Γιάννης Σταθόπουλος: «Απολύτως αστήριχτες οι καταγγελίες Γκιζιώτη!».

0

Πώς θα μπορούσα να απαντήσω στις τελείως αστήρικτες καταγγελίες του Δημ. Συμβούλου Α. Γκιζιώτη εκτός από το να επαναλάβω αλήθειες, που και ο ίδιος, ως συνήθως ενημερωμένος, γνωρίζει καλά; A. Για το θέμα των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης οφειλών-κατασχέσεων του θυμίζω ότι όπως έχει ενημερωθεί από την επίσκεψη του στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου και γνωρίζει:
– ΟΛΟΙ οι Δήμοι ακολουθούν την ίδια διαδικασία διότι έτσι αναστέλλεται και η παραγραφή τους.
– Οι Προϊστάμενοι των Ταμειακών Υπηρεσιών οφείλουν να εφαρμόσουν το Νόμο με προσωπική τους ευθύνη για τη μη είσπραξη.
Β. Για το θέμα της αυτοδίκαιης λύσης σύμβασης εργαζόμενης με προσωρινούς πίνακες του θυμίζω ότι σε υπογραφή αυτοδίκαιης λύσης συμβάσεων υπαλλήλων του προσωρινού πίνακα 2010 έχουν προχωρήσει κατά περίπτωση οι Δήμοι Χανίων, Πετρούπολης και πιθανά και άλλοι.
Ίσως οι περιπτώσεις να μην είναι όλες ίδιες. Εμείς όμως κάναμε έναν ολόκληρο αγώνα και ο Δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος:
-Απευθύνθηκε στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ)
-Επισκέφθηκε  τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος δήλωσε ρητά ότι εντός του επόμενου διμήνου θα προχωρήσουν από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών σε λύση.
-Ζήτησε και πέτυχε συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το Σωματείο Εργαζομένων.
-Επισκέφτηκε τον Υπουργό Εσωτερικών που δεσμεύτηκε για λύση.
Επίσης από τη στιγμή που η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών προχώρησε στις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες για την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης, για αυτοδίκαιη λύση σύμβασης της εργαζόμενης, που δεν βρίσκεται στους επιτυχόντες του πίνακα διοριστέων 2011 του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού – ΑΣΕΠ, ως μη πληρούσα την τριτεκνία με την οποία προσελήφθη το 2010, ο Δήμαρχος εξαντλησε κάθε περιθώριο καθυστέρησης της. Όμως μέχρι και την ημέρα ορκωμοσίας των νέων μονίμων υπαλλήλων, δεν υπήρξε η αναγκαία ρύθμιση, που διεκδικήσαμε και διεκδικούμε, που να επιτρέπει την συνέχιση των προσωρινών συμβάσεων.