Γιάννης Σταθόπουλος: Λόγω της καθημερινής επιτήρησης του Υμηττού η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα.

0
Ας αποτρέψουμε τέτοιες εικόνες να επαναληφθούν

Απάντηση στις καταγγελίες του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ανδρέα Γκιζιώτη αναφορικά με την εκδήλωση πυρκαγιάς στο λόφο Τσακού έδωσε μέσω ανακοίνωσης ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:
«Το περασμένο Σάββατο, απόγευμα (όχι Κυριακή μεσημέρι, όπως αναφέρεται), με βαθμό επικινδυνότητας 2 στον περίβολο του 2ου Λυκείου Δήμου Χολαργού-Παπάγου σε απόσταση περίπου 700 μ. από τα σύνορά μας εκδηλώθηκε μικρή φωτιά. Ο υπάλληλος του Δήμου Αγίας Παρασκευής που ήταν σε υπηρεσία στο Πυροφυλάκιο του Λόφου Τσακού, και ο οποίος είδε πρώτος τον καπνό, ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική όπως και τους εθελοντές του ΣΕΕΠΒΑΤΥ και της ΔΑΠΑΧΟ. Η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.
Ενημερώνουμε ότι οι εποχιακοί υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγίας Παρασκευής επιτηρούν καθημερινά τρία σημεία: το Λόφο Τσακού σε όλα τα επίπεδα επικινδυνότητας (γι’ αυτό πρώτοι εμείς ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική) και τα σημεία Τρίστρατο και Μοναστήρι Αϊ-Γιάννη σε επίπεδα 3 και 4 με συνεχείς μετακινήσεις και του μικρού πυροσβεστικού οχήματος. Σε επίπεδο 4 βρίσκεται στο Μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη και το μεγάλο πυροσβεστικό όχημα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ