Βασίλης Ζορμπάς : Και παρανομούν και ψεύδονται!

0

Απάντηση – ανακοίνωση στην ανακοίνωση του προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.
Ο κ. Ζορμπάς ως συνημμένα αρχεία μας απέστειλε τη γνωμοδότηση της επιτροπής για την προμήθεια της κινηματογραφικής οθόνης, τα μέλη της οποίας είναι εργαζόμενοι στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό και στις 18 Ιουλίου 2016 είχαν γνωμοδοτήσει υπέρ της ματαίωσης της ανάθεσης της οθόνης λόγω της έλλειψης του τεύχους Τεχνικών Προδιαγραφών.
Επιπλέον ο κ. Ζορμπάς επικαλείται στην ανακοίνωσή του την απόφαση της πολεοδομίας που στις 28 Ιουλίου 2016 είχε ορίσει την άμεση διακοπή των εργασιών στο πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο «Σταύρος Κώτσης», στο οποίο φιλοξενείται και λειτουργεί ο δημοτικός κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος».
Η ανακοίνωση του Βασίλη Ζορμπά :
«Ένας από τους ρόλους της αντιπολίτευσης του Δήμου, είναι και ο έλεγχος της νομιμότητας των πράξεων της διοίκησης. Είναι και δικαίωμα και υποχρέωση. Αυτό το είχαμε διακηρύξει ρητά και κατηγορηματικά, από την πρώτη στιγμή.
Είχαμε προειδοποιήσει το δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τα στελέχη του, να μην διανοηθούν να προβούν σε ενέργειες που θα παραβαίνουν το νόμο. Προτίμησαν να μην ακούσουν τις προειδοποιήσεις μας.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι συνεχώς τους εφιστούσαμε την προσοχή είτε στο δημοτικό συμβούλιο είτε με ανακοινώσεις μας, για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους και την έλλειψη οργάνωσης, αυταρχικά και αυθαίρετα, προχώρησαν σε παράνομες και επικίνδυνες κατασκευές εντός της δασικής έκτασης του Πάρκου «Σταύρος Κώτσης» (πρώην στρατόπεδο «Σπυρούδη»). Θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των δημοτών όσο και την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στο Δήμο.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρης Παπαμιχαήλ (ιδίως αυτός) και άλλα στελέχη τους, είχαν το θράσος να εκδίδουν ανακοινώσεις, υποστηρίζοντας ότι όλα είναι νόμιμα, προσπαθώντας έτσι να κοροϊδέψουν και να εξαπατήσουν τους πάντες.
Τι έχουν να πουν τώρα οι κύριοι αυτοί, που τόσο η αρμόδια επιτροπή υπάλληλων του ΠΑΟΔΑΠ (μετέχει και πολιτικός μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου), όσο και (πρωτίστως) η Πολεοδομία, έκριναν τις κατασκευές αυτές παράνομες και αυθαίρετες και ζητούν την κατεδάφισή τους; Πώς αισθάνονται τώρα, που αποκαλύπτονται και με επίσημα έγγραφα αποδεικνύονται παράνομοι και ψευδόμενοι;

Θα ζητήσουν άραγε συγγνώμη από τους δημότες που εξαπατούσαν και από το σύνολο της αντιπολίτευσης που συκοφαντούσαν; Πέραν αυτών, πώς για μια μεταλλική κατασκευή, που η Πολεοδομία την κοστολόγησε 1000 περίπου ευρώ, η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ αποφάσισε να πληρώσει 7.000 ευρώ περίπου;
Αν νομίζει ο δήμαρχος, ότι μπορεί να παρανομεί (αυτός που είναι υποχρεωμένος να τηρεί το νόμο και να ζητά και από τους πολίτες να τον τηρούν), αλλά και οποιοσδήποτε άλλος συμπράττει, χωρίς τιμωρία, είναι γελασμένος.
Και επειδή ο κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ δεν φημίζετε για την ευθιξία του, θα έχει ο δήμαρχος τη δύναμη να τον πάψει άμεσα από τα καθήκοντά του, πριν δημιουργήσει μεγαλύτερη ζημιά»;
Η γνωμοδότηση της επιτροπής:

Η γνωμοδότηση της πολεοδομίας: