Γιάννης Σταθόπουλος: «Έκπληξη και λύπη από τις μικρότητες που αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων».

0

Τη δική του εκδοχή για τον τρόπο που υπερασπίστηκε τα αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής δίνει μέσω ανακοίνωσής του ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος αντικρούοντας τα επιχειρήματα της τελευταίας ανακοίνωσης των εργαζομένων:«Με αφορμή την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΔΑΠ για το θέμα των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες, που λάβατε το Σάββατο 1/10, δε μπορώ παρά να συγχαρώ το Συμβούλιο για την ανακάλυψη στο πρόσωπο του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής ενός ύπουλου εχθρού, ο οποίος αφενός έσπευσε να φροντίσει άμεσα μετά τη λήξη της εξαήμερης κατάληψης του Δημαρχείου επείγοντα θέματα του Δήμου, με αποτέλεσμα να φτάσει με καθυστέρηση στο ΥΠ.ΕΣ και αφετέρου επέλεξε να μπει στο Υπουργείο, από την είσοδο της οδού Σταδίου, που ήταν η πρώτη που συνάντησε!
Με ειλικρινή έκπληξη και λύπη για τις -επιεικώς- μικρότητες θα υπενθυμίσω ότι προκειμένου να βρεθεί δίκαιη λύση και για το συγκεκριμένο αίτημα των εργαζομένων η Δημοτική αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής ήταν η πρώτη που κινητοποιήθηκε και μέχρι την τελευταία επίσκεψη στο ΥΠΕΣ ο Δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος:
1) Απευθύνθηκε στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ)
2) Επισκέφθηκε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος δήλωσε ρητά ότι εντός του επόμενου διμήνου θα προχωρήσουν από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών σε λύση.
3) Ζήτησε και πέτυχε να υπάρξει συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το Σωματείο Εργαζομένων.

Ως Δημοτική αρχή έχουμε υπερασπιστεί έμπρακτα δίκαια εργασιακά αιτήματα (ΙΔΑΧ, δικαστικές διεκδικήσεις, διωκόμενες δασκάλες κ.α.). Το ίδιο κάνουμε και σήμερα, το ίδιο θα κάνουμε και αύριο. Πάντα όμως παράλληλα με την μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και την στήριξη της κοινωνίας της πόλης μας. Αυτή την προσπάθεια, που απαιτεί από όλους ευθύνη και ήθος, διαφάνεια και αξιοκρατία, λόγους και πράξεις που να την ενισχύουν, δεν θα επιτρέψουμε να την υπονομεύσει κανείς».