Γιάννης Σταθόπουλος: «Οι προτάσεις μας για το θέμα του κολυμβητηρίου».

0
kolimvitirio-stath

kolimvitirio-stathΑνοικτή συζήτηση με θέμα το «Kκολυμβητήριο – Φάντασμα» της οδού Μακεδονίας πραγματοποίησε την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Νίκη των πολιτών Αγίας Παρασκευής» με εισηγητή τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο. 

Στην εισήγησή του ο κ. Σταθόπουλος κατ΄ αρχήν ξεκαθάρισε ότι οι κάτοικοι της πόλης μας οφείλουν να φτιάξουν μικρά ή μεγάλα κινήματα και να προβάλλουν μέσα από αυτά τις απόψεις τους για τα προβλήματα του Δήμου κι ότι από την πλευρά του οι Δημοτικές Αρχές οφείλουν να δέχονται πίεση από τους δημότες και να ακούν τα μηνύματά τους.
Σήμερα, είπε ο κ. Σταθόπουλος, που λόγω της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού που ασκείται και στην οποία ως δημοτική κίνηση είμαστε αντίθετο, έχουν μειωθεί οι χρηματοδοτικοί πόροι περίπου στο 65% με αποτέλεσμα εμείς ως δημοτική παράταξη να περιμένουμε τα προγράμματα ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της πόλης μας και τη δημιουργία του κολυμβητηρίου. Η Αυτοδιοίκηση, συνέχισε ο κ. Σταθόπουλος, αν δεν χρηματοδοτηθεί γι’ αυτά που τις έχουν ανατεθεί (όχι για φιέστες και πανηγύρια) δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της με αποτέλεσμα να διαχειρίζεται μόνο τη μιζέρια της καθημερινότητας .
Ήρθαμε ως δημοτική κίνηση στη Νέα Ζωή, είπε ο κ. Σταθόπουλος, για να αγκαλιάσουμε ένα ευρύ φάσμα πολιτών από πολλούς πολιτικούς χώρους και να συνομιλήσουμε μαζί τους για τα προβλήματα της πόλης όπως τα σχολεία, ο αθλητισμός και οι ελεύθεροι χώροι.
Το θέμα του κολυμβητηρίου ο κ. Σταθόπουλοε το χαρακτήρισε ως ένα πολύ δύσκολο ζήτημα και δύο ίσως λύσεις θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή του:
1) Η ισοπέδωση όλου του χώρου και η μετατροπή του σε πλατεία ή σε χώρο πολιτισμού μόνο με τις κερκίδες και
2) Η μετατροπή του χώρου σε πισίνα διαστάσεων 33 μέτρων και σε πλατεία παράλληλα.
Η πορεία μας ως ανεξάρτητη δημοτική κίνηση συνέχισε στην ομιλία του οκ . Σταθόπουλος είναι να καθαριστεί ο χώρος ώστε να μην υπάρχει η σημερινή τριτοκοκοσμική εικόνα, να αντιμετωπιστεί το θέμα της μόλυνσης και να περιφραχτεί ο χώρος αξιοπρεπώς, λύσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες της πόλης χωρίς επιβάρυνση της περιοχής.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις κατοίκων της περιοχής και συγκεκριμένα του κ. Πανούτσου ο οποίος έκανε λόγο για δύσβατους δρόμους στην περιοχή της Νέας Ζωής και χαλασμένα πεζοδρόμια που δυσχεραίνουν τη βαδισιμότητα των κατοίκων στην καθημερινότητά τους, ενώ στην περιοχή δεν υπάρχει καμία παιδική χαρά.
Άλλοι κάτοικοι με τη σειρά τους δήλωσαν ότι υπάρχει στη Νέα Ζωή μεγάλο πρόβλημα στις διασταυρώσεις των δρόμων λόγω της ελλιπούς σηματοδότησης, ότι υπάρχουν πολλές ακαθαρσίες από αδέσποτα σκυλιά, μεγάλη επικινδυνότητα ατυχημάτων από σύρμα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και πολλές ελλείψεις στο θέμα του φωτισμού.
Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κατοίκων της Νέας Ζωής υπάρχει έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας, έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, έλλειψη κάδων ανακύκλωσης, ανύπαρκτη φροντίδα των χώρων πρασίνου, έλλειψη χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, προβλήματα για τα οποία οφείλει να συσταθεί επιτροπή η οποία θα φέρει τις προτάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεράσιμος Βλάχος, Ζωή Φωτεινού και Γιάννης Σιδέρης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση