Βασίλης Ζορμπάς: «Οι περίοικοι πετούν τα απορρίμματα τους στο χώρο που προορίζεται για αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια!».

0
x 00102

Στην περιοχή των Πευκακίων και συγκεκριμένα στο χώρο όπου προορίζεται να γίνει αθλητικό κέντρο οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι το εν λόγω οικόπεδο έχει μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας σκύλων των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν φροντίζουν για τον καθαρισμό των ακαθαρσιών τους με αποτέλεσμα η γύρω περιοχή να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα κακοσμίας και μόλυνσης. 

 x 00102
 γράφει ο Χρήστος Ανδ. Μπαλωτής

Το συγκεκριμένο θέμα έφερε με 75 υπογραφές κατοίκων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου 2013 ο κάτοικος της περιοχής κ. Φώτης Τασούλης, ο οποίος ανέφερε ότι τους είχαν υποσχεθεί πώς μετά την Πράξη Εφαρμογής που τελέστηκε το 2005, τα «Πευκάκια» θα μετατρέπονταν σε «μικρή Ελβετία».
Ο κ. Τασούλης προτού προβεί στην κίνηση να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγγράφως δύο φορές ενημερώσει το Δήμο και μόνο αφού είπε στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιώργο Παναγόπουλο ότι θα φωνάξει το τηλεοπτικό κανάλι «Σκάϊ» καθαρίστηκε ο χώρος μία φορά. Όταν ο κ. Τασούλης ζήτησε τον συχνό καθαρισμό του χώρου είδε τα αποτελέσματα και κατέφυγε στην τελευταία λύση, αυτή δηλαδή του να μαζέψει υπογραφές και να φέρει το θέμα στο συμβούλιο ως προς συζήτηση και λήψη απόφασης.
Στην ομιλία του ο κ. Τασούλης άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή λέγοντας αρχικά ότι αντιθέτως με τον ονομαστικό τίτλο της παραταξιακής εφημερίδας του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά «πολίτες του αύριο», οι κάτοικοι στα Πευκάκια και ιδιαιτέρως στη γύρω περιοχή του οικοπέδου νιώθουν ως… «πολίτες του χθες».
Ο αγανακτισμένος κάτοικος συνέχισε λέγοντας ότι η καθαριότητα στην περιοχή που ζει είναι χειρότερη από ποτέ, ενημέρωσε το σώμα ότι στο οικόπεδο έρχονται και ιδιοκτήτες με τα σκυλιά τους από άλλες περιοχές, πρότεινε ως λύση να μπουν ταμπέλες απαγόρευσης εισόδου σε σκυλιά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη λύση, και καθώς τελείωνε την εισήγησή του, κουρασμένος, διότι περίμενε δυόμιση ώρες για να συζητηθεί το θέμα του και βλέποντας τις «κοκορομαχίες» μεταξύ των πολιτικών εξέφρασε την άποψή του λέγοντας τα εξής: «Θα πρέπει οι πολίτες να έρχονται να βλέπουν πως λειτουργείτε ως Δημοτικό Συμβούλιο… να κάνετε τις συνεδριάσεις πιο νωρίς κι όχι 9 το βράδυ».
Αμέσως μερίδα των συμβούλων της διοίκησης έδειξε με χαμηλόφωνα φωνασκήματα τον αποτροπιασμό της όσον αφορά την τελευταία δήλωση του κ. Τασούλη, διότι αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τη συγκεκριμένη δήλωση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε ρόλο δασκάλου της δεκαετίας του ’60 να διώχνει τον πολίτη λέγοντάς του να σηκωθεί από το έδρανο του Δημοτικού Συμβουλίου και να κάτσει στις θέσεις για τους θεατές.
Το μόνο που έλειπε να δούμε από την καθαρά προσβλητική αυτή συμπεριφορά του προέδρου απέναντι σ’ έναν πολίτη που ασκεί κριτική (χωρίς ύβρεις) είναι να έβαζε τον κ. Τασούλη να κάτσει με το ένα πόδι στη γωνία και καπέλο στο κεφάλι που να αναγράφεται η λέξη «τιμωρημένος» και ύστερα να βαρέσει τα χέρια του με το χάρακα.
Φανερά ξαφνιασμένος ο κ. Τασούλης έπραξε όπως τον «πρόσταξε» ο πρόεδρος και η διαδικασία συνέχισε με το δήμαρχο και τους αρχηγούς των παρατάξεων να λαμβάνουν το λόγο.
Έτσι ο δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Τασούλη ότι κινείται βάσει ιδιοτελών συμφερόντων, τα οποία είναι όπως είπε να μην πραγματοποιηθεί εκεί αθλητικό κέντρο αλλά να παραμείνει πάρκο και απευθυνόμενος προς αυτόν του είπε ότι: «να πάτε να φυτέψετε δενδρίλια στο χωριό σας… εκεί θα γίνει αθλητικό κέντρο!».
Ο κ. Ζορμπάς συνέχισε λέγοντας ότι λόγω της κρίσης δεν μπορεί να καθαρίζεται η πόλη συνέχεια… ότι στα Πευκάκια περνάει «σκούπα»… κι ότι αντίθετα με τα λεγόμενα του κ. Τασούλη, το 2011 ήταν εκείνος που καθάρισε το χώρο από πεταμένα μπάζα και τα απορρίμματα ! που οι γύρω κάτοικοι είχαν πετάξει !! κι ότι όταν βρεθούν τα κονδύλια, που μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν, θα αξιοποιηθούν κατάλληλα ώστε να ολοκληρωθεί το Αθλητικό Κέντρο.
«Τόλμησε ένας κάτοικος να πει την άποψή του και του κάνατε μαζική επίθεση» είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» Βασίλης Γιαννακόπουλος και συνεχάρη τον κ. Τασούλη που όρθωσε το λόγο του.
Ο κ. Γιαννακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι δεν μπορεί ο κ. Ζορμπάς να ξεχνάει το «χθες» κατηγορώντας επί παντός επί στητού γιατί υπήρξε κι αυτός αντιδήμαρχος καθαριότητας το 2004 και πρότεινε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για την αξιοποίηση του οικοπέδου να σκεφτούν εναλλακτικές λύσεις όπως το να ενοικιάσουν το χώρο σε ιδιώτη.
«Βρείτε κάποιον που θέλει να επενδύσει εκεί να φτιάξει το χώρο, να εισπράττει ο Δήμος χρήματα και να τον εκμεταλλευτεί για κάποιο χρονικό διάστημα» είπε ο κ. Γιαννακόπουλος και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν βρίσκει λύσει και δεν έχει όραμα.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» Γιάννης Σταθόπουλος επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να λύσει ούτε τα πιο απλά θέματα, όπως την τοποθέτηση μιας ταμπέλας, που οι κάτοικοι της περιοχής το ζητάνε τα τελευταία τέσσερα χρόνια!!
Ο κ. Σταθόπουλος συνέχισε επιπλήττοντας την απόφαση του κ. Βουτσινά να θέσει τον κ. Τασούλη εκτός της καρέκλας του δηλώνοντας ρητά ότι διαφωνεί και με τον τρόπο και με το ύφος του.
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Ανδρέας Γκιζιώτης υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνονται Δημοτικά Συμβούλια και εκτός της αιθούσης του δημαρχείου, σε κάθε γειτονιά, ώστε να είναι όλοι οι σύμβουλοι καλύτερα ενήμεροι με τα προβλήματα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν και διαφώνησε κάθετα με την πρόταση του κ. Γιαννακόπουλου λέγοντας συγκεκριμένα ότι: «Ευεργέτης είναι ο ιδιώτης; Ο χώρος είναι δημόσιος και δεν πρέπει να δοθεί για εμπορευματοποίηση γιατί έχουμε δει πώς καταλήγουν».
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρότρυνε τη διοίκηση να διεκδικήσει, ψάχνοντας λύσεις για το ζήτημα και υπογράμμισε ότι τις τελευταίες δεκαετίες δίνονται χρήματα σε σωματεία που εμπορευματοποιούνται δημόσιους χώρους και δεν δίνονται σε υποδομές της πόλης.
Ο λόγος ξαναδόθηκε στον κ. Τασούλη ο οποίος δήλωσε ότι δεν ήθελε να προσβάλλει κάποιον, όπως και δεν έκανε και συνέχισε να υποστηρίζει το αίτημά του με το δήμαρχο να του απαντάει ότι η ταμπέλα θα το τοποθετηθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση