Γιάννης Γουργούλης : «Γιατί συμπορεύομαι με τον Βασίλη Ζορμπά».

0
Gourgoulis kalo

Πρόσφατα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών της διοίκησης του Βασίλη Γιαννακόπουλου κ.Γιάννης Γουργούλης, τράβηξε επάνω του τα φώτα της πολιτικής δημοσιότητας ανακοινώνοντας την κάθοδο του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με την παράταξη του Βασίλη Ζορμπά.

Από τα πρωτοκλασάτα στελέχη (τοπικά) του ΠΑΣΟΚ, πλούσια δράση τόσο στα Πευκάκια όσο και στο συνδικαλιστικό του χώρο, μετά τη διαφωνία του με την ηγεσία των «Μαζί», όλοι περίμεναν τη συνεργασία του με τη «Νίκη για την Αγ.Παρασκευή» του Γιάννη Σταθόπουλου, αφού οι αντιπαραθέσεις του, τόσο με την «πολιτική» όσο και με πολλά στελέχη της διοίκησης του Αντώνη Σιδέρη την περίοδο 2002 -2006, απέκλειαν την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας του με τη συντηρητική παράταξη.
Συναντηθήκαμε με τον κ.Γιάννη Γουργούλη και μιλήσαμε μαζί του για όλα όσα τον ώθησαν να προχωρήσει στην απόφαση του αυτή.

«Σ» Τι σας έκανε να αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Ζορμπά ;

«Πιστεύω ότι η παράταξη του Βασίλη Ζορμπά και ο ίδιος ο δήμαρχος, το χω πει και στο παρελθόν σε ανύποπτο χρόνο παλαιότερα, ότι έχει διαχειριστεί τα του οίκου του Δήμου συνετά, σωστά και χωρίς παρατράγουδα και διαδικασίες που να βλάπτουν το όνομά του και τους γύρω του. 

Gourgoulis kaloΤο χα ξεκαθαρίσει κι από παλιά ότι με τον Βασίλη Γιαννακόπουλο δεν μπορούσα να πάω για τους γνωστούς λόγους που είχαμε έρθει σε ρήξη για τα οικονομικά του Δήμου. Έχουμε διαφορετικές πολιτικές στην διαχείριση των οικονομικών. Είναι γνωστή η ιστορία και δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι γιατί δεν είναι το πρέπον και το μείζον θέμα.
Αντιθέτως το μείζον θέμα είναι ότι οι δημότες έχουν καταψηφίσει δύο φορές τον πρώην δήμαρχο και ξαναπαρουσιάζεται σήμερα ο κ. Γιαννακόπουλος με «νέο μανδύα» και αυτήν του την απόφαση θα την κρίνουν οι ψηφοφόροι.
Με τον Γιάννη Σταθόπουλο όπως είχα πει, είχα κάνει κάποιες συζητήσεις όπως είχα κάνει και με τον Βασίλη Ζορμπά. Είχα πει ότι θα έρθει η στιγμή που θα αποφασίσω με ποια παράταξη θα πάω. Κυκλοφόρησαν φήμες και ψίθυροι ότι θα κατέβαινα και με τους δύο. Τελική απόφασή μου, που τη θεωρώ και σωστή, αλλά και από πολλούς συμπολίτες μου που παλαιότερα με παρότρυναν να συμπορευθώ με τον κ. Σταθόπουλο, όταν επέλεξα την παράταξη του κ. Ζορμπά, οι ίδιοι σήμερα μου λένε ότι έκανα την καλύτερη επιλογή.
Οι λόγοι που δεν πήγα με τον Γιάννη Σταθόπουλο είναι γνωστοί. Κυρίως είχα πει ότι δεν μπορούσα να πάω κάτω από κομματάρχες, κομματικές σκοπιμότητες και εκβιασμούς.
Το είχα ξεκαθαρίσει αυτό με τον εαυτό μου και ήταν η μόνη θέση μου που έθετα σε κάθε συζήτηση, ότι δηλαδή δεν ήθελα να μπω κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Ο κ. Σταθόπουλος παρότι κινείται στην πόλη και περνάει ένα μήνυμα ανεξάρτητης παράταξης, αποδείχτηκε ότι επηρεάζεται αφάνταστα από κομματικές σκοπιμότητες και από κάποιους κομματικούς εκβιασμούς που προσωπικά θα τους χαρακτήριζα κομματάρχες. Δεν μπορώ και δεν θέλω να συμμετάσχω σ’ αυτή τη διαδικασία.
Επέλεξα λοιπόν το Βασίλη Ζορμπά γιατί έχει κάνει μια καλή οικονομική διαχείριση του Δήμου, αποδείχθηκε ότι όσα έργα ξεκίνησε τα τελειώνει και είναι σημαντικό για έναν δήμαρχο ότι «ξεκινά να το τελειώνει» και να μην το αφήνει στη μέση, διαχειρίστηκε κάποια προγράμματα του ΕΣΠΑ που πριν δεν το είχε κατορθώσει κανένας, για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Ήταν ένας από τους μοναδικούς δημάρχους που κατόρθωσε να πάρει προγράμματα κοινοτικά μέσω ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων υλοποιώντας το νηπιαγωγείο στα Πευκάκια, στην Περιοχή του Τσακού κάποιες αναπλάσεις πεζοδρομίων που έκανε. Αυτά είναι σημαντικά και δεν πρέπει για διάφορους μικροπολιτικούς λόγους και σκοπιμότητες που θέλουν κάποιοι άλλοι να περάσουν να μην το αναγνωρίσουμε».

«Σ» Στους επικριτές αυτής της κίνησης, να συμπορευτείτε με τον κ. Ζορμπά και συγκεκριμένα με το περιστατικό της δημοσίευσης από πλευράς του κ. Ζορμπά του προστίμου που οφείλατε στο Δήμο τι απαντάτε ;
«Αν θυμάστε καλά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχα πει ότι καλώς έπραξε ο κ. Ζορμπάς. Το ίδιο θα έκανα κι εγώ ως αντιδήμαρχος για να εισπράξω κάποιες οφειλές προς όφελος των πολιτών. Είχα πει επίσης ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να εισπραχθούν. Επέλεξε ο κ. Ζορμπάς αυτόν τον τρόπο και δεν θα ήθελα να το σχολιάσω περαιτέρω. Ειπώθηκαν κάποια πράγματα σε προσωπικό επίπεδο αλλά τώρα μιλάμε σε πολιτικό επίπεδο και για το μέλλον της πόλης. Πιστεύω ότι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να αφήνουμε τα προσωπικά και να προσπαθούμε να κοιτάμε τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών. Αυτό κάνω κι εγώ αυτή τη στιγμή, αυτό έκανα πάντα».

«Σ» Τι προσδοκάτε τώρα να κάνετε με τον κ. Ζορμπά; Έχετε συζητήσει κάποιο πλάνο μαζί του;
«Δεν έχω συζητήσει τίποτα με τον κ. Ζορμπά όσον αφορά το κομμάτι αυτό. Εγώ αυτή τη στιγμή στηρίζω αυτή την παράταξη, τον κ. Ζορμπά και τους συνεργάτες του οι οποίοι ξεκίνησαν ένα έργο στην πόλη, έχουν δημιουργήσει έργο και νομίζω κι εγώ ως Δημοτικός Σύμβουλος με τις γνώσεις, την εμπειρία και την διάθεσή μου να προσφέρω κι εγώ κάτι που πιστεύω ότι το δικαιούται να συνεχίσει γιατί έχει αφήσει κάποιες σωστές παρακαταθήκες και είναι κρίμα να μην οριστικοποιηθούν και συνεχιστούν μ’ ένα πρόγραμμα που ο δήμαρχος θα βγάλει μαζί με τους συνεργάτες τους κι εμείς θα το ακολουθήσουμε γιατί θα είναι το συμφερότερο για την πόλη.
Θέλω να προσθέσω σχετικά με την ένταξή μου στην παράταξη του κ. Ζορμπά ότι ξεκινάει ένας πόλεμος σε προσωπικό επίπεδο. Λέω στους φίλους και γνωστούς που θα προβούν στον πόλεμο αυτό «Τι φοβούνται;». Τι φοβούνται και με πολεμάνε;».

«Σ» Έχει ήδη ξεκινήσει ;
«Ναι, αλλά εγώ δεν θα μπω σ’ αυτή τη διαδικασία γιατί όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά δεν έχω επιτεθεί σε προσωπικό επίπεδο σε κανένα. Έκανα πάντα κριτική σε πολιτικό επίπεδο. Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν τα προσωπικά. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά ότι πρέπει να ασχοληθούν με την πόλη κι όχι με τα προσωπικά και τα μικροκομματικά του κάθε συμβούλου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση