Γιάννης Σταθόπουλος: Αγωνιζόμαστε καθημερινά για την προστασία του Υμηττού

0

Τη διαρκή επαγρύπνηση της Δημοτικής αρχής αναφορικά με την πυροπροστασία του Υμηττού, επεσήμανε με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.
Στην ανακοίνωση του δημάρχου αναφέρονται τα εξής:
«Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής όπως κάνει κάθε χρονιά, έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί και φέτος με το ζήτημα της πυροπροστασίας του Υμηττού. Έτσι μετά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στις 18 Μαΐου 2017 που ενέκρινε το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Πυροπροστασίας, έχουμε προχωρήσει όλες τις ενέργειες για το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα:
1. Ξεκινούν να εργάζονται οι εποχιακοί εργάτες φύλαξης του βουνού.
2. Καθαρίσθηκε ήδη από τον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού) ο λόφος Τσακού.
3. Καθαρίζεται από σήμερα το Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων.
4. Καθαρίσθηκε η μεγαλύτερη έκταση του Πολιτιστικού Πάρκου (Σπάρτης 1) και άμεσα ολοκληρώνεται από την Υπηρεσία Πρασίνου ο πλήρης καθαρισμός του χώρου.
5. Καθαρίσθηκε από εθελοντές το Πάρκο Γραβιάς όπως και η μεγαλύτερη έκταση του κτήματος Μπέλμπα και η Υπηρεσία Πρασίνου ολοκληρώνει τον καθαρισμό του αύριο Τετάρτη.
6. Η Δημοτική Αρχή και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν σε όλες τις συσκέψεις για την Πυροπροστασία όπως της Περιφέρειας Αττικής και των εθελοντών της περιοχής μας που ανήκουν στον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού – ΣΕΠΠΒΑΤΥ.
7. Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα ο καθαρισμός οικοπέδων και μεγάλων εκτάσεων του Δήμου με παράλληλο χρηματικό καταλογισμό στους ιδιώτες.
Η προστασία του Υμηττού είναι κάτι που μας αφορά όλους και επιβάλλεται να συνεργαστούμε και αυτό το καλοκαίρι.