Βασίλης Ζορμπάς: Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος να λειτουργήσει επιτέλους σαν Δήμαρχος

0
zorbas 2014

Η κυβέρνηση,  με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δέσμευσε τα ταμειακά αποθέματα των Δήμων (μεταξύ αυτών και του δικού μας). Μια πράξη αυταρχική, που δεσμεύει παράνομα τα χρήματα των δημοτών μας. Αυτά τα χρήματα που η δική μας Διοίκηση είχε καταφέρει, με κόπο και σωστή διαχείριση, να αποταμιεύσει για τις κοινωνικές δομές του Δήμου, για την καθαριότητα και την καθημερινότητα. Ο κ. Σταθόπουλος, παλαιότερα μιλούσε για «ανατροπές, συγκρούσεις» κλπ και κατακεραύνωνε λάβρος τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Σήμερα, με ανακοίνωσή του, το βρίσκει λογικό να εκδίδονται και  μόνο που δεν ευχαριστεί την κυβέρνηση που  δέσμευσε τα χρήματα των δημοτών μας, για να εξυπηρετήσει (αλήθεια για πόσο;) την επικίνδυνα αποτυχημένη πολιτική της. Η ανακοίνωσή του έχει δύο στόχους: Πρώτον να μην δυσαρεστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου είναι μέλος και του οφείλει την στήριξή του  και δεύτερον  γιατί θα μπορεί να δικαιολογεί την απραξία και την αναποτελεσματικότητα της Διοίκησής του, που είναι πια εμφανής στους δημότες, αφού το μόνο που κατάφερε μέσα σε οκτώ μήνες, ήταν να ξεκινήσει ένα μικρό αποσπασματικό έργο αποκατάστασης φθαρμένων πεζοδρομίων, ύψους μόνο 45.000 Ευρώ.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα για το οποίο ο, λαλίστατος κατά τα λοιπά κ. Γιάννης Σταθόπουλος, τηρεί μια ύποπτη σιωπή. Είναι γνωστό, ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ζήτημα στέγασης λαθρομεταναστών και προσφύγων, από τους Δήμους. Είναι επίσης γνωστό ότι στην πόλη μας κυκλοφορεί μια φημολογία, ότι ένας αριθμός τους πρόκειται να μεταφερθεί στο Δήμο μας για εγκατάσταση. Και ο κ. Δήμαρχος αντί να ενημερώσει τις παρατάξεις και τους δημότες για το σημαντικό αυτό ζήτημα, μάλλον  καταρτίζει το πρόγραμμα των επόμενων εμφανίσεών του για φωτογράφιση.
Καλούμε τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο, να λειτουργήσει επιτέλους σαν Δήμαρχος και να μην κρύβεται.  Να συγκαλέσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασιστεί η δυναμική αντίδραση στην δέσμευση των χρημάτων των δημοτών αλλά και η στάση του Δήμου μας σε πιθανή προσπάθεια εγκατάστασης  λαθρομεταναστών-προσφύγων.  Θα το κάνει ή φοβάται μήπως αποκαλυφθεί πια και δημόσια η υποταγή του σε κομματικές εντολές (αυτού του «αδέσμευτου»); Και πώς θα αντιδράσουν οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι, που προέρχονται από άλλους κομματικούς χώρους; Θα το διαπιστώσουμε σύντομα.  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση