Γίναμε «Πρώτο Θέμα»…

0
Πρώτο Θέμα : «Χωρίς δάσκαλο εδώ και δύο εβδομάδες τμήμα του 8ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής» το άρθρο αναφέρει τα εξής

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε στις 24 01 2018 το ζήτημα της λειτουργίας τμήματος του 8ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής… χωρίς δάσκαλο.
Με τίτλο : «Χωρίς δάσκαλο εδώ και δύο εβδομάδες τμήμα του 8ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής» το άρθρο αναφέρει τα εξής:

Χωρίς δάσκαλο παραμένει εδώ και δεκατρείς ημέρες το τμήμα Δ1 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής. 

Όπως ανέφεραν οι γονείς των μαθητών του τμήματος, στις 22 Δεκεμβρίου 2017 η δασκάλα ανακοίνωσε την αποχώρησή της λόγω μετάθεσης στην επαρχία και ότι μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές δεν θα συνέχιζε να διδάσκει στο εν λόγω τμήμα. 

Σύμφωνα με τους γονείς από τις 8 Ιανουαρίου έως και σήμερα το τμήμα εξακολουθεί να παραμένει χωρίς δάσκαλο με αποτέλεσμα οι μαθητές να «μοιράζονται» σε άλλες τάξεις και να γίνεται μία ιδιότυπη συνδιδασκαλία με συμμαθητές τους άλλων ηλικιών.

Σε επικοινωνία τους με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αρχικά έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι την 13/1/2018 (ημέρα Σάββατο) επρόκειτο να συνέλθει Συμβούλιο διορισμού αναπληρωτών και ότι τη Δευτέρα 15/1/2018 θα γινόταν τοποθέτηση εκπαιδευτικού. 

Μετά την πάροδο άπρακτης της εβδομάδας εκείνης οι γονείς απευθύνθηκαν εκ νέου στην Πρωτοβάθμια την Παρασκευή 19/1/2018, οπότε και ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο την ίδια ημέρα να συνέλθει Συμβούλιο διορισμού αναπληρωτών και εντός της εβδομάδας και το αργότερο την Τετάρτη 24/1/2018 θα ερχόταν ο αναπληρωτής εκτός αν δήλωνε κώλυμα και αρνιόταν το διορισμό του. 

Ωστόσο την Τρίτη 23/1/2018 ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι δεν έγινε καν το Συμβούλιο και βέβαια αυτό σημαίνει ότι δεν είχε γίνει καμία απολύτως ενέργεια για διορισμό αναπληρωτή. 

Οι γονείς επισημαίνουν ότι οι διαβεβαιώσεις της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας περί διορισμού αναπληρωτή εντός της εβδομάδας ήταν ανακριβείς, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν αν γνώριζε την πραγματοποίηση του συμβουλίου.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αικατερίνη Παπαγιάννη, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καλυφθεί το κενό, καθώς θα επιστρέψει μόνιμος εκπαιδευτικός από αναρρωτική άδεια και θα σταλεί στο εν λόγω σχολείο.

 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για το εν λόγω θέμα εδώ