Βασίλης Ζορμπάς : «Απέχουμε από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και η παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» αιτιολογώντας την απόφασή του να απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου έχει προγραμματίσει για σήμερα (Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017) συνεδρίαση του σώματος, την ίδια ημέρα που ο σύλλογος εργαζομένων Αγίας Παρασκευής αποφάσισε να κινητοποιηθεί σε απεργιακή στάση εργασίας.
Με αφορμή την απεργία που πραγματοποιεί ο σύλλογος εργαζομένων, ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς αποφάσισε να απέχει από τη συνεδρίαση. Η κίνηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των πολλαπλών «κοκοραμαχιών» που τα προηγούμενα έτη έχουν συμβεί μεταξύ του πρώην Δημάρχου και του νυν, Γιάννη Σταθόπουλου.
Σε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν όταν είχαν σημειωθεί αντίστοιχες κινητοποιήσεις εργαζομένων είτε σε κεντρικό είτε σε δημοτικό επίπεδο, οι δύο επικεφαλής κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον για το κατά πόσο είναι σεβαστό, όταν δημοτικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται, να πραγματοποιείται παράλληλα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην προκειμένη περίπτωση η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Ζορμπά εξηγεί τους λόγους της αποχής των μελών της από τη σημερινή συνεδρίαση, δηλώνοντας τα εξής:
«Μετά την άρνηση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, να αναβάλει την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, λόγω της απεργίας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ), η δημοτική μας παράταξη θα απέχει από την συνεδρίαση αυτή.
Η απεργία των εργαζομένων πραγματοποιείται λόγω απόλυσης εργαζόμενης στους ΠΑΙΣΔΑΠ και την μη καταβολή δεδουλευμένων σε οκτώ (8) εργαζόμενες στον ΠΑΟΔΑΠ».