Βασίλης Ζορμπάς : Τί «παιχνίδια» παίζονται στους Παιδικούς Σταθμούς;

0

Ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς κατά της διοίκησης των παιδικών σταθμών του Δήμου (ΠΑΙΣΔΑΠ) αναφορικά με την μη επανεγγραφή παιδιών και τη μη φιλοξενία όσων έγιναν δεκτά σε κοντινούς – για τις οικίες τους – παιδικούς σταθμούς.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Μαργαρίτα Δημητρίου – Καβρουδάκη, μας δήλωσε ότι ο πρώην Δήμαρχος θα λάβει απάντηση στις αρχές της εβδομάδας. Η ανακοίνωση του Βασίλη Ζορμπά:
Η διοίκηση των Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ), για ακόμη μια φορά με την ακατανόητη και αλαζονική συμπεριφορά της, προβληματίζει και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τους σκοπούς και τις μεθοδεύσεις της.
«Όπως μας καταγγέλθηκε από γονείς, πολλά νήπια που οι γονείς τους πήγαν να επανεγγράψουν, (κάτι που θεωρείτο δεδομένο πολλά χρόνια τώρα), δεν έγιναν δεκτά. Εκτός από αυτό, η διοίκηση αποφάσισε να ταλαιπωρήσει πολλά νήπια (και γονείς), εγγράφοντάς τα σε Παιδικούς Σταθμούς μακριά από την περιοχή κατοικίας τους. Έτσι, παρατηρήθηκαν πολλές περιπτώσεις νηπίων που ενώ κατοικούν κυριολεκτικά απέναντι από έναν Παιδικό Σταθμό, στέλνονται σε άλλον, στην άλλη άκρη της πόλης και μάλιστα παρά το αίτημα των γονέων τους. Με ποια λογική συμβαίνει αυτό, όταν η εγγραφή στα σχολεία γίνεται βάσει του τόπου διαμονής, μόνο η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ και ο δήμαρχος που το επιτρέπει γνωρίζουν. Τι «παιχνίδια» παίζουν; Καλό θα ήταν, να τα εξηγήσουν επαρκώς στους γονείς και σε μας.
Φαίνεται ότι μετά την , εν μέσω κρίσης, αύξηση των αποδοχών της προέδρου και της αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά την σπατάλη δημοτικού χρήματος για την ενοικίαση νέων Γραφείων της διοίκησης, μετά τις περσινές κατηγορίες για αλλοίωση αιτήσεων γονέων (που η πρόεδρος παραδέχτηκε) και μετά τις καταγγελίες για απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος γονέων, φέτος η δημοτική Αρχή προχώρησε ακόμη ένα βήμα προς τα κάτω».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ