Γιάννης Γουργούλης: «Οι παρατάξεις να παίρνουν σε κάποια στιγμή αποφάσεις, προς όφελος του Δήμου και μόνο και για τους δημότες. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα πράσινα, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ελεύθερους χώρους… δεν γίνεται».

0
Gourgoulis kalo

 

Με το θέμα του Σιστοβάρη ξεκίνησε από τον Αντώνη τον Σιδέρη, ότι ήθελε να αξιοποιήσει αυτόν τον χώρο, αυτό το κληροδότημα και ήθελε να το αξιοποιήσει προς όφελος του Δήμου. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Αν έχει χαθεί η εμπιστοσύνη προς εμάς τους αιρετούς και ο κάθε πολίτης βλέπει ότι πάς να αξιοποιήσεις κάτι είναι προς ιδίον όφελον και έχει μέσα οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο καθένας, το εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν.

Τότε πράγματι είναι έτσι όπως είπε ο Ανδρέας ο Γκιζιώτης, ήτανε μια πρόταση του Σιδέρη, να έρθει το κτήμα Σιστοβάρη πιο γρήγορα στην ιδιοκτησία του Δήμου. Σκοπός τότε του Σιδέρη, ήτανε σε κάποια στιγμή να το κάνει Δημαρχείο ή Εμπορικό Κέντρο. Αυτή ήτανε η θέση του. Το πολιτικό λάθος ήτανε τότε, ότι τότε που πήραμε την απόφαση τότε του λέγαμε εμείς γράψε το σκοπό, μέσα στην απόφαση και εκεί ήρθε ο κυκεώνας, ο μετέπειτα, γιατί δεν είχε αποφασίσει και αυτός τι θα το κάνει, Δημαρχείο ή Εμπορικό Κέντρο, το ’παιζε. Και το είχε αφήσει κενό.

Εκεί ήρθε πλέον όλη η λαίλαπα του Σιστοβάρη. Και μην κρυβόμαστε. Και τότε όλες οι παρατάξεις είχαμε καθίσει και στα γραφεία μας και στο γραφείο του Δημάρχου του Σιδέρη και αποφασίζαμε αν βγούνε 110 ή 112 τ.μ. Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και βγήκαμε όλοι βασιλικότεροι του βασιλέως τώρα. Ήτανε πολιτική βούληση να αξιοποιηθεί η περιουσία του Δήμου κατά αυτόν τον τρόπο. Μπήκαμε σε αυτόν τον κυκεώνα, βρέθηκε κάποιος ιδιώτης και εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση. Κακώς ή καλώς έτσι; Το θέμα είναι ότι αυτό το ακίνητο για μένα και για όλους μας και προπαντός για αυτούς που θα δημαρχεύουν και θα είναι από δω και πέρα διοικήσεις, να διασφαλίσουνε την κυριότητα του κτήματος αυτού στο Δήμο. Να μην χαθεί. Αυτό είναι.

Γιατί με αυτά που λέμε αποθαρρύνουμε και τον Δήμαρχο, αν αύριο-μεθαύριο μας φέρει θέμα Γιαβάσειου γιατί κάποιος ιδιώτης θα το πάρει να το φτιάξει, να το εκμεταλλευτεί για κάποια χρόνια, για να έρθει μετά στην κυριότητα του Δήμου έτοιμο. Θα τον βάλουμε σε μια διαδικασία να μην το φέρει ποτέ. Και θα είναι ένα Γιαβάσειο ερείπιο, ο Δήμος δεν έχει λεφτά ούτε να το σοβαντίσει, ούτε να το σοβαντίσει δεν έχει λεφτά, ούτε πέτρα να αλλάξει, θα είναι το Γιαβάσειο ερείπιο, τα Πευκάκια το Αθλητικό Κέντρο, χωράφι με χωματερή μέσα, το Γηροκομείο του Ασημακόπουλου πάλι χωράφι και θα γεμίσουμε με χωράφια και με τίποτα άλλο.
Αυτά είναι πολιτικά θέματα και πρέπει οι παρατάξεις να παίρνουν σε κάποια στιγμή αποφάσεις, προς όφελος του Δήμου και μόνο και για τους δημότες. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα πράσινα, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ελεύθερους χώρους ρε παιδιά, δεν γίνεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση