Βασίλης Κεκερής : «Το κέντρο ψυχικής υγείας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».

0

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς κ. Βασίλης Κεκερής κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του νέου κέντρου ψυχικής υγείας και ΔΙΕΚ βοηθών νοσηλευτών που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2016 δήλωσε τα εξής:
«Το κέντρο Ψυχικής υγείας έγινε στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης σε όλη την Ελλάδα για την πρωτοβάθμια πρόληψη. Σκοπός ήταν η προώθηση ψυχοκοινωνικής μέριμνας συμβουλευτική παρέμβαση, η θεραπεία, η συμβολή στην αποκατάσταση και η κοινωνική ένταξη του ασθενή. Ο κ. Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος, πρωτοπόρος της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης προώθησε και οργάνωσε το κέντρο ψυχικής υγείας που ανήκει στα νοσοκομεία μας. Πρόκειται για αυτοτελή οργανισμό με δύναμη 29 υπαλλήλων με όλες τις ειδικότητες. Η υπηρεσία του κέντρου ψυχικής υγείας απαρτίζεται από ψυχιατρικό τμήμα ενηλίκων, παιδοψυχιατρικό τμήμα, ενώ έχει αρχίσει να λειτουργεί από 20ημέρου το κέντρο ημέρας ενηλίκων. Οι πηγές χρηματοδότησης του κέντρου ήταν 20% από ίδιους πόρους και 80% από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στη στήριξη του προγράμματος συνέβαλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Υπουργείου καθώς και ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.
Το όφελος είναι πολλαπλό, ιδίως οικονομικό καθώς κάθε μήνα το Υπουργείο μέχρι πρότινος δαπανούσε 20.000 ευρώ το μήνα σε ενοίκια για τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις.
Η χώρα αυτή έχει ανάγκη από ελπίδα και όραμα και μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις αποκτούνται και τα δύο στοιχεία καθώς και αισιοδοξία για το μέλλον».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ