Γιάννης Πάνου: « Η Αλάνα αντικαταστάθηκε από το ποδόσφαιρο Σάλας».

0

Για την επιτυχημένη πορεία της ομάδας ποδοσφαίρου Σάλας της Αγ. Παρασκευής» συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με τον κ. Γιάννη Πάνου πρόεδρο της ομάδας, ο οποίος μας είπε τα εξής:

«Σ» Ποια ήταν η φετινή πορεία της Ολυμπιάδας;
« Η ομάδα φέτος έκανε πάλι την πορεία των τελευταίων χρόνων που δεν είναι άλλη από μια πορεία πρωταθλητισμού και διεκδίκησης των δύο τροπαίων της κάθε χρονιάς. Φέτος τερματίσαμε στην τέταρτη θέση όπως και πέρυσι, χάνοντας στον μικρό τελικό από την Α.Ε.Κ. και διεκδικούμε στις αρχές Ιουνίου τον κύπελλο της διοργάνωσης.
Προετοιμαστήκαμε πάρα πολύ καλά, δώσαμε μια σειρά αγώνων οι οποίοι ήταν πολύ δύσκολοι με πολλές ομάδες να διεκδικούν την είσοδο στην πρώτη τετράδα για να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, όπως τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Του χρόνου μάλιστα – σύμφωνα με πληροφορίες – θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός και ίσως ο ΠΑΟΚ τα Γιάννενα και ο Ατρόμητος.

Ήταν ένα πρωτάθλημα συναρπαστικό, καλύτερο ποιοτικά από πέρυσι και πιο ανταγωνιστικό γιατί συναγωνίζεσαι πλέον με μεγαθήρια, όχι μόνο στο μέγεθος του ονόματος και της ιστορίας που έχουν αυτά τα σωματεία, αλλά και οικονομικά έχουν πολύ μεγαλύτερα budgets. Τα χρήματα που δαπανούμε μπροστά τους για το πρωτάθλημα είναι… «τίποτα». Για παράδειγμα, όταν μια ομάδα δαπανά από 170.000 έως 200.000 ευρώ στη χρονιά κι εμείς προσπαθούμε με 30.000-35.000 να βγάλουμε να τα βγάλουμε πέρα… καταλαβαίνετε.

«Σ» : Μέχρι το τέλος του χειμώνα ήμασταν αρκετά κοντά στην πρώτη τριάδα αν δεν κάνω λάθος, μαζί με Α.Ε.Κ. και Παναθηναϊκό;
« Τον Παναθηναϊκό τον κερδίσαμε στην έδρα μας στη διάρκεια του πρωταθλήματος, όπως και την Α.Ε.Κ. στο ένα παιχνίδι. Γενικά ήμασταν κοντά καθώς τερματίσαμε τρίτοι και πήραμε το πλεονέκτημα έδρας για τα play offs πίσω από αυτά τα δύο «μεγαθήρια». Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι η πόλης της Αγίας Παρασκευής μέσω της Ολυμπιάδας διαφημίζεται και υπάρχει στα σαλόνια του FutSal της Ελλάδας και τροφοδοτούμε τις εθνικές ομάδες των Ανδρών και των Ελπίδων».

«Σ» Έχουμε και πάνω από 19 ετών, ανδρών δηλαδή;
« Όχι μέχρι τα 19 χρόνια θα το κάνει Ολυμπιακό άθλημα με την ονομασία «under 19». Μέχρι εκεί δηλαδή που όλο το παγκόσμιο στερέωμα του ποδοσφαίρου, τα παιδιά κι όλοι οι σύλλογοι, έχουν τα παιδιά στις μικρές ηλικίες να παίζουν futsal σε μικρούς χώρους.
Η ανάπτυξη γίνεται πολύ πιο γρήγορη, βγαίνουν περισσότερα ταλέντα, όπως οι Ροναλντίνιο, Ρομάριο, Νειμάρ, Μέσι, Ινιέστα. Όλοι αυτοί έχουν ξεκινήσει από futsal. Παρατηρείται ότι όλες οι ομάδες ακόμα και η FIFA και η ΟΥΕΦΑ το έχουν ενισχύσει στις μικρές ηλικίες για να μπορεί να πάρει ποδοσφαιριστές οι οποίοι να παρουσιάζουν θέαμα, γιατί αυτό είναι που λείπει από το σημερινό ποδόσφαιρο.

«Σ» : Οπότε εμείς στοχεύουμε στο να τροφοδοτήσουμε την ομάδα που θα συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα;
« Ναι βέβαια, τις Ολυμπιακές ομάδες φυσικά. Γιατί θα είναι under των 19. Στην ένωση σάλας δουλεύουμε στο να δώσουμε παιδιά και δημιουργούμε ηλικιακά τμήματα με Κ11, 12, 13, 14 ώστε να γίνει μια προεπιλογή των παιδιών που θα στελεχώσουν τις ολυμπιακές ομάδες πλέον, εκτός από τις εθνικές Ανδρών κι Ελπίδων.

«Σ» Στο κύπελλο πως προετοιμάζεται η ομάδα;
Η ΑΕΚ είναι παρούσα, ο Δούκας που είναι ο φετινός πρωταθλητής, εμείς και ο Ερμής. Το ζευγάρι του ημιτελικού είναι Ολυμπιάδα – Ερμής και το άλλο είναι Δούκας – ΑΕΚ.

«Σ» Η προετοιμασία;
« Τα παιδιά προετοιμάζονται καθημερινά γι αυτούς τους αγώνες και το σαββατοκύριακο 2 -3 Ιουνίου θα γίνουν οι ημιτελικοί και ο τελικός. Μετά το τέλος των play offs του πρωταθλήματος λύσαμε τη συνεργασία μας με τον προπονητή Σταύρο Ράπτη, τον οποίο και ευχαριστούμε και προχωράμε για τον τελικό του κυπέλλου με τον Γιώργο Δρυμώνα».
«Σ» Πάνω στις αλλαγές που μου είπατε, και με την είσοδο του Ολυμπιακού στα σαλόνια του ποδοσφαίρου Σάλας, υπάρχει σκέψη από την Αγία Παρασκευή να αλλάξει όνομα ή θα παλέψουμε καθαρά με τις δικές μας δυνάμεις στο τοπικό επίπεδο;
«Δεν το κρύβω ότι μου έχουν γίνει προτάσεις, η Ολυμπιάδα δηλαδή να μετονομαστεί και γίνει ή Ολυμπιακός, ή ΠΑΟΚ ή Ατρόμητος. Υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις, τέτοιες επιδιώξεις των επαγγελματικών ομάδων.
Εγώ δεν το βλέπω να δώσω την ομάδα μου να γίνει Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Είναι μια ομάδα που έχω δημιουργήσει κι είμαι γέννημα θρέμμα Αγιοπαρασκευιώτης . Είναι μια τοπική ομάδα η οποία υποστηρίζεται από την τοπική κοινωνία, από τον Δήμο, με τις εγκαταστάσεις και ότι άλλο μπορεί και μας παρέχει ο Δήμος.
Εμείς θα κρατήσουμε την ομάδα, όσο αντέξουμε να είμαστε στα σαλόνια της Α’ Εθνικής. Ν’ ακούγεται το όνομα της Αγίας Παρασκευής, ότι η Ολυμπιάδα παίζει με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Α.Ε.Κ..
Θέλουμε να πρωταγωνιστεί απέναντι σ αυτά τα μεγαθήρια κι αυτό θα επιδιώξουμε τα επόμενα χρόνια. Φυσικά όσο μπορούμε στο μέτρο του δυνατού. Δηλαδή οικονομικά όσο θα μπορέσουμε εμείς θα υπάρχουμε στην Α’ Εθνική.
Κοιτάμε τα παιδιά της Αγίας Παρασκευής, μικρά σε ηλικία, να τα εντάξουμε στην ομάδα, να τους μάθουμε το ποδόσφαιρο σάλας όσο καλύτερα γίνεται. Ήδη μετράμε πέντε δικούς μας παίκτες στον φετινό πρωταθλητή Δούκα όπως και στην Α.Ε.Κ. και στον Παναθηναϊκό.
Καλό θα ήταν να είχαμε εμείς τη δυνατότητα και την οικονομική στήριξη και υποστήριξη σ αυτά τα παιδιά να μπορέσουμε να τους κρατήσουμε ούτως ώστε κι εμείς να διεκδικήσουμε ένα πρωτάθλημα το οποίο θα μας δώσει την δυνατότητα να παίξουμε Champions League, να παίξουμε στην Ευρώπη. Γιατί ο πρωταθλητής, πάει Champion League.

«Σ» Με τις ακαδημίες τις δικές μας, πως προχωράμε;
«Οι «Παμπαίδες» πήραν και φέτος το πρωτάθλημα στο «Ευ Αγωνίζεσθαι». Οι «προ junior» έχασαν 3-1 από την ΑΕΚ στον τελικό και βγήκαν δεύτεροι. Όπως καταλαβαίνεις κάνουμε και καλή δουλειά στις μικρές ακαδημίες. Βέβαια, η εισροή των παιδιών στο futsal είναι μικρότερη από το κλασικό ποδόσφαιρο, αλλά με τα παιδιά που έρχονται εδώ προσπαθούμε να τους εντάξουμε σ αυτό το άθλημα και να τους κάνουμε πρωταγωνιστές. Αυτό είναι το μέλημα του συλλόγου, να βγάζουμε ταλέντα, να στελεχώνουμε την ανδρική μας ομάδα και παράλληλα ν ανοίγουν τα φτερά τους και για τις εθνικές ομάδες Ανδρών κι Ελπίδων που ήδη υπάρχουν και για την Ολυμπιακή ομάδα που από φέτος θα δούμε στους ολυμπιακούς αγώνες futsal και να παίξουν σε μια ομάδα.

Απάντηση