπουλου» με την έλλειψη χρημάτων και την εγκατάλειψη του έργου από τον εργολάβο… φοβούμενοι μια πιθανή παρόμοια εξέλιξη προσπάθησαν να πετύχουν το αυτονόητο, δηλαδή την απρόσκοπτη λειτουργία του δρόμου στα σημεία που δεν γίνονταν έργα.

Ο δήμαρχος προσπάθησε με το γνωστό τερτίπι που λέει: «Ελάτε να συζητήσουμε αλλά απόφαση δεν θα πάρουμε»… προσπάθησε να «σβήσει τη φωτιά» χωρίς αποτέλεσμα μέχρι που στο τέλος αναγκάστηκε ο «His masters voice» πρόεδρος να το εισαγάγει προς συζήτηση και λήψη απόφασης.

Ήδη από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο επικεφαλής της Ανδρέας Γκιζιώτης  είχε αμέσως ζητήσει να εισαχθεί  το θέμα ανάλογα με το πώς το είχε εισάγει εξαρχής η ΕΝΕΒΑΠ και παρά την αποδοχή της θέσης αυτής από τον πρόεδρο  ο κ. Ζορμπάς συνέχισε να δείχνει την άρνησή του σε οποιαδήποτε τρόπο που θα δικαίωνε την ΕΝΕΒΑΠ δηλώνοντας με το γνωστό πλέον υφάκι  ότι: «Σήμερα δεν θα πάρουμε καμία απόφαση..».

giannak 3Μια επιπλέον  ένδειξη ότι ο δήμαρχος δεν θα άφηνε κανέναν να μετατρέψει την Αγίου Ιωάννου σε διπλής κυκλοφορίας ήταν και το γεγονός ότι ο εργολάβος ξαφνικά (!!), σε διάστημα δύο – τριών ημερών από την οδό Αρτέμιδος όπου έχει φτάσει κάνοντας εκσκαφές και αντικαθιστώντας πλάκες πεζοδρομιών, χωρίς να έχει τελειώσει τις εργασίες, έσκαψε μέχρι και την Τρωάδος, γεγονός το οποίο ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος  χαρακτήρισε ως «σημάδι πείσματος του δημάρχου», αφού κάνοντας αυτή την κίνηση ο κ. Ζορμπάς, ακόμα κι αν πετύχαινε θετικό αποτέλεσμα η ΕΝΕΒΑΠ, η μισή οδός θα ήταν σκαμμένη οπότε και θα παρέμενε μονής κυκλοφορίας.

 

Αυτές οι ενδείξεις ήταν μόνο η αρχή για να αναδυθεί εκ νέου το πολύ καλά κρυμμένο απολυταρχικό πρόσωπο του Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος μετά το τέλος της ψηφοφορίας και με το αποτέλεσμα να έχει διαμορφωθεί σε 15 ψήφους υπέρ της πρότασης του κ. Χάρχαρου, 14 κατά και μία αποχή του κ. Μιχάλη Γαβρά, και με δύο βασικούς συμβούλους της παράταξης του να μην ακολουθούν τη «Γραμμή» του έκανε την εξής απίστευτη δήλωση: «Ό, τι και να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα το εφαρμόσω..!»     

Στο σημείο αυτό φάνηκε καθαρά και η πολιτική του ανεπάρκεια, αφού χωρίς κανένας δεν γνώριζε εκείνη τη στιγμή αν η αποχή του κ. Γαβρά αποτελούσε ή όχι αρνητική ψήφο… αλλά και ακόμη κι αν αποτελούσε (που αποτελούσε)  και πάλι  το αποτέλεσμα θα ήταν 15 -15, και δεν θα  περνούσε το θέμα επειδή η αρνητική ψήφος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα μετρούσε ως «διπλή».

Έτσι λοιπόν  λουσμένος σε κρύο ιδρώτα και με την παράταξη του υπό διάλυση, ο Βασίλης  Ζορμπάς έχασε κάθε ψυχραιμία αποδεικνύοντας  ότι μπροστά στο «Γινάτι» του  δεν διστάζει να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του βασικούς θεσμούς της Δημοκρατίας και τον Νόμο που θέλει τον κάθε Δήμαρχο να εφαρμόζει και μόνο τις αποφάσεις των Αιρετών.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει στο συγκεκριμένο σημείο είναι το εξής: Γιατί ο κ. Ζορμπάς έδειξε ένα  τέτοιο πείσμα, μια τέτοια οργή που να τον οδηγήσει σ’ αυτή την έκφραση και τον υποχρέωσε να απολέσει   ολοκληρωτικά το λιγοστό, απ’ αυτό που του χει μείνει, προφίλ ενός δημοκρατικού δημάρχου;

Για να το απαντήσουμε αυτό όσο καλύτερα γίνεται θα πρέπει να εστιάσουμε

1ον) Στην τοποθέτηση του κ. Χάρχαρου.

2ον) Στους δύο Αηγιανιώτες Δημοτικούς Συμβούλους κ. Δημήτρη Αλεφαντή και Διονύση Λέκκα που αψήφησαν το δήμαρχο και αφουγκράστηκαν τους κατοίκους και τους επαγγελματίες.

3ον) Στη διαμάχη του με τον κ. Γιαννακόπουλου από την οποία βγήκε για μια ακόμη φορά «χαμένος».

4ον) Στις τοποθετήσεις των επικεφαλείς των παρατάξεων.

5ον) Στις τοποθετήσεις κάποιων Δημοτικών Συμβούλων.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα πέντε αυτά κομβικά σημεία

Τοποθέτηση κ. Μάκη Χάρχαρου

Ο κ. Χάρχαρος ως εισηγητής του θέματος ήταν και ο πρώτος ομιλητής κι όταν του δόθηκε ο λόγος αρχικά απόρησε με το xar 02δήμαρχο γιατί δεν είχε καλέσει την Τεχνική Υπηρεσία να παρίσταται σε ένα τόσο σημαντικό θέμα της αρμοδιότητας της  και να δώσει εξηγήσεις σε περίπτωση που χρειαζόταν, ενώ μερικές ώρες πριν σε  κατ’ ίδιαν μαζί του, ο δήμαρχος τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα παρίσταντο μηχανικοί του Δήμου.

Στη συνέχεια ο κ. Χάρχαρος εξήγησε ότι ο ίδιος και οι επαγγελματίες της πόλης τάσσονται αναφανδόν υπέρ της υλοποίησης του έργου,  αλλά ζητούσαν να τηρηθεί ο Νόμος, που στην προκειμένη περίπτωση κάτι τέτοιο δεν γινόταν.

Συγκεκριμένα ο κ. Χάρχαρος ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα που δεσμεύει τον εργολάβο για τις εργασίες προέβλεπε  ότι έπρεπε το τμήμα της οδού Αγ. Ιωάννου  μεταξύ των οδών Ελβετίας και Αρτέμιδος να είχε ολοκληρωθεί μέχρι και τις 10 Μαΐου 2013, γεγονός που δεν τηρήθηκε.

Ο κ. Χάρχαρος επεσήμανε επίσης  ότι βάσει της μελέτης αλλά και βάσει των λεγομένων του συντάκτη της μηχανικού κ. Ζέρβα, με τον οποίο είχε επικοινωνήσει, η μονοδρόμηση της Αγίου Ιωάννου αφορούσε ΜΟΝΟ τα τετράγωνα εκείνα στα οποία εκτελούνταν εργασίες και όχι όλη την οδό. 

xar 03«Η μελέτη αναφέρει συγκεκριμένα για μονοδρόμηση της οδού κατά την κατασκευή και όχι σ’ όλη την εργολαβία» δήλωσε ο κ. Χάρχαρος και υποστήριξε ότι ο εργολάβος βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει, ήταν υποχρεωμένος  να δημιουργήσει  όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση.

Σε όλα τα παραπάνω ο κ. Ζορμπάς με το γνωστό και πάντα «ευγενικό» του ύφος είπε κατά τη συνήθη μέθοδο του, ότι ο κ. Χάρχαρος ψεύδεται, κι  ότι ο ίδιος έχει μιλήσει με τον  μελετητή κ. Ζέρβα και του έχει πει «άλλα»  και κατέληξε λέγοντας  ότι δεν πρόκειται να πάρει κάποια απόφαση με «συμβουλές ιδιωτών» όπως αυτή του κ. Χάρχαρου χωρίς να έχει εισήγηση από την Τεχνική υπηρεσία.

«Δεν θα πάρουμε τέτοια απόφαση γιατί αποτελεί τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, πράγμα που θα οδηγήσει σε αυξημένες δαπάνες και πιθανόν σταμάτημα του έργου και δικαστική διεκδίκηση του εργολάβου για περισσότερα κέρδη» κατέληξε ο κ. Ζορμπάς

Από την πλευρά του ο κ. Χάρχαρος του ανταπάντησε αρχικά ότι «Τα παντελόνια δεν τα φοράμε για το κρύο»…  και του υπενθύμισε πως εκείνος έχει την ευθύνη που δεν κάλεσε την Τεχνική Υπηρεσία και τον μελετητή στο συμβούλιο όπως όφειλε να κάνει και πώς σε καμία περίπτωση δεν του ζητούσε την  τροποποίηση της απόφασης αλλά μια απλή συμπλήρωση στην ήδη ψηφισμένη (από το Δημοτικό Συμβούλιο) και υπογεγραμμένη (από τον εργολάβο) μελέτη.

«Τροποποίηση σημαίνει προσθήκη ή αφαίρεση καινούργιου άρθρου κι εμείς δεν ζητάμε κάτι τέτοιο αλλά απλή συμπλήρωση διότι εσείς δεν αντιγράψετε ορθά την απόφαση της Επιτροπής ποιότητας ζωής στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου» υπογράμμισε ο κ. Χάρχαρος.

Στο σημείο αυτό, έγινε φανερό ότι «Άλλα» πράγματα αναφέρονταν στην απόφαση  της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  και  «άλλα πράγματα» ψηφίστηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους αναφορικά με τον τρόπο  εκτέλεσης  του έργου και όχι μόνο, κατά παράβαση του Νόμου ο οποίος ορίζει ότι θα πρέπει οι αποφάσεις της επιτροπής ποιότητας ζωής να επικυρώνονται με την ψήφιση τους από το Δημοτικό συμβούλιο και όχι να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες!   Και όπως αποκάλυψε  ο κ. Χάρχαρος  ο όρος «Διπλή κυκλοφορία στα τμήματα που δεν γίνονται έργα», ενώ είχε ψηφιστεί και γραφτεί στην απόφαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής,  ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ στην απόφαση που εισήχθηκε  στο Δημοτικό Συμβούλιου με αποτέλεσμα να παραπλανηθεί το Σώμα και να ψηφίσει «Άλλα αντί  Άλλων»!.

Συνεχίζοντας την αντρίκια τοποθέτηση του  ο κ. Χάρχαρος ξεκαθάρισε προς τον δήμαρχο ο οποίος είχε «Λουφάξει» μετά τη συγκεκριμένη αποκάλυψη…  ότι δεν είχαν σκοπό οι επαγγελματίες να σταματήσουν το έργο αλλά να συνεχιστεί με τον εργολάβο  συμμορφούμενο με τα συμφωνηθέντα διότι σε αντίθετη περίπτωση  θα ήταν αναγκασμένοι να προβούν σε ασφαλιστικά μέτρα!

Χαστούκι από τον Διονύση Λέκκα και τον Δημήτρη Αλεφαντή


alefantisΟι δύο συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ήταν οι μόνοι που ψήφισαν υπέρ της πρότασης του κ. Χάρχαρου,  όχι μόνο βάσει αυτών που άκουσαν αλλά και των παραπόνων που τους είχαν γίνει τόσο από επαγγελματίες όσο και από κατοίκους που βίωναν καθημερινά τα τα προβλήματα μιας εντελώς παράλογης μονοδρόμησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλεφαντής δήλωσε ότι το έργο ναι μεν έπρεπε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γινόταν,  αλλά ο ίδιος δεν είχε πειστεί για το κατά πόσο δεν θα μπορούσε  ο δρόμος να είναι διπλής κατεύθυνσης στα σημεία όπου δεν γίνονταν εργασίες…  και κάλεσε το δήμαρχο να αφουγκραστεί τις ανησυχίες των κατοίκων και των εμπόρων με το σκεπτικό ότι ένα έργο εκτελείται επ’ ωφελεία κυρίως των πολιτών και όχι εις βάρος τους…
lekas-icon

Από την πλευρά του ο κ. Λέκκας, του οποίου το φαρμακείο βρίσκεται στα μέσα της Αγίου Ιωάννου, ανέφερε ότι καθημερινά γινόταν  μάρτυρας  αυθαιρεσιών εκ μέρους των οδηγών οι οποίοι παραβιάζουν την μονοδρόμηση και κατεβαίνουν την Αγίου Ιωάννου στα σημεία που δεν επιτρέπεται  και υποστήριξε  ότι  θα μπορούσε να βρεθεί λύση και να επιστρέψει στη διπλή κυκλοφορία ο δρόμος αρκεί να μην υπήρχαν ζημιές στα ήδη ολοκληρωμένα κομμάτια που ο εργολάβος θα είχε τελειώσει.

Όσον αφορά τον κ. Γαβρά ο οποίος είχε δηλώσει ότι «Απείχε» της ψηφοφορίας, μιλώντας προς τους συναδέλφους του, εξήγησε ότι στην απόφαση του αυτή οδηγήθηκε επειδή ως μέλος της  διοίκησης Γιαννακόπουλου ψήφιζε  θετικά τις εισηγήσεις χωρίς να ζητά να παρίσταται η τεχνική υπηρεσία και αποκάλυψε ότι για τις θετικές ψήφους που είχε παραχωρήσει «καλή τη πίστη» τότε… σήμερα βρίσκεται κατηγορούμενος! Κι όλα αυτά επειδή όπως είπε είχε εμπιστευθεί πολιτικούς και όχι ειδικούς!

Συγκεκριμένα ο κ. Γαβράς ανέφερε ότι: «Μας έβαλαν τότε όπως και σήμερα να ψηφίσουμε χωρίς την Τεχνική Υπηρεσία και δεν θα ξαναβρεθώ υπόδικος»… και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για την απουσία της διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας λέγοντας ότι ο λόγος της ίσως να αποτελούσε αντίλογος σ’ αυτόν της ΕΝΕΒΑΠ.

Διαμάχη Γιαννακόπουλου – Ζορμπά

zorbas dim simvoulioΕν μέσω της όλης αυτής  συζήτησης υπήρξε μια  σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου με τον νυν Βασίλη Ζορμπά, μια αντιπαράθεση που θύμιζε  μικρά παιδιά που πατάνε στις μύτες των ποδιών τους για να δουν ποιο είναι ψηλότερο και άλλα τέτοια παιδιαρίσματα…

Στην προκειμένη περίπτωση η αντιπαράθεση είχε ως κέντρο τη σύγκριση των δύο έργων της Αγίου Ιωάννου, αυτό του κ. Γιαννακόπουλου που σταμάτησε τον Ιανουάριο του 2010 κι αυτό του κ. Ζορμπά που εκτελείται σήμερα.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννακόπουλος, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι οι εκλογές έρχονται οσονούπω, και εκμεταλλευόμενος έξυπνα τη δεινή θέση  του αντιπάλου του, εξαπέλυσε σφοδρούς χαρακτηρισμούς προς το δήμαρχο λέγοντάς του ότι λέει παραμύθια της «Χαλιμάς» όταν απαντάει ότι δεν μπορεί να πάρει απόφαση περί επαναφοράς της οδού  Αγίου Ιωάννου στη διπλή κυκλοφορία.giannak 3

«Δείχνεται απίστευτο μίσος στους επαγγελματίες.. Καταγγείλατε τον Χάρχαρο όταν ήταν πολύ ευγενικός.. σ’ εμέναέκαναν πολύ χειρότερα.. μόνο κάποιος που εκδικείται κάποιον άλλο συμπεριφέρεται έτσι.. » είπε ο κ. Γιαννακόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος και η παράταξή του ήθελαν η Αγίου Ιωάννου να γίνει πεζόδρομος και τώρα με το έργο του κ. Ζορμπά όταν ολοκληρωθεί οι πολίτες δεν θα σταματάνε ούτε στις βιτρίνες των εμπόρων για να κοιτάξουν!

Το γάντι που πέταξε ο κ. Γιαννακόπουλος, σήκωσε αμέσως ο κ. Ζορμπάς ο οποίος άρχισε το λόγο του στραμμένος προς αυτόν με την εξής φράση: «Παρ’ όλο που άσπρισαν τα μαλλιά σου, δεν έχεις βάλει μυαλό» ενώ στη συνέχεια  τον κατηγόρησε ότι  ξεκίνησε ένα έργο προεκλογικά το 2009 χωρίς, όπως χαρακτηριστικά είπε, να έχει «μία στο πουγκί».

Ο κ. Ζορμπάς δεν σταμάτησε εκεί αλλά με οργίλο ύφος και όντας αναψοκοκκινισμένος υπενθύμισε στο κοινό ότι ο εργολάβος τότε σταμάτησε το 2010 γιατί δεν πληρωνόταν και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να διαβάσουν το πόρισμα του ελεγκτικού συνεδρίου που αποτελεί και την αιτία για την οποία σήμερα ο κ. Γιαννακόπουλος με τον κ. Κρητικίδη είναι κατηγορούμενοι για την «Ανάπλαση» που προσπάθησαν να κάνουν. 

Επικεφαλείς παρατάξεων

stathopoulos 2010Από την Νίκη για την Αγία Παρασκευή ο Γιάννης Σταθόπουλος κράτησε αποστάσεις από τους τσακωμούς των αντιπάλων του, προτείνοντας αρχικά η Αγίου Ιωάννου να επιστρέψει στη διπλή κυκλοφορία μέχρι την οδό Σχολείου, τάχθηκε  υπέρ του αιτήματος της ΕΝΕΒΑΠ, αναφέροντας  ότι η δυσκολία έγκειται μόνο στην πολιτική βούληση και ρώτησε το δήμαρχο γιατί δείχνει τέτοια  εμμονή και δεν αλλάζει στάση.

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Ανδρέας Γκιζιώτης δήλωσε ότι όσοι οξύνουν την κατάσταση δεν
giziotis 001 θέλουν να βρεθεί λύση… ότι η ανησυχία του δημάρχου για σταματημό των έργων και διεκδίκηση περισσότερων χρημάτων από τον εργολάβο δεν έχει βάση γιατί δεν απαιτείται τροποποίηση της απόφασης… και τέλος χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Χάρχαρου ως «εμπεριστατωμένη».

Επιπλέον ο κ. Γκιζιώτης επέμεινε στο ότι δεν θα αλλάξει κάτι με την υπερψήφιση της πρότασης του κ. Χάρχαρου γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη μελέτη αλλά αντιθέτως αν δεν παρθεί πολιτική λύση, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα,  θα αρκούσε ένας δικομανής αρκεί για να σταματήσει το έργο.

Ο ανεξάρτητος επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή – Αδέσμευτη Νέα Πόλη» Κώστας Κουβόπουλος απόρησε με το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την απουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας και του μελετητή, επεσήμανε κι αυτός με τη σειρά του ότι δεν υφίσταται τροποποίηση η απόφαση σε περίπτωση υπερψήφισης του αιτήματος της ΕΝΕΒΑΠ και δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί ένα «χέρι βοηθείας» στους επαγγελματίες, οι οποίοι βάλλονται από τους Τροϊκανούς και από τα έργα.     

Αντιδήμαρχοι – Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Τσιαμπάς θύμισε στον κ. Γιαννακόπουλο ότι πριν από καιρό ο ίδιος είχε προειδοποιήσει ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί… και υπενθύμισε σε όλους ότι η Τεχνική Υπηρεσία εμμένει στη μελέτη και δεν δέχεται τροποποιήσεις. Στη συνέχεια ο κ. Τσιαμπάς υπεραμύνθηκε του έργου της αντικατάστασης πεζοδρομίων υποστηρίζοντας  ότι υπάρχει  αυστηρή επιτήρηση… ότι προχωράει γρήγορα (το έργο)… κι  ότι και θα ζητήσουν από τον εργολάβο να δουλεύει και το Σαββατοκύριακο!

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φώτης Αλεξόπουλος ανέφερε με τη σειρά του ότι η εκτέλεση του έργου δεν συμφωνεί με τη μελέτη και ο μόνος που ευθύνεται γι’ αυτό είναι ο δήμαρχος και έκλεισε λέγοντας ότι το έργο δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2014 όπου είναι και ι επικείμενες δημοτικές εκλογές ώστε να αποτελέσει χαρτί διαπραγμάτευσης με τους κατοίκους της περιοχής.

Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Δάβαρη αφού είπε ότι η Αγίου Ιωάννου τα βράδια θυμίζει «Άγρια Δύση» από την έλλειψη φωτισμού και την απουσία κόσμου και  ρώτησε τι ακριβώς κάνει ο «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης»  εν μέσω όλων αυτών των τραγικών γεγονότων που συμβαίνουν στην πόλη.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Στρατής Γραμματίδης με τη σειρά του ανταπάντησε ότι καμία επιχείρηση δεν έχει προσφύγει στον ίδιο κι ότι σύμφωνα με το Νόμο δεν μπορεί ο ίδιος να κινηθεί αυτεπαγγέλτως αλλά κάποιος θα πρέπει να προσφύγει στον ίδιο.

Αμέσως ο κ. Γιαννακόπουλος του απηύθυνε δημόσιο αίτημα ζητώντας του να δει το θέμα των καταστηματαρχών και να βγάλει πόρισμα… και  για όσους από εσάς δεν το  γνωρίζετε ακόμα κι αν η Αγία Παρασκευή καταστρέφεται θα πρέπει οι ίδιοι να προσφύγετε στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης γιατί αλλιώς όπως ο ίδιος ισχυρίζεται  έχει τα χέρια του «δεμένα»!

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών το θέμα ψηφίστηκε όπως προαναφέραμε με τον κ. Ζορμπά να λέει ότι  και να ψήφιζε θετικά την πρόταση της ΕΝΕΒΑΠ το Δημοτικό Συμβούλιο, ο ίδιος δεν θα την εφάρμοζε με την δικαιολογία ότι την θεωρούσε παράνομη χωρίς την έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Εν κατακλείδι από την όλη συζήτηση έγινε φανερό πλέον ότι ο Βασίλης  Ζορμπάς έχει επενδύσει όλη του την προεκλογική καμπάνια σ’ ένα έργο, στην αλλαγή δηλαδή  των πλακών του πεζοδρομίου στην οδό Αγίου Ιωάννου και απ’ ότι ο ίδιος δήλωσε, προκειμένου να  πετύχει την επανεκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα ΔΕΝ θα διστάσει θα καταφύγει και στις πιο ακραίες αντιδημοκρατικές πράξεις, όπως αυτή της υποχρέωσής του ως δήμαρχος να εκτελεί  τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση