Γεράσιμος Βλάχος: «Σήμερα πληρώνουμε τα δάνεια της διοίκησης Γιαννακόπουλου».

0

Λεκτική διαμάχη σημειώθηκε μεταξύ του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμου Βλάχου και του πρώην Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις δύο πρώτες τριμηνιαίες εκθέσεις αποτελεσμάτων οικονομικού έτους 2016 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις στις 20 Σεπτεμβρίου 2016.Κατά της διαδικασίας των τοποθετήσεων των επικεφαλής της ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι η θετική εικόνα των οικονομικών Δήμου οφείλεται στην καλή διαχείριση που είχε κάνει η διοίκησή του την περίοδο 2006 – 2010 και στη συνέχεια εξιστόρησε το έργο που άφησε η διοίκησή του στην πόλη (έργα στην οδό Βενιζέλου, Πολιτιστικό πάρκο «Σταύρος Κώτσης», ανάπλαση Αγίου Ιωάννου κ.α.)
Ο κ. Γιαννακόπουλος στη συνέχεια παρότρυνε τον Δήμαρχο να γίνει πιο διεκδικητικός αναφορικά με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας (κτήμα Ιόλα, Ο.Τ. 118 κ. α., Γιαβάσειο, υπογειοποίηση της Μεσογείων).
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμος Βλάχος που άσκησε δριμεία κριτική στον πρώην Δήμαρχο με αφορμή την τοποθέτησή του.
Ο κ. Βλάχος κατηγόρησε τον πρώην Δήμαρχο ότι δεν προέβη σε καμία ανάπλαση του πολιτιστικού και αθλητικού πάρκου Σταύρου Κώτση (πρ. Στρατόπεδο Σπυρούδη) παρά έβαλε μία «πλάκα με το όνομά του» και ότι στον τομέα της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας οι δύο θητείες που ήταν δήμαρχος ο ίδιος αλλά και ο Βασίλης Ζορμπάς είχαν από μηδενικό έως αρνητικό αποτέλεσμα.
Ο κ. Βλάχος συνέχισε λέγοντας ότι «καλύτερα είναι να μην πάω ακόμα πιο πίσω στο χρόνο στο θέμα Μπαρμπίκα..» και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Δεν πήραμε εμείς δάνειο 3.000.000 ευρώ για πεζοδρόμια όπως κάνατε στη θητεία σας και το ξέρετε ότι δεν μπορούσατε.. αυτά αποπληρώνουμε σήμερα. Εμείς μέσα από ίδιους πόρους φτιάχνουμε τους δρόμους της πόλης. Δεχόμαστε την κριτική σας όταν είναι εποικοδομητική.. όχι να μας λέτε να υπογειοποιήσουμε τη λεωφόρο Μεσογείων που γελάνε και οι πέτρες. Με τέτοια κρίση θα δώσουμε 20.000.000 ευρώ για τη Μεσογείων;».
Φυσικό επόμενο ήταν ο κ. Γιαννακόπουλος και ο κ. Κώστας Κρητικίδης ν΄αντεπιτεθούν με τον πρώτο να θυμίζει ότι επί θητείας του ολοκληρώθηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου στο πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο Σταύρος Κώτσης και μπήκαν τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής ενώ για άλλες περιπτώσεις δήλωσε ότι έχει κερδίσει «δικαστήρια».
Επιπλέον ο πρώην Δήμαρχος δήλωσε αμετανόητος για το δανεισμό των 3.000.000 ευρώ που δαπανήθηκαν (;) για «αναπλάσεις πεζοδρομίων» δηλώνοντας τα εξής: «Είμαι υπέρ του να παίρνουμε 3.000.000 ευρώ στο ταμείο για πεζοδρόμια για τους πολίτες».