Γιάννης Σταθόπουλος: «Έχουμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις για το «Γιαβάσειο».

0

Το «Γιαβάσειο» – κληροδότημα της ομώνυμης οικογένειας – που βρίσκεται στην οδό Ερμού και είναι ανεκμετάλλευτο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου για πάνω από 20 χρόνια -αποτέλεσε για άλλη μια φορά θέμα συζήτησης στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου 2016. O Δήμαρχος στις απαντήσεις του προς τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων – δηλώσεων , υποστήριξε ότι αποτελεί προτεραιότητα στις σκέψεις της διοίκησης η εκμετάλλευση του «Γιαβάσειου» κληροδοτήματος.
O Γιάννης Σταθόπουλος αποκάλυψε ότι μετά την δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος που η διοίκηση είχε προκηρύξει την άνοιξη του 2016, προέκυψαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις.
«Οι προτάσεις που έχουμε δεχθεί για την εποχή που διανύουμε δεν τις περιμέναμε» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κι άφησε να εννοηθεί – χωρίς να το διευκρινίσει -ότι υπάρχει η πιθανότητα ταυτόχρονης επίλυσης και του ζητήματος «Ιόλα» καθότι βρίσκονται «σε καλό δρόμο» οι συζητήσεις με τον εργολάβο Γιώργο Γεωργίου.
Ο κ. Σταθόπουλος ξεκαθάρισε επίσης, ότι για το κτήμα «Ιόλα» η «Μπετοποίηση» του χώρου δεν υπάρχει ως πιθανότητα στο μέλλον, ενώ μοναδικός στόχος της διοίκησης του είναι να δοθεί ο χώρος στους πολίτες ως μια μορφή ελεύθερου – πράσινου – δημόσιου χώρου.
«Θέλουμε να εξετάσουμε προσεκτικά τις προσφορές για το Γιαβάσειο και παράλληλα κοιτάζουμε τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του «Ιόλα» αλλά και του «κάθε Ιόλα» σ’ ότι αφορά τους ελεύθερους χώρους στα πραγματικά δεδομένα της εποχής κατέληξε ο Δήμαρχος κι έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι τα θέματα αυτά θα εισαχθούν σε δημόσια συζήτηση επειδή η του ίδιου και των μελών της διοίκησης του είναι η « παράδοση» του χώρου «Ιόλα» στους κατοίκους εντός της πενταετούς θητείας του.