Βασίλης Ζορμπάς: “Ομολογία ανικανότητας, αντιδημοκρατικότητας, αμοραλισμού και αναλγησίας”.

0
zorbas 2014

Απάντηση σχετικά με την ανακοίνωση του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου και του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρη Παπαμιχαήλ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα εργαστήρια Τέχνης και το Ωδείο δίνει μέσω ανακοίνωσής του ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς δηλώνοντας τα εξής:Αναρωτιόμαστε αν ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρης Παπαμιχαήλ, έχουν συναίσθηση του τι γράφουν και του τι λένε.
Με μια ανακοίνωση, άνευ προηγουμένου, που είναι γεμάτη ψευδολογίες, έμμεσες απειλές και υφέρπουσα φασίζουσα νοοτροπία, επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα όσα αδικαιολόγητα δημιούργησαν οι ίδιοι με τις επιλογές τους και την ανικανότητά τους, στον ΠΑΟΔΑΠ και ιδιαίτερα στα Εργαστήρια Τέχνης.
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Την φασίζουσα νοοτροπία, να αφήνουν απαράδεκτα υπονοούμενα κατά της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου; Το «εκλεπτυσμένο» πολιτικό τους ήθος, να καταφέρονται κατά των Σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης που «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν χωρίς δήθεν να τους ενημερώσουν, ενώ οι ίδιοι είχαν αυξήσει τα δίδακτρα χωρίς ενημέρωση των ενδιαφερομένων; Τη «δημοκρατικότητά τους»,, να απειλούν τους Καθηγητές με απόλυση, για να μην «τολμήσουν» να ξαναδιαμαρτυρηθούν ότι τους χρωστούν δεδουλευμένα έξι (6) μηνών; Την ανάλγητη «δουλεμπορική» τους νοοτροπία, να καλούν τους Καθηγητές να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς μισθό, βασιζόμενοι στις ψευδείς υποσχέσεις τους; Ή τις ψευδολογίες τους ότι για ό,τι συμβαίνει φταίνε όλοι οι άλλοι (υπάλληλοι του Δήμου, ελεγκτικός μηχανισμός, Αποκεντρωμένη Διοίκηση) εκτός από αυτούς; Μα αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα, στην ουσία ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Και δεν θέλησαν να το λύσουν, όταν σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο προτείναμε λύση, που αποδέχτηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Με τρόπο που χρησιμοποιούν αλλού, αλλά μόνο στα Εργαστήρια Τέχνης και στο Δημοτικό Ωδείο αρνούνται.
Αν η όλη τους προσπάθεια δεν είναι, στην πραγματικότητα, να απαλλαγούν από τους υπάρχοντες Καθηγητές (που διδάσκουν άλλοι οκτώ, άλλοι δέκα και περισσότερα χρόνια) για να προωθήσουν τα «δικά τους» παιδιά, τότε είναι η ανικανότητά τους να διαχειρισθούν μια κρίση, που αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν. Η δημοτική Αρχή που είναι μόνο για «χορούς και πανηγύρια», ξένη προς κάθε τι που έχει σχέση με τον Πολιτισμό και την παραγωγή του, δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί ότι η φήμη των Εργαστηρίων Τέχνης, ξεπέρασε τα όρια του Δήμου χάρη στους Σπουδαστές και στους Καθηγητές τους. Τους πρώτους τους έδιωξαν, σχεδόν όλους. Τους δεύτερους, βρίσκονται στην φάση του σχεδίου τους να τους εκδιώξουν. Προφανώς, δεν τους απασχολεί το ότι τα Εργαστήρια Τέχνης διαλύθηκαν.
Τους πληροφορούμε όμως ότι, ως παράταξη, θα βρεθούμε απέναντί στα σχέδιά τους αυτά, με κάθε δυνατό νόμιμο τρόπο. Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τις πολιτιστικές δομές, που προηγούμενες διοικήσεις δημιούργησαν και η δική μας ανέπτυξε ακόμη περισσότερο και τους τις παρέδωσε ακμάζουσες. Δεν θα τους αφήσουμε να «παίξουν» τα πολιτικά τους παιχνίδια σε βάρος του Πολιτισμού, διορίζοντας την κομματική τους πελατεία, όπως κάνει το πρότυπό τους, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ“.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ