Γιάννης Σταθόπουλος: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους θίγονται από το νέο ασφαλιστικό!».

0

Τη θέση του με δημόσια ανακοίνωση εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος σχετικά με τα μέτρα που εισάγονται προς ψήφιση την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στο ελληνικό Κοινοβούλιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Της ανακοίνωσης είχε προηγηθεί το προτεινόμενο ψήφισμα του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ανδρέα Γκιζιώτη αναφερόμενο στην ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, ψήφισμα που δεν εισήχθη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας (25 Απριλίου 2016) δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.
Έκτοτε διοίκηση και μείζονα αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την ευθύνη της μη πραγματοποίησης της συνεδρίασης. Η μεριά του πρώην Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά καταλογίζει στη διοίκηση έλλειψη επικοινωνίας και συντονισμού των Δημοτικών Συμβούλων αφού καθυστέρησε να ξεκινήσει η συνεδρίαση πέρα του προκαθορισμένου από τον κανονισμό ημίωρου. Στον αντίποδα, ο Δήμαρχος κατηγορεί την παράταξη του κ. Ζορμπά ότι «σαμποτάρει» το έργο της διοίκησης καθότι στη συγκεκριμένη συνεδρίασηστέλεχος του πρώην Δημάρχου ήταν παρών που η αποχώρησή του είχε ως αποτέλεσμα τη μη διεξαγωγή του συμβουλίου.
Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 ο Ανδρέας Γκιζιώτης με αφορμή την «ξαφνική» απόφαση της κυβέρνησης να θέσει προς ψήφιση το νέο (αντι-)ασφαλιστικό επανέφερε το θέμα του ψηφίσματος ζητώντας κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στα «βήματα» του κ. Γκιζιώτη και ο κ. Ζορμπάς που με ανακοίνωσή του επεσήμαινε μεταξύ άλλων ότι ο Γιάννης Σταθόπουλος εκπροσωπεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην πολιτική πίεση των δύο παρατάξεων ο Γιάννης Σταθόπουλος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:

«Το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που εισήχθη προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αποτέλεσμα του 3ου Μνημονίου που ψήφισε η πλειοψηφία του, και προϋπόθεση της αναμενόμενης αξιολόγησης. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας πλήρη γνώση ότι το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο πλήττει τους εργαζόμενους του Δήμου και τους συμπολίτες μας (ιδιαίτερα τις μελλοντικές γενιές), στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους όσοι θίγονται και απαιτούμε μεταρρυθμίσεις που ως στόχο θα έχουν την ισονομία και την κοινωνική Δικαιοσύνη.

Διευκρινίζω παράλληλα, ότι η έλλειψη απαρτίας με την απουσία και της Αντιπολίτευσης οδήγησε στην αναβολή της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 25ης Απριλίου 2016 και συνεπακόλουθα στη μη λήψη απόφασης ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους».

Οι ανακοινώσεις των Ανδρέας Γκιζιώτη και Βασίλη Ζορμπά

Ανδρέας Γκιζιώτης και Βασίλης Ζορμπάς πιέζουν τη διοίκηση να πάρει θέση για τα νέα μέτρα.